Jump to content
DJAx3L

Hitachi intentioneza sa lanseze un hard-disk de 4.000 GB

Recommended Posts

- Compania japonezã Hitachi intenþioneazã sã lanseze panã in 2011 un hard-disk de 4.000 Gb pentru PC, capabil sã stocheze peste un milion de melodii, ºi unul pentru laptop-uri, cu o capacitate de 1000 GB, datoritã dezvoltãrii nanotehnologiei, potrivit BBC.

Compania Hitachi a reuºit sã micºoreze capul de citire al unui hard-drive panã la o dimensiune de 2.000 de ori mai micã decat cea a unui fir de pãr, ceea ce permite citirea unei cantitãþi mai mari de date stocate pe disc. In prezent, hard-disk-urile au o capacitate maximã de 1.000 GB.

"Aceastã inovaþie va reprezenta inceputul erei terabiþilor, cu un hard-disk capabil sã stocheze peste un milion de melodii. Considerãm cã nu existã o altã tehnologie capabilã sã creeze un hard-disk de inaltã capacitate la un preþ scãzut in viitorul apropiat", a declarat directorul de cercetare Hitachi, Hiroaki Odawara, citat de BBC.

Hard-disk-urile actuale pot stoca panã la 200 GB de date pe 6,4 cm pãtraþi, iar Hitachi crede cã prin noua sa tehnologie poate stoca pana la 1000 GB de date pe 6,4 cm pãtraþi. Micºorarea capului de citire poate genera insã bruiaj ca urmare a creºterii rezistenþei elecrice ºi astfel poate afecta capacitatea de citire a datelor de pe disc.

Tehnologia Hitachi are bazã fenomenul "magnetorezistenþei gigantice", pentru care francezul Albert Fert ºi germanul Peter Grunberg au primit premiul Nobel pentru fizicã anul trecut. "Hitachi continuã sã investeascã in cercetare pentru dezvoltarea de hard-disk-uri ºi intenþionezã sã dubleze capacitatea de stocare a hard-disk-ului la fiecare doi ani", a explicat Hiroaki Odawara.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...