Jump to content
Dr.Milf

Taxa de reinnoire a domeniilor .ro, blocata.

Recommended Posts

La finalul anului trecut, un subiect "a pus pe jar" internautii din Romania – reinnoirea domeniilor Internet prin taxe anuale ar fi (putut fi) un lucru in mare parte pozitiv pentru Internetul romanesc, fiind o modalitate eficienta de a debloca adrese care nu mai sunt folosite sau sunt lasate uitarii. Discutiile s-au blocat insa, in cel mai pur "spirit" Carpato-Danubian.

otul a pornit de la un proiect de lege al Ministerului Pentru Societatea Informationala (fost MSI, fost MCSI, fost…) care indica faptul ca proprietarii de domenii ".ro" vor plati o taxa de inregistrare si una anuala de reinnoire. Imediat dupa acest proiect, problemele din el nu au intarziat sa fie scoase in evidenta de partile implicate – se discuta prea repede de pret, este un proces ce ar trebui sa dureze un anumit timp, sa se faca studii de piata, traiectoria banilor castigati de pe urma celor ~700.000 de domenii sa fie transparenta si asa mai departe.

Desi nu au fost rezolvate probleme esentiale, pretul a fost stabilit de Minister – intre 5-7 euro, media la nivelul UE.

Cand aude de acest subiect, Eugenie Staicut, administrator al Registrului National RoTLD, spune imediat ca evolutia proiectului...a incetat. “Nu ne-am mai intalnit, s-a schimbat Ministrul, stiti si dumneavoastra…nu s-a mai facut nimic. Dar poate nu sunt in cea mai mare masura sa comentez”, spune el.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...