Jump to content
staticwater

The Linux challnege

Recommended Posts

Posted (edited)

Link: LinuxChallenge download - 2shared

Imagine:

Linux_Challenge_Small_zpsfdb5be7f.png

Nivel: Easy

Descriere: Din plictiseala am trecut pe linux... Aplicatia afiseaza "bursa RST" intre anii 1950-2014. Ce se va intampla in anul 2015? Solutia e mult mai usoara decat pare la prima vedere.

Versiuni: L-am testat pe Ubuntu 14.04 LTS, Mint cinnamon, Fedora 19. Pe unele sisteme de 64 de biti s-ar putea sa aveti nevoie de 32 bit compatibility mode. Dupa ce ati downloadat fisierul:

Click drepta-->Properties-->Permissions-->Click pe "Allow this file to run as a program"

Permissions_zps4b7a2a8d.png

Hint Random crap + binary + reverse.

Solutia: Trimiteti prin pm.

Versiunea OS X: OSXChallenge.app.zip"]OSXChallenge

//Solvers:

-Sulea

Edited by staticwater
  • Upvote 2
Posted

@sulea

Ce spui tu e corect, dar nu te ajuta cu nimic. Spinedit-ul are din default un Min si Max value, in cazul nostru 1950 respectiv 2014. Normal ca nu poti sa introduci o data mai mica sau mai mare.

Sunt doua coloane:

1. Insignificant(rosu)

2. Significant(verde)

Concetrati-va pe al doilea.

Posted
@sulea

Ce spui tu e corect, dar nu te ajuta cu nimic. Spinedit-ul are din default un Min si Max value, in cazul nostru 1950 respectiv 2014. Normal ca nu poti sa introduci o data mai mica sau mai mare.

Sunt doua coloane:

1. Insignificant(rosu)

2. Significant(verde)

Concetrati-va pe al doilea.

banuiesc ca ti-ai dat seama ca doar am afisat schema, si nu am mai stat sa scriu ca: "se ia un hexeditor, se modifica valoarea maxima din 2014 in 3014, se ruleaza programul patchuit, se observa rezultatul pt 2015 si se face screenshot". :) in caz ca varianta asta nu merge, se urmareste unde acceseaza programul valoarea din dropdown si se studiaza algoritmul(in cazul in care valorile sunt calculate si nu citite dintr-o baza de date pt fiecare an in parte); ori mai este varianta de a se urmari celelalte comparatii cu maximul(am vazut ca ar mai fi vreo 2). asta a fost my best shot la challengeul asta pt ca nu pot rula programul neavand linux. si imi cer scuze daca sunt pe langa subiect :)

Posted
banuiesc ca ti-ai dat seama ca doar am afisat schema, si nu am mai stat sa scriu ca: "se ia un hexeditor, se modifica valoarea maxima din 2014 in 3014, se ruleaza programul patchuit, se observa rezultatul pt 2015 si se face screenshot".

Nu exista valori pt. 2015 doar pt. [1950, 2014].

in caz ca varianta asta nu merge, se urmareste unde acceseaza programul valoarea din dropdown si se studiaza algoritmul(in cazul in care valorile sunt calculate si nu citite dintr-o baza de date pt fiecare an in parte);

Corect!

asta a fost my best shot la challengeul asta pt ca nu pot rula programul neavand linux. si imi cer scuze daca sunt pe langa subiect 

Cand e vb. de reversing, tu niciodata nu esti pe langa subiect.

Citeste hint-ul din primul post + al treilea post + LinuxChallenge

Dupa care trimite-mi solutia prin pm. :)