Jump to content
hacktheworld

Website-ul NATO a fost atacat de hackerii din Ucraina

Recommended Posts

"Declaram ca astazi (sambata), la ora (locala) 18.00 (18.00, ora Romaniei) am lansat un atac impotriva NATO", a anuntat o grupare care se prezinta sub numele de CyberBerkout, intr-un comunicat publicat pe site-ul sau.

"Nu vom admite pe teritoriul patriei noastre prezenta NATO", adauga gruparea.

Aceste atacuri nu au consecinte operationale, a declarat in noaptea de sambata spre duminica Oana Lungescu, o purtatoare de cuvant a NATO, intr-un mesaj postat pe contul sau oficial de Twitter.

Aceste site-uri au fost vizate de un "atac important prin negarea serviciului (DDoS)", a precizat Lungescu. Acest tip de atac informatic consta in multiplicarea solicitarilor unui site pana la saturare.

Tehnicienii NATO actioneaza pentru a face operationale site-urile vizate, a dat asigurari purtatoarea de cuvant. Catre ora 4.30 GMT (6.30, ora Romaniei), accesul la site-ul organizatiei era imposibil. Lungescu a anuntat ca aceste atacuri nu au "niciun impact operational".

Un virus informatic foarte puternic a fost infiltrat in calculatoarele din Ucraina, unde 22 de cazuri au fost inregistrate incepand din 2013 - anul in care a inceput criza politica in aceasta tara, potrivit unui raport prezentat pe 8 martie de catre grupul britanic in domeniul Apararii BAE Systems.

SURSA

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...