Jump to content
TheOne

Test comparativ antivirus pe luna septembrie 2014. Rezultate foarte stranse

Recommended Posts

AV-Test.org a dat publicitatii un nou test complex care include cele mai utilizate 24 programe de tip Security Suite de pe piata pentru utilizatorii casnici.

Este realizat in perioada Iulie-August 2014 pe un sistem Windows 7 SP1 (32bit), rezultatele fiind destul de interesante, toate produsele primind certificarea AV-TEST.org, cu exceptia Microsoft Security Essentials.

Au fost folosite trei criterii mari de departajare: protectie, performanta si impactul asupra utilizarii PC-ului. Fiecare din ele avea un maxim posibil de 6 puncte.

Criteriul “Protectie” combina detectia statica si dinamica a virusilor, inclusiv testarea unor atacuri de ultima ora. In cazul “Performantei” a fost testat impactul unui produs de securitate asupra resurselor sistemului in timpul unor activitati obisnuite: accesare internet, copiere documente, descarcare fisiere etc. “Alarmele false si usurinta in utilizare” a evaluat alarmele false generate la accesarea unor site-uri, rularea unor programe sau blocarea unor actiuni legitime ale diverselor programe instalate. Pentru a primi certificarea AV-Test.org, un produs trebuie sa atinga minim 11 puncte.

Au fost evaluate produsele timp de 2 luni in ceea ce priveste virusii de ultima ora printr-un test de tip Real-World (site-uri infectate, virusi propagati prin email) – 194 mostre si testul “clasic” pe un set mai mare de malware (19.269 virusi). Toti virusii au fost colectionati in cele doua luni de testare.

In ceea ce priveste Protectia unui PC, o componenta cheie, avand in vedere ca a proteja e mai de dorit decat a devirusa… zece producatori au primit maximul de puncte – 6 si anume Avira, BitDefender, BullGuard, G Data, Kaspersky, McAfee, Panda Cloud, Trend Micro, Symantec, F-Secure. Ca o remarca interesanta patru din cele 9 au motorul BitDefender la baza si doar unul singur este produs gratuit. Alte 7 produse au primit cate 5.5 puncte.

La polul opus cu o protectie insuficient de buna s-au situat: Norman si Microsoft.

Care este impactul asupra performanteti PC-ului? Aici, opt produs au obtinut 6 puncte si anume: BitDefender, BullGuard, ZoneAlarm, Kaspersky, Kingsoft, McAfee, Qihoo, Norton. Pe de alta parte, cele mai slabe la acest capitol au fost: Norman si VIPRE.

In ce priveste alarmele false si usurinta in utilizare 11 programe au obtinut cate 6 puncte. La polul opus s-au situat COMODO si Norman cu cate 4 puncte.

In final, clasamentul produselor pentru utilizatori casnici arata astfel (cel mai strans rezultat de cand urmarim impreuna aceste teste):

BitDefender, Kaspersky, McAfee, Norton – 18

BullGuard, Qihoo, ZoneAlarm – 17.5

Panda, Kingsoft, TrendMicro – 17

Avira – 16.5

F-Secure, G Data – 16

Si iata ca avem patru lideri, BitDefender, Kaspersky, McAfee si Norton, care merg la pas cu un scor perfect la toate capitolele. Putem vedea o revenire a granzilor in domeniul securitatii, doi producatori cu vechime si poate cele mai mari companii revin in topul protectiei.

Pentru detalii complete asupra fiecarui produs si rezultatele defalcate pe fiecare categorie si subcategorie accesati link-ul urmator:

AV-TEST | Startseite | Vergleichstests von Antiviren-Software für Windows und Testberichte von Anti-Malware-Apps für Android

-> Sursa: Test comparativ antivirus pe luna septembrie 2014. Rezultate foarte stranse

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...