RealitySucks Posted April 1, 2008 Report Posted April 1, 2008 Exista mai multe metode de decodat telefoanele, cum ar fi:1) decodarea prin IMEIFunctioneaza doar in cazul telefoanelor mai vechi, exista programe care se folosesc de algoritmul cu care a fost codat telefonul de catre provider, facand operatia inversa. Inainte era folosit IMEI-ul pentru a crea codul mai sus mentionat si pentru a bloca telefonul in retea. Acum se folosesc alte metode cum ar fi:2) codarea telefonului din softwareTelefoanele mai noi sunt codate din sistemul de operare (si nu e vorba de flash-uri sau flex-uri, care sunt inlocuibile, ci direct din core). Acestea se decodeaza cu ajutorul unui BOX (si cablu USB), scula asta fiind singura capabila sa modifice sistemul in intregime. 3) alte metode-RESET: prin scurtcircuitarea sistemului testpoint, in cazul telefoanelor motorola, mai precis seria RAZR, e posibil sa se reseteaza orice setare aditionala si sa se revina la setarile din fabrica. Chestia e destul de periculoasa pentru ca poate distruge display-ul daca e conectat sau sa "brick"-uiasca telefonul.Sper ca v-am fost de ajutor. Daca aveti alte intrebari legate de subiect, postati aici si voi raspunde. Succes! Quote
ApologetX Posted April 3, 2008 Report Posted April 3, 2008 eu am un tel mai nou .. chiar am deshis un subiect aici: http://rstcenter.com/forum/program-de-decodat-telefoane-t10881.rst despre cum as putea sa imi decodez telu... si inca nu am gasit nici o metoda buna/gratuita si cat decat sigura.. (ok , nu neparat gratuita dar mai ieftina si care sa nu imi puna in pericol telu..)Metoda cu BOX-ul + cablu USB ,poti s-o dezvolti mai mult? adica ce trebe facut/cumparat ca sa o folosesc pe un Samsung L760.. Quote
RealitySucks Posted April 5, 2008 Author Report Posted April 5, 2008 BOX-ul e in principiu un scula care iti baga core-ul softului pe telefon. Odata cu achizitionarea chestiei asteia, o sa primesti si softurile si ce mai ai nevoie.Acum vine partea nasoala... nu e rentabil sa iti iei asa ceva decat daca vrei sa te apuci de decodat telefoane, pentru ca nu e rentabil. Un BOX costa in jur de 350 euro... (cred... eu asa am gasit ptr V3X-ul meu...) prietenul Google te poate ajuta sa vezi preturile ptr asa ceva daca te intereseaza. Daca ai cumparat un BOX, nu mai ai nevoie de nimic altceva sa decodezi o gama destul de larga de telefoane. Atentie! Nu toate telefoanele merg decodate de un singur BOX. Sunt unele care merg numai pe Nokia, Moto... etc. Probabil exista si universale, dar nu as baga mana-n foc. Cea mai ieftina chestie e sa mergi la un service si ti-l decodeaza aia acolo. Sau pe net, daca stii sigur ca nu e teapa.Succes Quote
Cosmo Posted October 13, 2008 Report Posted October 13, 2008 ziceai de chestia cu imei-ul ... merge cumva si la sagem my511X ??? pls help. Quote