Jump to content

mbe

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mbe's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

  1. "Windows sau Linux?" este o intrebare hilara. Linux-ul mai nou decat Windows, este o afirmatie partial hilara. Da, ce-i drept, kernel-ul de Linux a fost scris prima data in '91, dar Unix-ul exista de muuuult mult timp... Amin. Dar, lasand la o parte, Win, Linux, Unix, chiar si Mac, Plan9 sau alte OS-uri, ideea care trebuie inteleasa de cei care cauta sa puna in antiteza aceste sisteme de programare, este ca, fiecare dintre ele a fost creat cu un anumit scop! Daca le scoti din context, nu rezolvi nimic. Windows-ul a fost creat pt PC-uri, asa cum le stim noi. Adica pt computere user firendly, care incearca inainte de toate sa arate frumos, sa iti afiseze imagini pe desktop, si apoi sa isi justifice costul hardware-ului continut. Sa nu uitam de games, si aplicatii multimedia. Unix-ul a fost creat strict pentru servere, pentru echipamente de retea, pentru super-computere, etc. Plan9, FreeBSD, they are all alike. Linux-ul a fost o varianta de Unix, open source, destinata utilizatorului obisnuit, dar, ATENTIE, acelui utilizator care se incumeta sa isi compileze singur un modul de kernel, care stie sa isi instaleze corect un pachet, celui care stie sa isi seteze dhcp-ul singur, si care este un fan al unui Command Line Interface. Dar, o data cu trecerea timpului, Linux devinde din ce in ce mai friendly. Iar Ubuntu - Linux for Human Beings, este un pas mare pentru omenire. Mac-urile sunt ceva fancy si exotic. Se chinuie sa adune putin din toate, si cam... reusesc. Nu am auzit pe nici un dezvoltator de aplicatii multimedia, fotografie, etc, care sa abandoneze Mac-ul dupa ce l-a atins o data. Cine zice ca "limbajul lui de programare preferat" influenteza alegerea OSului, nu are imaginatie. Iar cine nu accepta ideea ca in ziua de azi, e foarte bine si indicat sa ai un dual-boot cu un Win si un Lin, va ajunge la muzeu, este un dinozaur pe cale de disparitie. Personal, folosesc pe notebook, cele mai "noob-level" OSuri - Ubuntu 8.04 LTS + Vista Business. Dar, trebuie sa recunosc, ca, in afara de aplicatii care cer DirectX exclusiv, nu am nici un motiv real sa folosesc Vista. Ceea ce doresc sa zic este ca, (aproape), nu ai nici un motiv concret in ziua de azi sa ramai "lipit" la un singur OS. On topic: Raspunsul meu, este deci, Windows SI Linux.
  2. mbe

    Salut RST forum.

    eh, the usual, un mic security/design flaw intr-o clasa MFC, un mic cod SQL total "nesecurizat".... the usual 1,2,3
  3. (am vrut sa zic ceva, insa poate a sunat putin aiurea...) "Ce inseamna implementare comerciala? " => R: pe scurt, implementare non-comerciala - SmallTalk, Objective-C, etc. Limbaje de programare, pur OOP, care insa nu au aplicabilitate atat de mare in lumea "comerciala" a dezvoltarii de software. Limbajele "comerciale", imho, sunt cele bazate pe framework-ul .NET, cele folosite in web design & developing (jscript, php, and so on), si Java.
  4. salut, sunt bogdan, sunt student in anul 5, C3 la Calculatoare, PUB. am avut cateva "probleme" recent, si in google top 10 hits, am gasit forumul RST (3 ori consecutiv, great job guys!). drept urmare, m-am decis sa ma inregistrez, clar voi avea ce invatata.
  5. salut, scuze pentru aceasi idee repetata (de altii in posturile anterioare), dar: 1. daca vrei sa inveti C++, recomand sa incerci sa o faci sub linux, chiar si intr-un virutal machine. nothing gets passed the old g++. 2. despre IDE-uri preferate - pentru Windows, orienteaza-te incet spre Visual Studio, chiar si sub forma Express Edition. O varianta foarte light, dar buna pt momentele cand te enerveaza VS, este Notepad++. 3. flux are dreptate. thinking in C++ rulz. apoi este google.
  6. fara suparare, nu vreau sa insinuez nimic de rau despre c++, este un limbaj foarte puternic, dar cine se ia de sfantul C, probabil nu stie cum este scris un kernel de sistem de operare... nimic nu este mai sfant/eficient/puternic decat alocarile/dezalocarile manuale de memorie, mecanisemele de sincronizare primitive, fie ele sub forma de busy-waiting, sau semaphores, sau de posix threads (sub C) si lista poate continua. da, stiu cu ce se incepe - pascal sau c++ in liceu. insa, la facultate (si la una de profil - gen PUB, Calculatoare, preferabil specializarea C3), se vor preda "radacinile" programarii, care sunt scrise in asm si C. Studiati orice carte despre linux kernel developing, Understanding the Linux Kernel, Professional Linux Kernel Architecture, sau Linux Kernel Development (za best there iz), si veti intelege puterea acestui limbaj de programare. inca o data, sa NU se inteleaga ca iau in deradere limbajul C++. ba din contra! este cea mai puternica implementare comerciala paradigmei OOP. eu incerc doar sa ofer o parere (personala, ce-i drept) despre C: ANSI C, POSIX C, C with kernel APIs. inca ceva: C si C++ trebuie sa coexiste peacefully! sunt folosite pentru chestii diferite! Bineinteles ca o aplicatie cu un GUI va fi scrisa foarte probabil intr-un limbaj OOP. Dar un driver de sistem de operare, sau un modul kernel, va si scris intotdeauna si indiscutabil in C. ==== = == ==== = === = == === == === There is no point in living if you can't feel alive.
×
×
  • Create New...