Jump to content

racoonic

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

racoonic last won the day on May 27 2015

racoonic had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

racoonic's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

17

Reputation

  1. @tromfil Multumesc pentu link. Mi-ar placea sa existe si in Bucuresti o comunitate. Tocmai pentru ca numarul de studenti/elevi este cel mai mare din tara si deci si potentialul. Am observat ca cei care performeaza aproape 100% sunt absolventii de licee de mate-info, sau cel putin au in background matematica, capabili sa abstractizeze mult mai usor (din punctul meu de vedere asta e secretul). Ori in ei angajatorii nu sunt interesati sa investeasca, deoarece e pe termen mediu/lung si nu au nicio garantie ca le vor aduce profitul dorit. Daca ar exista comunitati unde sa activeze ar fi mult mai usor sa ajunga la un nivel pe care si-l doresc. Si revin , parerea mea este ca in Bucuresti lumea este orientata pe profitul imediat, in sensul ca profesorii din universitati sunt implicati in businessul asta si livreaza studenti (contra cost) la tot soiul de firme. Ideea in sine, nu e rea neaparat sau de condamnat, insa cred ca se pierde foarte mult potential, care ramane nevalorificat, avand in vedere cererea mare de programatori.
  2. 1. Pe meetup se fac si recrutari mascate, parerea mea. 2. Angajatorii au interesul sa NU existe comunitati de programatori (intalniri face to face, legaturi stranse, knowledge sharing, socializare, etc) deoarece salarizarea in Romania ar creste, ori nu se vrea asta. 3. Un junior pentru a ajunge sa aiba !!!cunostinte cu valoare comerciala!!! (nu programele didactice), are nevoie de minim 6 luni de munca cu un senior (perioada poate fi mai lunga in functie de tehnologie) ca sa poata trece pe un proiect tot cu senior in spate. Api in functie de cat de smart este, dupa un an, doi poate lua un proiect singur. Asta e parerea mea, sa ma contrazica cine este de alta parere. 4. Daca ar exista comunitati de programatori (structurate pe limbaje de expl) ar fi mult mai usor sa atragi tineri programatori, care nu stiu incotro sa o apuce si de la cine sa invete. Acestia urmand ca la randul lor SA DEVINA seniori si SA DEA la randul lor cumunitatii inapoi ce au primit si le-a schimbat viata - din instalator de uindouz in programator. 5. Pentru comunitatea Python daca ar exista o astfel de organizatie care sa fie independenta de interesele oricarei companii ar fi capabila sa coaguleze tineri care isi doresc sa programeze. Sa creasca programatori si odata cu asta valoarea cunostintelor comunitatii. Procesul de invatare ar fi mult accelerat. Seniorii sa devina recunoscuti in comunitate (sa devina legende). Cand numarul programatorilor va deveni unul critic vor creste salariile si vor aparea si companiile adevarate, nu de genul IBM care subcontracteaza sau alte minciuni care au in spate de fapt investitori imobiliari.
  3. Mi-ar placea sa vad in Bucuresti o cumunitate de Python/Django. Daca este, sa iasa la suprafata. M-am uitat pe meetup si nu am gasit nimic pe acest/e limbaj de programare/framework. Are cineva o idee de ce la noi in Romania e atat de raspandit Java de expl., iar limbajele non-enterprise sunt atat de putin sustinute?
×
×
  • Create New...