Jump to content

MariusPopescu

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MariusPopescu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

  1. In caz ca doamna de la ghiseu are si un calculator, sunt sanse foarte mari ca datele tale sa treaca oricum prin una sau mai multe aplicatii open-source (ca banuiesc ca la open-source te referi cand spui "d'astea"). Asa ca probabil cel mai bine ar fi sa intrebi in față înainte să te pui la coadă, să fii sigur. Iti raspund nu neaparat ca sa iti schimb tie parerea, ci pentru ca nu vreau ca altii care citesc threadul asta sa ramana cu ideea gresita pe care incerci tu sa o inoculezi - ca poate oricine sa bea seara acasa 2 halbe, sa scrie niste cod, si codul ala sa apara pur si simplu a doua zi in aplicatia respectiva. NU! Exista pull requesturi si code review-uri - codul nu ajunge in main branch decat daca e aprobat de cineva care are dreptul sa aprobe asta. Chiar si asa, exista posibilitatea ca orcine altcineva sa comenteze, sa imbunatateasca sau sa corecteze codul respectiv ulterior. Exista teste automate care fac parte din repository - orice linie de cod care face sa crape un test e eliminata sau corectata imediat. Exista multe alte moduri de control al calitatii codului prin care sunt convins ca nu a trecut si sistemul ala care pușcă saptamânal acum la cardul de santatate. Mai las un link (inca o data - nu pentru tine, ci pentru altii care citesc pe aici si sunt interesati sa afle mai mult despre cum functioneaza contributiile la un proiect open-source): https://help.github.com/categories/collaborating-on-projects-using-issues-and-pull-requests/
  2. Sunt onorat si cu atat. "Bre"... Aha, ai ales sa raspunzi la un singur punct, si asta e raspunsul tau? E un argument pro? E un argument contra? E doar un mod bizar de a folosi cuvantul "judete" intr-o propozitie? Pentru ca eu, ca programator cu ceva timp liber si ceva dorinta de a schimba lucrurile, nu am cum sa fug de la firma la primarie in pauza de masa, sa le propun sa le fac eu de capul meu o aplicatie gratis. Am cum, in schimb, sa contribui seara cu cateva linii de cod la unul sau mai multe proiecte sprijinite de guvern, mai ales daca eu consider ca asta poate sa duca la o schimbare in bine a lumii in care traiesc.
  3. Săriți, lume! E ilegal, denaturează piața! Nu mai putem vinde noi statului aplicații de 100 de miioane de euro care crapă de 10 ori pe lună! La pușcărie cu voluntarii! Jos sclavagismul! Jos exploatarea progamatorilor de către oameni! Intr-o nota mai serioasa, uite cate ceva de rasfoit: - https://joinup.ec.europa.eu/community/osor/news/estonias-government-relies-strongly-open-source - https://sourcecode.cio.gov/OSS/ - https://techcrunch.com/2016/07/05/bulgaria-now-requires-some-government-software-to-be-open-source/ Sincer, as prefera sa stiu ca datele mele personale sau banii mei trec printr-un sistem al cărui cod e open-source, si nu pus cap la cap de IT-istul institutiei. Sper ca intelegem cu totii aici diferenta intre accesul la codul sursa si accesul la datele din aplicatia open-source respectiva, nu? Eu as vedea initiativa asta ca de succes in momentul in care ar ajunge sa managerieze cateva zeci de proiecte simple, care sa faciliteze fiecare accesul la un anumit set de date publice sau, chiar mai bine, sa ofere niste servicii digitale legate de acele date, prin care sa te scuteasca pe tine cetateanul de un drum sau de un act. Niciuna din aplicatiile astea nu ar fi "mission critical", gen sistemul cardului de sanatate, ca nu ala e scopul. Daca pica vreuna o zi sau doua, asta e, te intorci la caile clasice de rezolvare a pronlemei, respectiv te pui inapoi la coada la un ghiseu. Deci, in contextul de mai sus: - studiu de piata: nu iti trebuie, pur si simplu proiectele care ofera mai multa utilitate atrag mai multi voluntari, asa se cern ideile bune de alea proaste. Eu, ca voluntar, nu mi-as aloca timpul pentru implementarea unui lucru inutil. - infrastructura: de acord, dar costul initial al unui serviciu cloud (in Azure sau Amazon de exemplu) e insignifiant. Aplicatiile de succes (cele care atrag mai mult trafic) se pot scala oricat ca performanta si costuri, dar ulterior, dupa ce isi dovedesc utilitatea. - training ("ca nu toti candidatii sunt jack of all trades") - nu cred ca intelegi cum functioneaza contributiile pe un proiect open-source. - alpha testeri - da, de ce nu alpha testeri voluntari? aici pool-ul de selectie e chiar mult mai larg, ca nu trebuie decat sa ai un calculator si net ca sa fii tester. - road map - aici mi se pare foarte buna abordarea lor actuala: permiti oricui sa contribuie, dar contributiile sunt filtrate de o echipa core de cativa zeci de oameni, care stabilesc directiile si prioritatile.
×
×
  • Create New...