Jump to content

Neil

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Neil's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Am pus petrol si nu se evapora nicaieri petrolul. Am ampermetrul din sursa care imi zice cat se consuma si cati amper am pus eu limita ca sa nu dea mai multi. Placa efectiv absorbea acei amper. in plus cand puneam cablurile de alimentare pe placa de la atata amar de curent imi facea arc ca la aparatul de sudat Imposibil. La traseu rupt este circuit deschis, deci nu are cum sa traga curent. Si la scurt net pe placa valorile de alimentare tind spre zero, deci e inutil sa masori sub tensiune cu multimetrul ceva in asa conditii. Corect, era un MOSFET de la un power supply in scurt-circuit, din ala cu 4 picioruse pe fiecare parte, si 3 sunt impreuna lipiti de o parte, alti 4 lipiti impreuna pe alta parte iar gate-ul e singur. Sunt construiti sa traga multi amper fara sa se incalzeasca, de asta au pinii lipiti impreuna, si probabil de asta nici nu se incalzea deloc. L-am gasit abia dupa ca am inceput sa scot toti MOSFET pe rand de pe placa pana l-am gasit pe cel cu pricina. la al 6-lea l-am nimerit . Am comandat deja modelul de tranzistor de pe net, acum astept comanda. Multumesc de hint!
  2. Salut! Sunt un iubitor al electronicii, insa ca nivel nu prea sunt la un nivel inalt in domeniu. Incerc mereu sa invat ceva nou, iar din pacate munca mea nu are nimic in comun nici cu electronica, nici cu informatica, asa ca merg cu pasi marunti. Din cand in cand imi place sa iau cate un laptop "faulty" de pe net si sa incerc sa ii repar main board-ul, asta e cea mai mare provocare pentru mine,ca sa zic asa. Am hot air gun,alimentator de laborator, tester si cam tot ce trebuie pentru nivelul meu basic de cunostinte(osciloscop nu am si nu prea stiu sa-l folosesc in practica, doar teoretic). Pana acum am reusit sa repar cateva placi schimband diverse circuite integrate arse, cum ar fi Super I/O sau alte circuite de power management, o data am gasit doar un condensator ceramic in scurt. Recent am luat un Dell Inspiron 1750 care avea practic charging port-ul topit, l-am desfacut si am descoperit ca placa are un scurt circuit net imediat dupa al doilea MOSFET de protectie, insa nu stiu ce anume e scurt-circuitat. Am mai gasit in trecut scurt-circuituri folosind alimentatorul de laborator, bagam pe charging pot 19v si vreo 1,5 amper si piesa cu "scurtu" imediat se supraincalzea. E, surpriza, placa mea a inceput sa traga acest curent si nu se incalzea deloc, am ridicat curentul pana la 7.5 A si nimic,ramane rece ca gheata. Am dezlipit si toate bobinele care alimenteaza circuitele integrate si degeaba,trage toti amperii aia si caldura nimic. Imi puteti da un hint unde pleaca acesti amperi? Legile fizicii zic ca energia nu dispare, insa aparent, placa mea nu stie despre aceasta lege, inghitind la energie cu carul si fara nici un return. Sper ca am fost explicit. Multumesc!
  3. Salut! Eu sunt un incepator in ale IT-ului si am o intrebare daca cineva ma poate ajuta. Am luat recent un laptop second hand DELL E-5520 si intampin urmatoarea dificultate: merge tot cand este vorba de local,adica pot juca jocuri si altele fara nici o problema, functioneaza super rapid, insa eu sunt un fan al unui joc online(nu stiu daca pot sa-i spun numele aici) care merge prin adobe flash player,sau shokware flash player (nu stiu care e diferenta dintre ele), si acolo imi moare aparatul, adica incepe sa faca un lag enorm,chiar si la setarile minime video.E un joc care are cerinte destul de ridicate pentru un joc pe browser. Am cumparat un ssd ca sa mearga mai rapid si vreau sa fac un upgrade la procesor. Am o nedumerire acum, eu am procesorul intel core i5-2410M (din cate am citit pe net e a doua generatie) si nu stiu cu ce procesor sa-l inlocuiesc ca sa se potriveasca socket-ul. Sau ati putea sa-mi dati un sfat cum sa fac sa-mi mearga flash player-ul ca lumea. Mentionez ca am windows 10 x64 cu licenta,4 GB de RAM, si recent am pus pe el un SSD pentru ca HDD-ul era dus. Multumesc anticipat! P.S. La drivere imi arata ca imi lipseste driverul mass storage controller,si nici un update windows si update de driver nu imi ia eroarea din control panel,o fi de la aia?
×
×
  • Create New...