Jump to content

song2

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

song2's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

  1. @hozarares Eu cred ca nu intelegi conceptul de referin?? (trimitere, sursa) (3. din Nodex). Un ansamblu de referinte alcatuiesc o bibliografie. Pentru ca o afirmatie sa fie considerata reala, ea trebuie sa se bazeze pe fapte acceptate ca fiind reale (lucru valabil fie in fizica, fie in psihologie). In istorie, faptele isi castiga apelativul de "reale" cand sunt consemnate in lucrari [academice] foarte bine documentate (la randul lor pline de referinte) sau in documente (oficiale de preferinta) ale vremii. Documentul prezentat de tine are o lipsa acuta de surse istorice. Si imi pare rau ca te dezamagesc, dar nu am auzit de "michele0". In spatele pseudonimului se poate ascunde usor un istoric membru al academiei române sau un scriitor de mana a 4-a din Ferentari (greselile de limba din manuscris ma indreapta spre a doua ipoteza). Asa ca ma simt dator sa iti raspund cu aceeasi fraza: "Nu mai posta tampenii". Exemple de referinte: "Nationalismul este o boala infantila, este pojarul umanitatii." Einstein, 1933 "Nationalism does nothing but teach you how to hate people you've never met-- all of a sudden you take pride in accomplishments you had no part in whatsoever..." Doug Stanhope P.S. Nu mi-ai raspuns la intrebarea daca Ratko Mladi? a ajuns simbol. Si daca da, la ce?
  2. Am citit cine a interzis cele doua societati, ca urmare a caror fapte. Dar de unde stiu ca e adevarat? Ma deranjeaza lipsa referintelor intr-atat ca, dupa 4 pagini, am obosit. Omul care a scris acele 7 pagini a avut vreun rol in guvernul acelor timpuri? A trait acele evenimente de le relateaza? In limbaj de internet: Pics or didn't happen (Fara referinte textul ala e zero, de unde si comparatia cu tabloidele).
  3. Alea 7 pagini nu au nici o referinta (istorica sau literara). Din punctul meu de vedere textul ala e la fel de adevarat si de documentat ca un articol din Can-Can sau Libertatea. Am incercat [usor] sa caut despre "L'Indépendance Roumaine" sau despre "Societatea Carpa?ii". Nimic relevant, dar nu am sa ma apuc acum sa caut sa vad daca fiecare nebun care crede ca stie istorie are dreptate. P.S. Ratko Mladi?? O'Rly? A ajuns simbol?
×
×
  • Create New...