Jump to content

daMNed

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

daMNed's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

  1. Hristos a Inviat! Mentionez din start ca sunt cel mai mare n00b si ca imi trebuie acest proiect pt a trece la materia respectiva:d Asadar, am de facut un site cu produse ( ales de mine TV) cu o legatura-n Access03, in are un client se poate inregistra, alege produsele, vizualiza cosul, anula comanda etc etc. Problema vine la Selectia produselor unde primesc o eroare si ma bate extraordinar de grav:)) Mecanismul sta in felul urmator: aleg produsele, introduc ID comanda si ... mai departe nu am ajuns:))) De ce? Pentru ca atunci cand introduc ID comanda "1" primesc urmatoarea eroare: Codul arata cam asa: protected void Button2_Click(object sender, EventArgs e) { // Pasul 0: declararea variabilelor si obtinerea Id-ului userului curent string data_curenta = DateTime.Now.ToShortDateString(); ; // Pasul 1: crearea conexiunii cu baza de date string string_baza_de_date = @"Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\Users\BogCs\Documents\Visual Studio 2010\WebSites\WebSite1\App_Data\magazin.mdb"; OleDbConnection ConexiuneSQL = new OleDbConnection(string_baza_de_date); // Pasul 2: deschiderea conexiunii cu baza de date ConexiuneSQL.Open(); // Pasul 3: crearea interogarii SQL de inserare a comenzii int numar_total_de_produse = CheckBoxList1.Items.Count; // se numara produsele for (int i = 0; i < numar_total_de_produse; i++) // de la primul articol din CheckBoxList1 pana la ultimul { if (CheckBoxList1.Items[i].Selected == true) // daca am selectat un produs { // interogarea comenzii: string interogare_adauga_comanda = "INSERT INTO comanda_finala (ID_comanda, ID_client, ID_produs, produs, tip_produs, data_comanda, pret) VALUES (" + TextBox1.Text + ",'" + TextBox2.Text + "'," + CheckBoxList1.Items[i].Value + ",'" + CheckBoxList1.Items[i].Text + "', 'hardware','" + data_curenta + "','" + GridView1.Rows[i].Cells[3].Text.ToString() + "');"; // Pasul 4: Crearea comenzii de inserare a comenzii OleDbCommand comanda_inserare_comanda = new OleDbCommand(interogare_adauga_comanda, ConexiuneSQL); // Pasul 5: Rularea comenzii de inserare a comenzii comanda_inserare_comanda.ExecuteNonQuery(); } } // Pasul 6: inchiderea conexiunii cu baza de date ConexiuneSQL.Close(); // Setarea altor controale din pagina GridView3.Visible = false; Button1.Visible = false; Button2.Visible = false; CheckBoxList1.Visible = false; Label1.Visible = false; TextBox1.Visible = false; Label2.Visible = true; } Initial, m-am gandit ca problema ar fi din faptul ca TextBox1 nu ar face conversia din String in Int, am tot incercat sa-i fac conversia dar ma lovesc iarasi de erori, asa ca am decis sa cer ajutorul celor mai experimentati! Asadar, ma poate ajuta careva?
  2. daMNed

    Salutari.

    Sunt un obisnuit al forumurilor asa ca maltratarea psihologica va fi grea. Observ, oricum, ca nou-venitii sunt luati mai peste tot peste picior (de userii care cunosc mai multe date decat nou-venitul) si lucrul asta se intampla de multe ori pe forumuri romanesti si mai rar afara. Asta e, trebuie sa ne adaptam, iar daca o sa pun o intrebare cretina o sa-mi dau seama pe viitor si eu de cretinatatea intrebarii mele, insa asta nu prea da dreptul altui user sa-si arunce cu dejectii in mine datorita faptului ca sunt incepator, ci sa ma indrume spre cunoastere;)
  3. daMNed

    Salutari.

    Mersi de urari baieti! Asa, ca un user nou ce sunt am citit regulie;) Si cum v-am zis ca sunt un mic omulet ce habar n-are despre aceasta lume, dar care doreste sa invete cat mai multe posibilie, rog un user serios si mai priceput ca mine(bine, asta stiu ca a sunat airea ca-i greu sa gasesc pe cineva p-aci mai 0 ca mine) sa-mi recomande anume carti/tutoriale din care pot deprinde cate ceva. Multumesc anticipat.
  4. daMNed

    Salutari.

    Salut tuturor si vreau sa va multumesc ca v-ati omorat timpul sa deschideti acest topic. Incepem prezentarile, numele meu este Bogdan, aproape 20 de ani si am poposit si eu pe site-ul vostru sa descopar lucruri nebanuite. Momentan sunt in sesiune, deh, unii trebuie sa mai si invete si astept sa se termine ca am ditamai vacanta de 2 saptamani;D Sper sa gasesc o comunitate inchegata, bine defini, cu capul pe umeri( dar si amuzanta) si toate sa decurga ok.
×
×
  • Create New...