Jump to content
dabesteva

Bancpost a blocat o parte din cardurile proprii

Recommended Posts

Bancpost a blocat o parte din cardurile proprii de frica unor tranzacþii suspecte

03 MAI 2008

Posesorii de carduri problema nu au mai putut scoate bani din bancomat

Din motive de securitate, instituþia va re-emite toate cardurile blocate

1 foto 0 audio 0 video 0 alte fisiere

Bancpost a blocat o parte din cardurile proprii de frica unor tranzacþii suspecte

Bancpost s-a vãzut nevoitã sã blocheze în urmã cu douã zile o parte din cardurile Millenium dupã ce în perioada sãrbãtorii pascale a constat o creºtere a numãrului de „tranzacþii suspecte”. Reprezentanþii instituþiei au refuzat sã explice clar în ce au constat aceste „tranzacþii suspecte”, dar au precizat cã o parte din sesizãri au venit de la clienþii care deþin astfel de carduri de debit. „Mai multe detalii nu putem divulga în acest moment. Orice informaþie care apare în media îi poate favoriza pe cei care au încercat sã facã aceste fraude ºi îi poate defavoriza pe clienþii noºtri”, ne-au declarat surse din cadrul Bancpost. Mãsura se aplicã doar pentru operaþiunile de extragere de numerar, plãþile la comercianþi ºi tranzacþiile pe internet fiind permise.

„Deoarece în perioada sãrbatorilor de Paºte s-a observat o creºtere a numãrului de tranzacþii suspecte cu carduri de salarii tip Millenium, Bancpost a oprit de la tranzacþiile cu numerar la ATM (bancomat) cardurile asupra cãrora au existat suspiciuni de fraudã, mãsura aplicându-se doar cardurilor de tip Millenium. Pentru evitarea în viitor a unor situaþii similare ºi creºterea gradului de protecþie, toate cardurile blocate sunt în curs de a fi re-emise, clienþii urmând a fi anunþati când vor reintra în posesia lor", se aratã într-un comunicat al instituþiei de credit.

Pentru clienþii care au avut totuºi nevoie ieri de bani, Bancpost a decis menþinerea sucursalelor deschise conform orarului normal de lucru, deºi acestea ar fi trebuit sã funcþioneze dupã un program redus. Astfel, posesorii cardurilor blocate au putut ridica banii aflaþi în cont direct de la casieriile instituþiei. BCR a anunþat ºi ea cã începând de sâmbãtã, ora 23:00 pânã duminicã funcþionarea sistemului informatic care gestioneazã operaþiunile cu carduri va fi întreruptã. În acest interval nu vor putea fi operate tranzacþii cu cardurile bãncii, iar reþeaua de ATM-uri ºi POS-uri nu va fi operaþionalã. (L.H.)

SURSA: GÂNDUL

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...