Vhaerun Posted May 16, 2008 Report Posted May 16, 2008 De curand am descoperit dzone.com , si pot spune ca sunt dependent de el , sunt enorm de multe linkuri folositoare , si sunt doar pt developeri .Azi am dat peste http://www.microsoft.com/technet/scriptcenter/funzone/games/default.mspx , un concurs organizat anual de microsoft . Limbajele acceptate la acest concurs sunt VBScript , limbajul de scripting pe care se bazeaza PowerShell ( as vrea sa zic ca limbajul se cheama powershell , dar cred ca m-as insela , pt. ca powershell cred ca inseamna intreaga functionalitate pusa la dispozitie de acel tool ) si Perl . Eu incet , incet , migrez la ruby ( din motive ce sunt luate in considerare de cam toti programatorii perl ) . Ati lucrat cu poweshell , vbscript , alte limbaje de scriptare ? Ce parere aveti ? Care e cel mai bun ?Momentan , sunt sigur ca regele e perl , si va ramane asa o bucata de vreme ( cel putin pana cand apare un VM suficient de rapid pt. ruby )V Quote
Grunt Posted May 16, 2008 Report Posted May 16, 2008 Nu vad de ce as avea nevoie sa invat un nou limbaj pentru lucruri pe care le pot face foarte usor in C(C++), Java, chiar si bash. Oricum, nici nu am timp sa stau sa invat, dar daca as avea, m-as indrepta si eu spre Ruby, mai ales pentru R-o-R, care, din cate am vazut intr-un tutorial, usureaza mult munca.VBScript? Nu cumva asta ruleaza doar pe Windows?trends.google.com zice ca perl a scazut destul de mult, si el si Python si Ruby sunt acum cam la acelasi nivel: vezi aici.Cand o sa am nevoie, o sa fac trecerea, dar pana atunci... stau deoparte. Quote
Vhaerun Posted May 16, 2008 Author Report Posted May 16, 2008 e una cautarea dupa cuvinte , pt. ca in ziua de azi rails ar parte de hype , si alta utilitatea unui limbaj .Nu stiu in ce masura ai incercat o comparatie intre perl/python/ruby . Acelasi script scris in ruby , e cam de 3 ori mai incet decat echivalentul lui in python/perl . Rails are parte de multa publicitate , si este un framework bun , dar la fel de bun , daca nu chiar mai bun e catalyst .Asa cred si eu , ca vbscript e doar pt. windows . Quote
puskin Posted May 16, 2008 Report Posted May 16, 2008 Sunt istorie frate..credema le stiu pe derost de multi ani...nu se mai poarta deoarece "nu mai sunt performante pt. noile generatii de CP-uri"Viitorul inseamna C++ sau C#... Quote
Vhaerun Posted May 16, 2008 Author Report Posted May 16, 2008 despre c# nu poti spune ca e un limbaj rapid. nu se incadreaza in aceeasi categorie cu c/c++ , pt. ca el este un limbaj interpretat .stiu ca exista chestiile alea cu unsafe , dar nu asta-i important .tocmai , din cauza noilor procesoare , limbajul de programare nu mai conteaza atata .te rog sa detaliezi asupra postului tau , ce anume te face sa alegi un limbaj de scripting in locul unuia de programare ?a, si by the way : aproape fiecare limbaj de scriptare suport inline c prin intermediul modulelor Inline:: , sau suporta optimizari/extensii in C ; deci nici aici , viteza nu ajunge sa fie un impediment . Quote
puskin Posted May 17, 2008 Report Posted May 17, 2008 in nici un caz vbscript, ruby sau visual basic sau .NET fata de c++ ,pearl se mai discuta..... Quote
shinnok Posted May 17, 2008 Report Posted May 17, 2008 Pentru mine singurul motiv pentru care as alege un limbaj de scripting ar fi faptul ca sunt cazuri in care un limbaj de scripting precum python sau perl te ajuta sa iti faci treaba mai repede.Deasemenea si disponibilitatea joaca un rol important in sensul ca nu intotdeauna ai la dispozitie un compilator insa ai un interpretor.Parerea mea este ca 30% din succesul acestor limbaje de scripting se datoreaza faptului ca multi incep cariera de programare direct cu aceste limbaje deoarece li se par mult mai accesibile.Cat despre performanta nu stiu de ce va faceti atatea probleme pentru ca sunt sigur ca multi dintre voi nu ati facut un program caruia un procesor de 1.8 si un giga de ram sa nu ii dea de capat(lasand inafara programarea proasta). Quote