everton Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 Salutare scuzatima daka va deranzej cu intrebai prostesti dar eram curios dak chiar a fucut cineva bani din chestia de genul astahttp://www.afaceri-online.com/freebook.html Quote
mihai.vest Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 eu unul nu cred in porcariile de genul asta!probabil e o afacere pentru cei care vand carti,articole si alte tampenii de genul asta! Quote
nullbyte Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 Join digitalPoint sau siteuri specializate pe PTC, PTS... GPT in general.Dar recomand digitalPoint. Quote
CODEX Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 Daca vrei sa faci bani ! Apucate sa creezi tu ceva creativ c are sa iti aduca bani , fa pagini web vinde ceva sau altceva ! Lasa-ti prostiile astea gen clik aici si cu multe clikuri vin banii ! Joacate si ai bani sau diun astea Quote
loki Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 stiti de http://rentacoder.com ?e un site de angajat coderi/graficieni/ce vreti. Va inscrieti, dureaza putin completatul cv-urilor dar apoi licitati proiecte. Pentru inceput e bine sa fiti mai ieftini dar sa primiti rating bun.Eu is marcat acum ca top coder (vreo 10 proiecte cu nota 10), am castigat vreo 600 USD pe acolo, in plus am gasit 2 clienti care apeleaza la mine separat de rentacoder pentru proiecte mai mari de grafica 3d.Se merita pentru inceput. Ideea e sa gasesti clienti cu care sa continui. Quote
shinnok Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 Ce anume ai facut?Adik ce proiecte ai facut?Din ce categorii?(inafara de 3D...sau si 3D daca ai apucat sa scrii deja ?)Just curious. Quote
loki Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 - prima data un downcounter in flash (download surse de pe net, imbunatatit ca si pentru mine a fost prima lucrare flash) i-am luat 40$, l-am castigat ca i-am prezentat preview.- 3d si grafica se platesc mai putin dar am gasit 2 clienti din care unul chiar nou si foarte sigur pe el: 150$ pe niste electronice randate in 3d studio pentru un poster (ii trebuia doar publicitatea).Cel mai bine se castiga pe webdesign sau scripting din cat am vazut. Dar gasesti din toate domeniile, cand intri pe site vezi un newsticket pe dreapta cu ultimele proiecte. Multi plang "sa ma ajute cineva, nu-mi merge upload pe site" etc. Nu m-am aruncat din lipsa de experienta. Quote
shinnok Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 da asta am observat si eu ....cea mai mare cerere si cel mai mare casting este din web devel,web design si scripting....it sucks though...dar asa e viata. Quote
loki Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 de acolo iese doar banul gros: de la 1000 in sus. Dar nu-i nimic, poti scoate pe simplitati destui bani. Tre sa te obisnuiesti cu piata de acolo. Unii cer documente word de modificat, adica find/replace. Altii baze de date, adica salvezi in csv si find/replace... Multi cer prostii dar apeleaza a doua oara la tine cand poti sa le ceri mai mult. Am muncit oleaca pana am primit bonusuri continuu.Da se merita, proiecte de 20 minute cu 20$... numai sa nu te bata la cap clientu prea mult (muta de aici aici, nu, muta inapoi) cand ai optiune "arbitration" pe care poti castiga banul intreg daca ai tu dreptate.La scos bani, western union, e bine sa ai peste 100$. Ca te taxeaza: taxe de ambalare 10$ indiferent de pret, western iti ia procentul lor; si o tipa de la banca mi-a zis ca e avantajos la western sa nu primesti mai mult de 350$ ca au comisioane diferite. Nu am incercat paypal, e posibil sa fie mai avantajos. Quote
shinnok Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 hmm...am vrut de mult sa incerc rentacoder sau getafreelancer...insa conservatorismul,preturile scazute pentru proiecte nu chiar simple(pentru ca eu la alea m-am uitat...acum din ce ai zis tu o sa ma holbez si la alea care par totusi stupide insa banii pot iesi),lipsa de timp si "teama" de a nu munci degeaba m-a facut sa nu...poate pe viitor eu stiu.Cam ce sanse exista sa iti iei teapa...nu cunosc exact toti pasii...pentru ca nu am incercat...doar din ce am citit de pe siteul lor.Teapa in sensul urmator...faci munca...si clientul se razgandeste,ii arati codul si dupa aia ramane cu el si nu iti mai da nimic,ii editezi o bd si dupa ce i-o dai ioc bani..chestii de genul? Quote
puskin Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 acum 3 luni am castigat la un proiect pe getafreelancer trebuia sa clonez un site flash...am licitat cu 40$ era un video si audio chat, xml, png, action script si flash, iam facut treaba belgianului in 2 zile iam aratat proiectul finalizat pe hostingul meu perfect functionabil..clonat cu tot cu xml si sql...si iata cand sa faca plata ce imi raspunde ca de fapt nu vrea numai site-ul clonat pe care la vazut terminat ci vrea si modificat "redesign" cu interfata moderna si functii noi si ca mai ofera 10$in plus pentru asta..intre timp sia modificat si licitatia pe getafreelancer....probabil sa nu pot avea obiectii...ce parere aveti? Quote
loki Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 hmm...am vrut de mult sa incerc rentacoder sau getafreelancer...insa conservatorismul,preturile scazute pentru proiecte nu chiar simple(pentru ca eu la alea m-am uitat...acum din ce ai zis tu o sa ma holbez si la alea care par totusi stupide insa banii pot iesi),lipsa de timp si "teama" de a nu munci degeaba m-a facut sa nu...poate pe viitor eu stiu.Cam ce sanse exista sa iti iei teapa...nu cunosc exact toti pasii...pentru ca nu am incercat...doar din ce am citit de pe siteul lor.Teapa in sensul urmator...faci munca...si clientul se razgandeste,ii arati codul si dupa aia ramane cu el si nu iti mai da nimic,ii editezi o bd si dupa ce i-o dai ioc bani..chestii de genul?nu iei teapa, de aia exista arbitration. Ii faci proiect doar in momentul in care accepta si vireaza banii catre rentacoder, din acel moment el nu isi poate retrage banii decat de comun acord, sau da vina pe tine si solicita arbitration (sau tu dai vina pe el) iar daca pierde incasezi banii fara a ii termina neaparat. Situatiile sunt mai rare si in general se rezolva de comun acord.Puskin, nu am incercat getafreelancer, dar intotdeauna in afaceri dinastea te protejezi oferind doar preview-uri sau watermarked. Iti dai seama singur ca un client poate fura inclusiv inventivitatea, cel mai bine daca e la furat ii oferi cat sa o ia el de la capat, sa nu se poata folosi de nici un fisier.Culmea, pe RAC m-am nimerit sa ma inteleg si cu un roman. Nota 10, fara teapa, fara nimic, a cumparat un fisier corel si mi-a multumit. Il dadea mai departe la pret mai mare, avea proiect mai vast. Cam asa se face treaba acolo: la proiecte mari licitezi tu pe bucati la preturi mici si altii iti fac cu 5 dolari ceea ce vinzi cu 500. Quote
puskin Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 hmm...am vrut de mult sa incerc rentacoder sau getafreelancer...insa conservatorismul,preturile scazute pentru proiecte nu chiar simple(pentru ca eu la alea m-am uitat...acum din ce ai zis tu o sa ma holbez si la alea care par totusi stupide insa banii pot iesi),lipsa de timp si "teama" de a nu munci degeaba m-a facut sa nu...poate pe viitor eu stiu.Cam ce sanse exista sa iti iei teapa...nu cunosc exact toti pasii...pentru ca nu am incercat...doar din ce am citit de pe siteul lor.Teapa in sensul urmator...faci munca...si clientul se razgandeste,ii arati codul si dupa aia ramane cu el si nu iti mai da nimic,ii editezi o bd si dupa ce i-o dai ioc bani..chestii de genul?nu iei teapa, de aia exista arbitration. Ii faci proiect doar in momentul in care accepta si vireaza banii catre rentacoder, din acel moment el nu isi poate retrage banii decat de comun acord, sau da vina pe tine si solicita arbitration (sau tu dai vina pe el) iar daca pierde incasezi banii fara a ii termina neaparat. Situatiile sunt mai rare si in general se rezolva de comun acord.a virat banii intr-adevar pe site "escrow" dar politica site-ului e ca nu incasezi banii pana ce el nu isi da acordul ca este terminat ..si cum sia modificat proiectul intre timp cu alte cerinte "pt 10$" ce sai mai faci????Nu i-am livrat nici un cod dar am muncit doua zile fara intrerupere 12/24 adica 24 ore non-stop imi poate plati cineva acest timp pierdut??? Quote
loki Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 hmm...am vrut de mult sa incerc rentacoder sau getafreelancer...insa conservatorismul,preturile scazute pentru proiecte nu chiar simple(pentru ca eu la alea m-am uitat...acum din ce ai zis tu o sa ma holbez si la alea care par totusi stupide insa banii pot iesi),lipsa de timp si "teama" de a nu munci degeaba m-a facut sa nu...poate pe viitor eu stiu.Cam ce sanse exista sa iti iei teapa...nu cunosc exact toti pasii...pentru ca nu am incercat...doar din ce am citit de pe siteul lor.Teapa in sensul urmator...faci munca...si clientul se razgandeste,ii arati codul si dupa aia ramane cu el si nu iti mai da nimic,ii editezi o bd si dupa ce i-o dai ioc bani..chestii de genul?nu iei teapa, de aia exista arbitration. Ii faci proiect doar in momentul in care accepta si vireaza banii catre rentacoder, din acel moment el nu isi poate retrage banii decat de comun acord, sau da vina pe tine si solicita arbitration (sau tu dai vina pe el) iar daca pierde incasezi banii fara a ii termina neaparat. Situatiile sunt mai rare si in general se rezolva de comun acord.a virat banii intr-adevar pe site "escrow" dar politica site-ului e ca nu incasezi banii pana ce el nu isi da acordul ca este terminat ..si cum sia modificat proiectul intre timp cu alte cerinte "pt 10$" ce sai mai faci????Nu i-am livrat nici un cod dar am muncit doua zile fara intrerupere 12/24 adica 24 ore non-stop imi poate plati cineva acest timp pierdut???Vorbesti de rentacoder? acolo ii zici politicos sa dea acordu sau il futi cu arbitration. Mai greu se ajunge la arbitration la terta persoana din partea sitului, dar daca clientu nu se prezinta ai castigat arbitration. Simplu, ca la tribunal. Dar ii livrezi finalul inainte de a-l arde. Castigi si banii sunt ai tai. Daca anuleaza proiectul dupa ce l-a acceptat, la fel, banii sunt ai tai. Quote
shinnok Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 Nice,cu regulile astea de pe rentacoder nu eram la curent ... se pare ca exista si niste siguranta dezvoltata in sistem pentru developeri(bideri).O sa ma interesez mai departe daca cumva ma voi decide.Mai sus puskin vorbeste de getafreelancer...nu stiu cat este de incredere getafreelancer...rentacoder e de mai mult timp in afacerea asta.rentacoder.com -> Quote