Jump to content
Nytro

Romania in atentia Yahoo! in privinta pulicitatii online

Recommended Posts

Romania in atentia Yahoo! in privinta pulicitatii online

de Alex Hanea | 05 Iunie 2008

Romania, Turcia si unele dintre statele din Asia de Sud-Est se numara printre cele mai promitatoare piete in domeniul publicitatii online, a declarat, marti, Prashant Mehta, vicepresedinte pentru pietele emergente al furnizorului de servicii online Yahoo!

gal_mare_yahoo.jpg

"Aceste piete se apropie de un moment de referinta. Odata cu cresterea gradului de penetrare a Internetului, asistam la un interes sporit pentru serviciile de publicitate online", a aratat Mehta.

El a spus ca, in Romania si Turcia, precum si in Vietnam, Filipine si Malaezia, gradul de penetrare a Internetului este de peste 20%.

In prezent, publicitatea online din statele emergente atrage doar 2% din sumele totale in dolari cheltuite in acest sector, comparativ cu peste 15% in Marea Britanie si 10% in Statele Unite.

Yahoo! anticipeaza ca, in urmatorii trei ani, veniturile obtinute de companie din publicitatea online pe pietele emergente vor inregistra un ritm de crestere superior ratei de 30% consemnata la nivelul industriei, in conditiile in care numarul utilizatorilor Internetului este in crestere, inclusiv prin intermediul telefoanelor mobile.

Peste 130 de milioane de utilizatori ai Internetului folosesc serviciile Yahoo! pe pietele emergente din Asia de Sud-Est, India si America Latina si 500 de milioane la nivel mondial.

Mehta a spus ca numarul de utilizatori ai serviciilor online prin telefoane mobile va creste de 2-5 ori mai rapid pe pietele emergente decat in cazul serviciilor traditionale de Internet.

Yahoo!, al doilea mare furnizor de servicii online dupa Google, intentioneaza sa aplice pe pietele mergente o strategie agresiva de dezvoltare a retelei de vanzari, marketing si de personal tehnic si sa mareasca investitiile in infrastructura, cum ar fi in centre de date.

Sursa: Yahoo!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...