Jump to content
shinnok

Olimpic roman inchis in Italia pentru fraude bancare

Recommended Posts

Olimpic roman inchis in Italia pentru fraude bancare

Autoritatile romane incearca sa obtina eliberarea lui, dupa ce si-au dat seama de valoarea tinarului matematician.

Medaliat cu aur la Balcaniada din 2007, tinarul nu a gasit ceva mai bun de facut decit sa ajute un grup de prieteni sa fure 200.000 de euro din conturile Postei italiene

Autoritatile romane incearca sa obtina eliberarea unui tinar roman, olimpic la informatica si matematica, predat autoritatilor italiene si condamnat pentru o frauda informatica, relateaza cotidianul Il Giornale citat de Mediafax. Bogdan Gabriel Ionescu (22 de ani), cistigatorul Olimpiadei balcanice de Informatica de anul trecut si fiul unui inginer din cadrul Ministerului roman de Interne, a fost condamnat la trei ani si o luna de inchisoare in Italia pentru o frauda informatica in dauna utilizatorilor de conturi ai Postei italiene.

Bogdan fusese capturat anul trecut, la Craiova, impreuna cu alti membri ai unei bande de romani specializata in tehnica numita phishing. Banda a expediat zeci de mii de email-uri unor detinatori de conturi ai Postei italiene, obtinind date personale care au permis extragerea sumei totale de 200.000 de euro.

Condamnat la inchisoare, Bogdan se afla de citeva saptamini in penitenciarul Bassone, in localitatea Como. Potrivit Il Giornale, autoritatile romane si-au dat seama abia dupa extradare de valoarea pe care o are tinarul matematician, iar acum depun eforturi, prin intermediul consulului roman din Milano, Dinu Tiberius Mugurel, pentru eliberarea lui Bogdan, care a marturisit ca a construit site-ul clona. El sustine ca a primit numai 5.000 de euro din total, desi acordul initial cu banda fusese ca il vor plati in functie de cat vor fura. "Fraier Bogdan, dar si noi sintem fraieri - probabil si-au spus cei de la Bucuresti cind si-au dat seama ce valoare avea tinarul si cit de usor au renuntat la el doar pentru a face pe placul autoritatilor si opiniei publice italiene", comenteaza Il Giornale.

Autoritatile romane intentioneaza sa ceara repatrierea lui Bogdan pentru "reeducare", iar avocatul, Piarpaolo Livio, se gindeste sa solicite gratierea acestuia sau gasirea unei solutii alternative la detentie. "Poate ca Bogdan este un escroc, dar este o persoana indispensabila pentru patrimoniul national, a stabilit Bucurestiul", potrivit cotidianului.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/158629.html

Link to comment
Share on other sites

din partea mea sa ramana acolo unde e acuma , daca nu avea relatii nu-l baga nici draq in seama !

Mai ai putin si spui ca daca nu avea relatii nu lua aur la balcaniada.

BOI 2007: http://boi2007.edu.md/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=55

Lot 2007: http://infoarena.ro/forum/index.php?topic=1886.0

Nu vad ce e cu matematica?! (probabil presa :D)

Si inca ceva: cum are 22 de ani daca a participat la balcaniada si la lot? :-S

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...