Jump to content
chessh

Cum sa ai feeduri RSS la tine pe site

Recommended Posts

Posted

Cum sa ai feeduri RSS la tine pe site

Cu ce te ajuta? Site-ul tau va contine cele mai tari articole, de pe cele mai tari site-uri fara ca tu sa le scrii. Cum se procedeaza? Iti explic imediat.

Vei folosi un RSS Feeder care-ti va aduce stiri si articole de pe site-urile dorite.

La inceput trebuie sa gasesti un script care va prelua articolele. Eu sugerez Magpierss-0.72 (pentru ca si eu il folosesc si pe baza lui e facut tutorialul) pe care il puteti gasi aici.

Pentru a dezarhiva iti trebuie un program de arhivat si dezarhivat. Sugerez WinRAR.

Dupa dezarhivarea folderului uploadeaza-l pe site-ul tau in root (public_html). Folderul trebuie sa se numeasca magpierss-0.72.

Apoi trebuie creat un fisier PHP numit reader.php (un text document cu extensia .php) care sa contina urmatorul cod:

<div class="content">
<?php
require_once("magpierss-0.72/rss_fetch.inc"); # Aici este calea catre fetcher-ul de la magpie.
define('MAGPIE_OUTPUT_ENCODING', 'utf-8'); # Aici este codul de pagina.
$url = "http://www.idg.ro/rss/pcw_news.xml"; # Aici veti trece url-ul de unde veti prelua articolele.
$rss = fetch_rss( $url );
$num_items = 10; # Aici veti seta numarul de articole care sa apara.
$items = array_slice($rss->items, 0, $num_items);
foreach ($items as $item) {
$ahref = $item['link'];
$title = $item['title'];
$description = $item['description'];
print "[b]<a href=$ahref>$title</a>[/b]
$description

";
}
?>
</div>

Uploadati fisierul reader.php pe site in root (public_html).

Note: In loc de http://www.idg.ro/rss/pcw_news.xml puteti trece pagina XML a site-ului de pe care vreti sa preluati articolele.

Pagina XML poate fii gasita apasand butonul RSS al site-ului respectiv.

Cam atat. Succes si enjoy ;)

PS: E un tutorial mai vechi de-al meu.