Jump to content
Nytro

Olimpiada de Securitate Cibernetică 2024, faza județeană

Recommended Posts

Pe 2 martie are loc Olimpiada de Securitate Cibernetică 2024, etapă județeană, activitate ce face parte din calendarul olimpiadelor care se vor organiza și desfășura în anul școlar 2023 – 2024, publicat de Ministerul Educației.

 

Olimpiada de Securitate Cibernetică se va desfășura în două etape, astfel: faza județeană (2 martie 2024) și faza națională (22-25 mai 2024). Sesiunea etapei județene se va desfășura pe durata a 6 ore, este formata dintr-o proba teoretica de 1 ora si o proba practica de 5 ore cu o pauza de maxim 30 de minute intre cele doua. Cele doua probe se vor organiza intr-o singura zi.

 

La etapa națională va fi susținută o singură probă de concurs, care va cuprinde itemi ce vizează aspecte teoretice și aplicații practice de tip Jeopardy. Etapele vin cu niveluri de dificultate diferite, în conformitate cu “Programa pentru Olimpiada de Securitate Cibernetică” publicată pe website-ul oficial al competiției, https://osc.rocsc.ro.

 

Selecția pentru lotul lărgit va fi susținută în cea de a doua zi de concurs și constă într-o probă de aplicații practice cu un grad mai mare de dificultate mai mare, ce cuprinde: o probă practică de tip Attack & Defence. La proba de baraj pot participa primii 30 de concurenți cu punctajul cel mai mare, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute la etapa națională, indiferent de clasa la care au participat.

Calendarul evenimentului:

  1. faza județeană: online, 2 martie 2024
  2. faza națională: 22-25 mai 2024, in paralel cu etapa finală a RoCSC 2024
  3. RoCSC24 - Bootcamp (on-site, Bran): perioada iulie - august (selectionati din finalistii RoCSC 2024 si OSC 2024)
  4. ECSC 2024 - Finala (on-site, Torino, Italia): 08 - 11 octombrie (lotul national selectionat in Bootcamp, format din 10 persoane + 2 rezerve)

 

Primii clasați la Olimpiada Nationala de Securitate Cibernetica 2024 pot avea sanse sa intra in selectia finala a lotului national pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică - ECSC24.

 

Competiția este organizată de Ministerul Educației cu sprijinul Comisiei Centrale a Olimpiadei de Securitate Cibernetică (CCOSC), formată din reprezentanți ai Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), ai Centrului Național Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informații, ai Asociației Naționale pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), precum și profesori și experți din partea partenerilor din mediul privat, Orange România și Bit Sentinel, ce vin cu o vastă experiență în organizarea de competiții de securitate cibernetică.

 

Detalii: https://oscj24.cyber-edu.co/

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...