Jump to content
Guest Nemessis

Scurta explicatie

Recommended Posts

Guest Nemessis

Black SEO reprezinta metodele neconventionale de promovare si indexare a unui website.

In categoria Black SEO intra folosirea spamului pe forumuri, bloguri, guestbooks, retele sociale, cam orice pagina permite postarea de catre useri (inregistrati sau nu) a unor linkuri pe care motoarele de cautare le interpreteaza ca backlinks si le acorda puncte in plus la pagerank.

Deasemeni metodele ce deja trec pragul legalitatii implica si exploatarea vulnerabilitatilor din site-uri, vulnerabilitati ce permit modificarea paginilor si adaugarea linkurilor ascunse sau vizibile pe domeniile afectate. Spre exemplu un backlink venit de pe un site .edu salta vizibil pagerank-ul unui domeniu si ajuta la indexarea mult mai rapida a paginilor. In aceeasi categorie se incadreaza si domeniile .gov.

Site-urile educationale sau guvernamentale din afara USA pot ridica si ele vizibil pagerank-ul unui domeniu. Spre exemplu un domeniu .edu.tw poate fi considerat un site .edu asa cum si gob.mx este luat in calcul ca domeniu guvernamental.

Un detaliu extrem de important este cel legat de forma linkurilor. Un link dofollow este considerabil mai important decat un link nofollow. Explicatia este extrem simpla si anume un link dofollow permite botilor motoarelor de cautare sa ajunga pe pagina vizata. Un link nofollow "le spune" botilor ca nu trebuie sa urmeze acel link.

Traficul murdar este cel provenit din spam de orice fel si chiar pop-ups sau redirecturi.

Problema principala in traficul murdar este ascunderea urmelor. Redirecturile, pop-ups, iframes, spamul, trebuiesc cu grija manipulate in asa fel incat posibilii clienti (vorbim de cei care cumpara spatiu publicitar pe site in cazul de fata) sa nu observe ca traficul este generat artificial.

In cazul site-urilor cu continut adult (porn, dating etc) traficul murdar se poate monetiza destul de usor in comparatie cu alte tipuri de site-uri. Simplul motiv pentru care aceste site-uri au succes este impactul psihic al pornografiei si a retelelor sociale asupra oamenilor. Cu toate ca oferta este imensa cererea lasa loc de castiguri pentru toata lumea. In cazul acestor site-uri nu se pot folosi iframes, scopul fiind inscrierea membrilor sau revenirea vizitatorilor pe paginile domeniilor.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...