Jump to content
gimiy54520

Cum verifici ca VPS-ul e gazduit in geolocation-ul dorit conform facturii achitate ?

Recommended Posts

Posted (edited)

Am auzit niste zvonuri ca mai multi provideri de VPS mint depre locatia servelor (incluzand VPS-uri). Provideri iti spun una, tu platesti, ba mai mult iti dau IP, dar in realitate VPS-ul e gazduit in alta tara. Iar IP-ul e un fel de proxy.

Cum verifici ca serverul e gazduit fizic in geolocation-ul respectiv ?

Aveti tips referitor la subiectul asta ?

Am auzit de traceroute dar nu l-am folosit niciodata.

Edit: o idee buna care am citit-o e sa dai ping-uri de pe server catre un alt server care stii ca e gazduit in tara respectiva. Ping-ul trb sa aibe latenta sub 1 ms.  Ce ziceti? Cum pot sa stiu 100% ca serverul e gazduit unde providerul de hosting spune ca este?

Edited by gimiy54520
Posted

Da, traceroute e o posibilitate dar nu poate confirma mereu, depinde cum se comporta fiecare hop prin care trec pachetele.

Vezi pe server cum e configurat proxy, banuiesc insa ca nu e la nivel de OS...

Trimite un request de pe server si vezi daca ajunge cu headere HTTP de proxy pe altul, desi si asta se poate evita.

Oricum, nu stiu daca e atat de relevant. Poate din punct de vedere legal, ca "datele sa fie in EU sa nu ai probleme GDPR" sau lucruri similare. 

Problema cu un poxy mai ales in alta tara e la nivel de viteza conexiuni. Faci niste speedtests, daca merge prost pe servere din tara in care ar trebui sa fie, e suspect. Dar iti trebuie un termen de comparatie, gen alte servere cu banda similara, la ore similare si mai stiu eu ce.

Latenta sub 1ms nu stiu ce sa zic, nici din aceeasi tara. 

Posted (edited)

Poate din punct de vedere legal, ca "datele sa fie in EU sa nu ai probleme GDPR" sau lucruri similare. 

Treaba asta, sa verifici promisiunile providerului de hosting e extraordinar de importanta. In anumite cazuri e diferenta dintre libertate si puscarie. Cumper VPS-uri in scopul ca ele sa fie fizic in Rusia si Iran, iar in realitate serverele tale sunt gazduite in Germania...

Eu personal ma gandeam sa dau ping-uri la multe servere de gaming care au IP pe tara respectiva si sunt goale.

Astept si alte opinii si sfaturi.

Edited by gimiy54520