c0smyn Posted January 18, 2009 Report Posted January 18, 2009 In primu rand cei ce aveti veriunea 7 de BD sau mai mica aveti nevoie de sndkey32 pe care il puteti descarca de AICI.Extrageti tot din arhiva in folderul "lib" din %Program Files%\Borland\Delphi\ .Acum sa trecem la proiect ..1. Sus la uses adaugati: sndkey322. Adaugati pe form 2 butoane , un edit , un Timer si un XpManifest.3. La button1 punem la caption "Activeaza" (fara ghilimele) , La button2 punem la caption "Dezactiveaza" si la edit1 punem la text "Mesaj".4. In "public {Public declarations}" , adaugam urmatorul cod.YahooMessageWindow: HWND;5. Punem aceasta functie sub {$R *.dfm}---function CheckWindow: boolean;beginresult := false;YahooMessageWindow := FindWindow('YSearchMenuWndClass',nil);if YahooMessageWindow <> 0 then beginresult := true;BringWindowtotop(YahooMessageWindow);end elseresult := false;end;---6. La Timer1 punem la interval 20, la enabled sa fie false , apoi apasam 2 click pe el si punem urmatorul cod.---CheckWindow;if CheckWindow = true then beginBringWindowtotop(YahooMessageWindow);timer1.enabled := false;Sleep(200);SendKeys(Pchar('<b>Robot Yahoo!:</b> '+edit1.text),true);SendKeys(#13,true);SendKeys('{ESCAPE}',true);timer1.enabled := true; end;---7. Dam 2 click pe button1, stergem cuvantul begin si punem urmatorul cod.varYahooHandle: HWND;begintimer1.Enabled := true;edit1.enabled := false;YahooHandle := FindWindow('YahooBuddyMain',nil);if yahoohandle <> 0 then CloseWindow(YahooHandle);end;8. Dam 2 click pe button2 si punem urmatorul cod.timer1.enabled := false;edit1.enabled := true;Finish !Aplicatia ar trebui sa arate cam asa Totul este foarte explicit .. va rog sa nu veniti cu posturi de genu "nu functioneaza" , "imi da eroare" etc .. 1 Quote
Gondo Posted January 19, 2009 Report Posted January 19, 2009 Bravo c0sym.E foarte folositor tutorialul, cat mai multe astept de la tine. Quote
Oust Posted November 24, 2010 Report Posted November 24, 2010 am facut rost de sndkey32 1. Sus la uses adaugati: sndkey32l-am bagat fisierele in lib , dar nu stiu cum sa il adaug in delphi ca nu gasesc nici un buton uses ... Quote
mike_vio Posted November 25, 2010 Report Posted November 25, 2010 Doar il scrii la uses si atat. Daca nu iti da eroare la compilare inseamna ca l-a gasit. Eu le-am pus si unde aveam programul (iti trebuie si .dcu si .pas). Eu am facut programul dar nu merge, nu face decat sa minimizeze fereastra de mess - altceva nu am vazut. N-am mai scris din cauza asta : "Totul este foarte explicit .. va rog sa nu veniti cu posturi de genu "nu functioneaza" , "imi da eroare" etc .." Quote
Oust Posted November 25, 2010 Report Posted November 25, 2010 Unde este uses?? !!! arata-mi unde zimi , ca nu gasesc.... te rog Quote
mike_vio Posted November 25, 2010 Report Posted November 25, 2010 unit Unit1;interfaceuses Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms, Dialogs, StdCtrls, ExtCtrls, XPMan, sndkey32;type Quote