Jump to content
CODEX

Ghid Practic ! Atnentie la virusi , conturi / parole .

Recommended Posts

Ma plictisesc tot vad peste tot hackeri care sparg fura si se injura apoi . Asa ca ma gandeam la ceva mai " witehat" . Ghid Practic ! Atentie la internet

Internetul dupa cum bine stit creste din ce in ce mai mult . Persoanele sunt pasionate din ce in ce mai mult de calculator stau in casa devin obsedati si mai mult de atat isi fac viata pe internet . Cea ce nu e bine . Bun sa trecem la alt aspect .

Fiecare dintre voi aveti un PC , si poate detineti valori mari ca de exemplu : conturi pe diferite siteuri , forumuri , aveti un ID de messenger la care tineti mult , conturi bancare , paypal si alte chestii importante . Desigur nici unu dintre noi nu cred ca ati dori sa le pierdeti .

Niste sfaturi din partea mea apoi cine mai are ceva de adaugat sa adauge .

1 . Instalati un antivirus . Desi multi nu au si il cred inutil totusi acesta va reduce o mare parte din riscuri ( desigur nu sunteti 100% protejat ) . Eu va recoamnd sa folositi Kaspersky .

Desi pana acu 2 saptamani folseam NOD 32 , am observat ca de fiecare data cand scanam un virus online Kaspersky il detecta iar NOD 32 nu .

2 . Atentie la programele descarcate de pe internet ! - Fiecare aveti nevoie de anumte programe . Care se gasesc si free e mai bine sa le luati free , iar cele care le luati de pe alte siteuri aveti mare grija . De ce ? De exemplu aveti nevoie de un AdobePhotoshop , acesta vine insotit de keygen . Acel keygen poate fi infectat cu un virus iar dumneavoastra sa nici nu va dati seama . Virusul poate sa va incetineasca PC-ul , sa blocheze viteza la internet , sa va downloadeze alti virusi , sa va fure parolele . Daca nu aveti incredere e mai bine sa nu deschideti aplicatia .

3 . Aici reau sa vorbesc putin despre spyware si despre tipuri de virusi unde oameni cad de cele mai multe ori , pur si simplu navigand pe internet . Deseori pe diferite siteuri veti vedea reclame de genul : " Sunteti al 100000 lea vizitator ati castigat ... " sau " Your PC are infected Click HERE to download the best antivirus ...." sau doriti sa vedeti un filmulet care si nu reusiti aparand o eraore " PEntru a vedea filmuletul trebuie sa downloadati ceva de la noi ca sa va mearga " iar daca nu downloadati o sa va tot tina din erori ( in cazul asta inchideti mozilla din task manager sau restart pentru incepatori ) . Nu dati click pe acele reclame . De cele mai multe ori contin spyware si virusi care va strica calulatorul + ca downloadeaza virusi fara ca dumneavoastra sa stiti .

4 . Atentie unde va salvati parolele si conturile . Puteti face o lista in notepad cu conuri si parole . Dar atentie sa fie sharing in retea , sa nu aiba un nume " conturi si parole " , daca umblati pe DC++ verificati la sharing , incercati sa fiti siguri ca nu are nimeni acces le ele .

Sau le scrieti pe o foaie A4 si o puneti in sertar . ( Nu radeti :)) , ) Pentru ca este bine sa folostiti parole unice la fiecare site in parte . Incercati sa selectati ce aveti mai important si sa puneti parole din cifre si litere sau chiar si alte semne , iar la ce nu va este foarte mare de folos puteti folosi o parola simpla .

5 . Pentru cei ce folositi programe " hack " atentie ce folositi si ce deschideti . Tehnologia e asa de avansata incat nu va dati sema ca ati deschis altceva si nu programul respectiv :) .

6 . Nu va dati datele persoanle la persoane in care nu aveti incredere .

7 . Folosit un browser ca Mozilla Firefox cu addonsu NoScript sau alte browsere cum ar fi Opera sau Google Chrome .

8 . M-am blocat , vrroiam sa mai zic niste chestii importante si am uitat ! ..Daca cineva are ceva de zis sa ma completeze .

Sper ca nu v-am plictist

Link to comment
Share on other sites

5 . Pentru cei ce folositi programe " hack " atentie ce folositi si ce deschideti . Tehnologia e asa de avansata incat nu va dati sema ca ati deschis altceva si nu programul respectiv.

Daca nu stiti sigur ce face acel program, si nu sunteti sigur ca stiti sa il folositi, nu il descarcati!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...