Jump to content
Nytro

Platforma Mac sparta de un hacker in doar zece secunde

Recommended Posts

Platforma Mac sparta de un hacker in doar zece secunde

de Alex Hanea | 20 martie 2009

Securitatea platformelor Macintosh a fost zguduita din temelii dupa ce un hacker a reusit sa o sparga in doar zece secunde.

mac_os_x_hacked.jpg

La concursul PWN2OWN, Charlie Miller, analist la Independent Security Evaluators si-a imbunatatit performanta si a reusit sa reduca timpul de spargere a unui platforme Mac de la doua minute, anul trecut, la doar zece secunde.

In urma cu doua saptamani, Miller, a afirmat ca Safari va fi primul care va ceda. Pe scurt, Miller a plecat de la concurs cu premiul de 5.000 de dolari in buzunar, un nou record de crack-uire si cu satisfactia de a invinge echipa de programatori a celor de la Apple.

El a confirmat ca a analizat punctele vulnerabile de a ajunge la concurs si a afirmat: “nu pot da detalii despre vulnerabilitati dar a fost un Mac cu toate patch-urile de securitate instalate impreuna cu un Safari, de asemenea, cu toate patch-urile. Cel mai probabil a durat intre cinci si zece secunde. Le-am dat un link, au dat un click si asta fost tot. Am facut cateva operatii pe calculator ca sa le arat ca am control total asupra Mac-ului."

Link to comment
Share on other sites

Nu va luati dupa toate stirile de la toti fraierii. In zece secunde a dat copy&paste la un link pe care l-a pregatit de inainte. De fapt bug-ul a fost gasit anul trecut la competitia anterioara si nu l-a folosit pana acum. Deci, de fapt poti sa zici ca i-a luat un an sa sparga Mac-ul. Nu vreau sa zic ca Mac-urile sunt safe, sunt varza dar ma enerveaza "ziaristii" astia cu senzationalismele lor de doi bani.

Ryan Naraine: So, what can you tell us about the vulnerability?

Charlie Miller: Not much. As part of the contest rules, I’m under NDA about the technical details. I can tell you the computer (MacBook Air) was fully patched. It was an exploit against Safari 4 and it also works on Safari 3. I actually found this bug before last year’s Pwn2Own but, at the time, it was harder to exploit. I came to CanSecWest last year with two bugs but only one exploit. Last year, you could only win once so I saved the second bug. Turns out, it was still there this year so I wrote another exploit and used it this year.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...