tdxev Posted April 17, 2009 Report Posted April 17, 2009 Am nevoie de sfaturi sau alt tip de rezolvare pentru problema de mai jos.PROBLEMA :Am un table în MySQL de produse.Ex.ID | Nume Produs | Pre? |__________________________ 0 | Produs1 | 0001 | 1 | Produs2 | 0002 |Acum trebuie sa asociez cu fiecare produs zero sau mai multe imagini ( 0 ... 99999999)O POSIBILA REZOLVARESingura metoda fiabila la care m-am gândit este creerea unui tabel pentru link-urile de imaginiEx.ID | link Imagine |____________________ 0 | NULL 1 | http://link.com/imgage1.jpg 2 | http://link.com/imgage2.jpg?i ad?ugarea unei coloane (type TEXT) la tabelul de produse unde vor fi p?strate id-urile din tabelul de imagini separate prin virgulaex.ID | Nume Produs | Pre? | Imagini__________________________________ 0 | Produs1 | 0001 | 0 >nici o imagine 1 | Produs2 | 0002 | 1,2 Quote
tromfil Posted April 17, 2009 Report Posted April 17, 2009 Cred ca o rezolvare mai buna e sa faci o alterare a tabelei cu produse adaugand o coloana "nr_img"(sau ceva de genul) in care sa ai numarul de imagini. Daca este mai mare de 0 atunci incepi sa afisezi dintr-un folder anume in functie de ID-uri. Adica ai folderul "imagini" si incepi sa afisezi imaginile intr-un for dupa "imagini/ID_$i"($i-ul fiind contorul din for). Cred ca e mai ok asa decat sa retii tot linkul.Asta presupunand ca ai imagini doar de pe acelasi domeniu. 1 Quote
tdxev Posted April 17, 2009 Author Report Posted April 17, 2009 Dap este mai buna solutia ta cu toate ca trebuie sa folosesc doar domeniu meu. Quote
Vlachs Posted April 17, 2009 Report Posted April 17, 2009 la crearea tabelei adaugi un nou field de tipul longblob si adaugi imaginea in db folosind$a=fread(fopen("adresa imagine.ext","rb"),filesize("adresa imagine.ext")));si mai departe stii sa faci un query mysql Quote
tdxev Posted April 17, 2009 Author Report Posted April 17, 2009 Problema apare atunci când pentru un produs adaug un num?r mare de imagini (s? zicem 199 un caz pur teoretic pentru ca în realitate nu va fi nevoie de mai mult de 10). Oricum cred ca metoda descrisa de tromfil este cea mai buna. Ini?ial m-am gândit s? folosesc link-uri de pe alte domenii ca sa nu încarc server-ul dar în felul acesta aplica?ia devine dependent de alte servere.Ex.ID | Nume Produs | Pre? | Nr_Imagini_Pentru_Produsul_Respectiv__________________________0 | Produs1 | 0001 | 01 | Produs2 | 0002 | 32 | Produs2 | 0002 | 2iar in dosarul de imagini :\images\ 1_0.jpg \images\ 1_1.jpg\images\ 1_2.jpg\images\ 1_3.jpg\images\ 2_0.jpg\images\ 2_1.jpg\images\ 2_2.jpgCaut dac? produsul are sau nu imagini asociate iar dac? are, le g?sesc dup? ID_$nrImg.jpgunde $nrImg ia valoarea intre 0 si numarul de imagini asociat cu produsul Quote