begood Posted September 5, 2009 Report Posted September 5, 2009 Cercet?torii de la universitatea din Toronto au identificat o protein? care joac? un rol extrem de important în cre?terea ?i dezvoltarea neuronilor, care ne-ar putea ajuta s? în?elegem mai bine cum func?ioneaz? creierul ?i de asemenea cum am putea vindeca boli ca Alzheimer.Absolventul John Calarco, care lucreaz? în laboratoarele profesorului Ben Blencowe ?i profesorul Mei Zhen, au identificat o protein? numit? nSR100, care poate fi g?sit? numai în speciile vertebrate ?i controleaz? o re?ea de "alerternative splicing events" (trad. aprox : evenimente de înjum?t??ire alternativ?) care este locat? în gene (ADN). Descoperirile sunt publicate în edi?ia curent? a revistei Cell.sursa : Researchers identify protein controlling brain formationtraducerea ?i adaptarea begood(ps: Andrewboy de acum in colo ai verde sa postezi pe Worldit.info ) Quote
demon_zone Posted September 6, 2009 Report Posted September 6, 2009 de unde iei articolele astea?adica este un site anume?(cu stiri etc)vreau si eu un tub cu proteina asta Quote
begood Posted September 6, 2009 Author Report Posted September 6, 2009 pai dupa cum vezi am postat la fiecare articol sursa. citesc zilnic vreo 20 site-uri de stiri si aleg ce e mai interesant, evident dupa parerea mea, si traduc. Quote
demon_zone Posted September 6, 2009 Report Posted September 6, 2009 pai, poti sa zici ca deja ai un "fan"e foarte interesant,mai ales ca-s gata traduse ( :laugh: ) Quote
wvw Posted September 6, 2009 Report Posted September 6, 2009 Recomand:AvaxHome -> Complete Scientific American Issues 1993 - October 2008 + Complete Special Editions, Presents and Mind + Exclusive Online Edi?i Data on AvaxHome Quote
Gonzalez Posted September 7, 2009 Report Posted September 7, 2009 Bine ar fi sa imi creasca neuronii, ca nu prea mai am multi de la atata iarba verde.-Gonzalez Quote
mamaliga77 Posted September 7, 2009 Report Posted September 7, 2009 (edited) sal begood, am si eu niste surse daca vrei pt chestii cool de stiinta eu de obicei ma uit pe nature.com science.com. mai sunt ceva chestii interesante insa pe domenii specifice: pe pe american society web (chemical, physics, biology) . pt un rezumat se poate cauta pe isi web of knowledge...dar ai nevoie de user si pass.. nu ca ar fi o problema pt voi... eu am legaturi directe cu aceasta parte lucrand in domeniu.. insa nu prea am acces direct la reviste.. mai caut si eu pe google, mai cate un prieten ceva ... dar greu tare.. ma intereseaza daca poate careva sa faca rost de un o intrare pe o baza de data .. de obicei sunt ezproxy uri de univ din state... am gasit pe forumuri din china dar pica dupa max o zi.. fiind la greu exploatate (de obciei le gasesc cu google). faza ii ca eu folosesc sql inject me din mozilla sa verific siteuri la vulnerabilitati (am vazut pe net ca aceste addon uri ar fi ok) si xss sau acces me si de obicei toate au gauri de securitate. insa nu stiu cum sa le folosesc.. daca are careva idee si vrea sa faca un pustiu de bine... berea rece il va astepta la frigider si patria ii va fi pururea recunoascatoare ;-) Edited September 7, 2009 by mamaliga77 corectare Quote
begood Posted September 7, 2009 Author Report Posted September 7, 2009 [3 sites bookmarked]multumesc mult pentru informatii !daca mai ai surse de informare, te rog anunta-ma ! Quote
wvw Posted September 7, 2009 Report Posted September 7, 2009 ?i astea: Reddit Science (link previzibil) Gyre.org | Tracking the Next Military and Technological RevolutionsScience News - The New York TimesScienceBlogs Quote