pyth0n3 Posted December 25, 2009 Report Posted December 25, 2009 Explain this string :nmap -O -R -sT -sV -PR 192.168.0.1 -p21Explicati fiecare optiune ce inseamna Quote
prodil89 Posted December 25, 2009 Report Posted December 25, 2009 (edited) -O: Enable OS detection -R: Never do DNS resolution/Always resolve-sT:TCP SYN/Connect()/ACK/Window/Maimon scans-sV: Probe open ports to determine service/version info-p21 <port ranges>: Only scan specified ports (21)LE:AH lol asta ar trebui sa fie un challenge?Eu ma gandeam ca tu nu stii XDdaatdraqq:inseamna ca googlim cu aceeiasi viteza:)) Edited December 25, 2009 by prodil89 Quote
daatdraqq Posted December 25, 2009 Report Posted December 25, 2009 -O=OS detection -R=Scan ports consecutively ,-sV= Probe open ports to determine service/version info-PR=Assume that the user is fully privileged ?192.168.0.1 =IP-P=port rangesAm scris in acelasi timp Quote
Guest Praetorian Posted December 25, 2009 Report Posted December 25, 2009 Asta gaseste orice prost pe google, imediat! O_o Quote
pyth0n3 Posted December 25, 2009 Author Report Posted December 25, 2009 Nu exista nimic ca sa convalidezi raspunsurile ,ar fi bine daca cineva ar explica cu cuvintele lui ce inseamna ,in unele posturi aproape le-am dat raspunsul si nu s-au prins inca Quote
cla1992 Posted December 25, 2009 Report Posted December 25, 2009 Poti sa scrii mai bine "help" si iti apar toate comenzile care poti sa le dai. Acolo scrie tot ce ai nevoie, fiecare insusire a comenzilor din lista aia. Quote
Flubber Posted December 29, 2009 Report Posted December 29, 2009 nu stiu daca isi mai are rostul dar:-O - iti detecteaza ce OS foloseste, Linux s.a.m.d., ce versiune de Linux, de obicei asta e bun daca vrei sa aflii cat mai multe informatii despre target-ul tau (detalii de genul sunt bune pentru a le colecta si a le pune intr-un soft care iti da posibilitatea de a insiruii diferite informatii pe diferite coloane/grupe etc. in mod complex dar in acelasi timp sa fie simplu si sa nu te pierzi prin ele, spre exemplu pentru linux un program bun -nu stiu daca e si pt windows- este Leo daca nu ma insel, parca asa se numea si se gaseste in BackTrack - foarte bun) -R - nu stiu, nici nu vreau sa traduc, asa am o idee din ce zice acolo cu siguranta sa nu faca o chestie asupra DNS-ului respectiv ci pur si simplu sa-l rezolve e.g.: www.l.google.com:74.125.87.103-sT - asta este o optiune pentru activa scan-ul sa se concentreze doar asupra port-urilor de tip TCP si nu UDP pentru UDP se foloseste -sU-sV - de asta nu stiam de el dar iti da detalii despre fiecare port gasit in parte-p21 - sa scaneze doar pentru port-ul 21in mare parte ideea este de a scana port-ul 21, de a iti detalia (nmap-ul) tot ce se poate stie despre el, iar pe langa toate astea sa iti dea si o idee cam ce O.S. foloseste target-ul respectivp.s.: la OS detection iti da si un fel de procent cat de sigur este ca foloseste O.S.-ul respectiv, te atentioneaza daca este foarte sigur sau putin sigur sau pur si simplu mai mult la nimerealadaca am gresit ceva va rog corectati-ma Quote