Jump to content
pyth0n3

nmap

Recommended Posts

Posted (edited)

-O: Enable OS detection

-R: Never do DNS resolution/Always resolve

-sT:TCP SYN/Connect()/ACK/Window/Maimon scans

-sV: Probe open ports to determine service/version info

-p21 <port ranges>: Only scan specified ports (21)

LE:AH lol asta ar trebui sa fie un challenge?Eu ma gandeam ca tu nu stii :P

XD

daatdraqq:inseamna ca googlim cu aceeiasi viteza:))

Edited by prodil89
Posted

nu stiu daca isi mai are rostul dar:

-O - iti detecteaza ce OS foloseste, Linux s.a.m.d., ce versiune de Linux, de obicei asta e bun daca vrei sa aflii cat mai multe informatii despre target-ul tau (detalii de genul sunt bune pentru a le colecta si a le pune intr-un soft care iti da posibilitatea de a insiruii diferite informatii pe diferite coloane/grupe etc. in mod complex dar in acelasi timp sa fie simplu si sa nu te pierzi prin ele, spre exemplu pentru linux un program bun -nu stiu daca e si pt windows- este Leo daca nu ma insel, parca asa se numea si se gaseste in BackTrack - foarte bun)

-R - nu stiu, nici nu vreau sa traduc, asa am o idee din ce zice acolo :) cu siguranta sa nu faca o chestie asupra DNS-ului respectiv ci pur si simplu sa-l rezolve e.g.:

www.l.google.com:74.125.87.103

-sT - asta este o optiune pentru activa scan-ul sa se concentreze doar asupra port-urilor de tip TCP si nu UDP pentru UDP se foloseste -sU

-sV - de asta nu stiam de el dar iti da detalii despre fiecare port gasit in parte

-p21 - sa scaneze doar pentru port-ul 21

in mare parte ideea este de a scana port-ul 21, de a iti detalia (nmap-ul) tot ce se poate stie despre el, iar pe langa toate astea sa iti dea si o idee cam ce O.S. foloseste target-ul respectiv

p.s.: la OS detection iti da si un fel de procent cat de sigur este ca foloseste O.S.-ul respectiv, te atentioneaza daca este foarte sigur sau putin sigur sau pur si simplu mai mult la nimereala

daca am gresit ceva va rog corectati-ma