Jump to content
!_30

[Tutorial] PC-uri virtuale de la Microsoft suck's

Recommended Posts

Posted

O chestie interesanta pe care au facut-o astia de la Microsoft este :

Microsoft Virtual PC 2004

Ce face ? - creaza PC-uri virtuale pe PC-ul deja existent ? adica daca sunteti mai grei de cap si nu intelegeti , instaleaza un windows ( numai dastea suporta , + windows server's ) , care-l poti rula ca un program , peste windowsul deja existent , adica deschizi un program si iti mai merge un windows , pe PC-ul real.Prins ideea.. ca m-am exprimat prosteste pentru a intelege toata lumea.. daca pot o sa bag si o poza.. dar btw , nu va asteptati sa fie perfect , ca doar e Microsoft suck's si are multe bucuri cum ar fi : la RIS instalation ( daca e client PC-ul virtual ) , face figuri , sau la unattended instalation.. in rest merge bine chiar daca se misca mai incet.

Si va trebuie foarte mult RAM , ca si cum ati avea mai multe PC-uri.

Avantaju e ca daca vreti sa faceti un laborator de 3-4 pc-uri , cu un sever windows 2000 sau 2003 , si nu aveti decat unu hai doua maxim , folositi acest program , daca aveti ram cu caru si ati bagat inca 3 PC-uri virtuale+server *doar wingoz stiu ca o sa apara certuri , dar numai windows vrea , daca vreti altceva , bagativa WmVare :P , cred ca i-am pocit putin numele*,

Dacilea il downloadati si vedeti si ce optiuni are e super simplu de folosit , chairdaca la iceput pare cine stie ce

http://www.microsoft.com/windows/virtualpc...pc/default.mspx

cica ar baga si o versiune free de Windows Virtual pc 2007 care sa cuprinda si windows VISTA , ala bun nu ala pe sub mana , BTW nu suporta dastea piratate sau facute de mari smecheri , ci are el o lista predefinita cu produse strict Microsoft.

Suporta configurare AD, DC , DHCP , DNS .. etc si domenii virtuale .. poate m-am exprimat prost , domeni reale pe PC-uri virtuale.

Super tare , deoarece , are si hard virtual ( care se baga pe hardul real ) , Ram virtual si inrterefete virtuale ( LOCALE , NAT .. vedeti voi ).

Daca mai verti tot pe domeniu mai este si :

Virtual Server 2005 R2 Enterprise Edition

te ajuta din 1000 de belele si daca vreti sa cititi mai multe baga ochi acilea :

http://www.microsoft.com/windowsservers ... fault.mspx

btw site-ul se misca greu , doar e microsoft suck's !

puteti lua si un demo de la ei de pe site , daca vreti , ca sa nu baga-ti versiunea cea mare din oprima ( are si documetnare frumose , si tutoraiel video cum va palce , la versiuna full , demo nu am cincercat

na acilea link pemntru versiuena demo :

http://www.microsoft.com/windows/virtualpc...pc/default.mspx cauta pe acolo

sa vedem daca merge sa pun si poza :P

-recomadn minim 128 Mega RAM virtual pentru Windows dekstop gen XP , si minim 256 mega pentru server 2000 sau 2003.

-cand il inchideti suporta save system state , ca ujn fel de hibernare , e destu de tre

Ia vedeti , v-am facut de joaca

Posted

stiu de mult virtual pc ...si dupa cate am vazut ca nu prea am stat asa mult pe el...merge orice.. o nelamurire in schimb: Nu am reusit sa ii fac netul sa mearga ,daca poti si ai timp te rog frumos spune-mi si mie cum pot sas ii dau net

Cateva detalii ca sa imi poti da un raspuns : Instalez Microsoft Virtual Pc pe Windows XP SP 2 ,Am o singura placa de retea,Ip real si cam atata e de spus..Thanks si sper sa imi dai un raspuns :)

Posted

De abia acum , browsand forumul am observat intrebarea ta.

Normal ca stim de mult de el , e doar din 2004 aparut programu de emulare a sistemelor de operare nu ? Dar daca intrebi 90 la suta din tineri din ziua de azi , nu prea stiu , asa-i ?

Ai uitat sa-mi spui ceva ? Cumva ai Ip asignat dinamic prin DHCP ? Deoarece la mine merge super , routerul meu de acasa e DHCP -ul mici mele retele si am pe un SP2 instalat si Win 2003 server { 1 placa de retea } si am net pe amandoua fara confifg , logic isi ia singur IP. {deoarece routerul face NAT}

-faza este urmtoarea , ca sa dai net , PC-ului virtual iti trebuie inca un IP real {presupun ca si pe PC-ul virtual ai SP2 } sau sa faci NAT pe un router sau direct ICS pe PC-ul virtual sau real { cel pe care ti PC-ul virtual } ca sa folosesti o singura adresa routabila , in caz ca ai doar una. { nu uita sa verifici la setarile PC-ului virtual sa nu cumva sa foloseasca optiunea la placa de retea : local only , e pentru retea interna PC real- PC virtual , da-i sa folsoeasca adaptorul folosit de PC-ul real , asta merge decat pe primul PC virtual , si dupa aceea numai local only , retea interna PC-virtuale -PC real-Pc-virtuale}.

Vezi ce reusesti :@