!_30 Posted August 20, 2006 Report Posted August 20, 2006 M-am hotarat in cele din urma sa editez si a patra lectie despre retele , din seria celor 30 de lectii pregatite.Ce ar urma sa contina aceasta lectie , daca in lectiile trecute am invatat in mare parte , ceva despre IP-uri , subnet mask si default gateway ?Simplu aceasta lectie va avea rolul de a prezenta "Local Area Network" si diferitele chestii dupa acolo.Deci hai sa incepem : Start ->Setting's->Netowrk Connection -> Local Area Netowrk Sus , sub chestia unde e scris Local Area Netowork Status observam : doua tab-uri :General & Suport Deci le vom prezenta pe fiecare in parte cum si ce face si ce rol are :1. General -sub Connection observam : Status : {connected ar trebui sa fie , adica e facuta conexiunea , si logic , daca sub acest NIC se face posibila citirea acestei pagini , sigur va fi connected }-duration , de cat timp e conectata { de la vechiul restart , enable/disable ,startup, reinorire IP , Ip release / reuquest IP la DHCP server , DHCP server este un server ce da IP-uri in retea }-Speed , viteza cu care merge reteaua , observati ca este in bite's nu byte's Activity : cate pachete inta si ies dupa NIC : e simplu de observat aceasta si la NIC / placa de retea , aceasta isi chimba culoarea ( se apridna alta culoare de fiecare data cand trasnmite sau primeste verde deschis sau portocaliu deschis }Urmeaza Properties : de unde putem face o "droiaie" de chestie , nu vom intra in amanunte , se pot instala , protocoale , clienti si alte lucuri.Butonul disable : opreste conectivitatea la internet / retea , intrerupand placa de retea.2. Suport : -detalii principale desper IP , subnet mask , sau cum a fost atribuit acest IP.-la Details , putem afla mai multe , WINS/DNS server's , sau pe cat timp si de cand este dat IP-ul ( lease de un DHCP server ) , daca este cazul .Vom discuta despre DNS , DHCP , WINS server in lectia / lectiile urmatoare , deoarece tot am aminitit aceste notiuni.-Repair , are rolul de a reinoi adresa , daca este data de un DHCP server ( dintr-un anumit scop sau multscop , vom discuta despre aceste doua notiuni lectiile viitoare ) , sa stearga cache-urile cu mapari , ARP , DNS , Netbios-IP {desigur si acestea vor fi prezentate in lectiile viitoare } asigurand-se ca se elimina anumte erori , la conexiune , dtorate unori IP-uri mapate gresit cu un nume sau chestii de genul acesta !Sper ca v-am mai lamurit putin cum si ce , pe lectia viitoare ! Quote