cp/m Posted February 5, 2010 Report Posted February 5, 2010 (edited) Cu cosmos orice incepator in C# poate sa-si faca un OS. Pt. asta trebuie sa aveti Visual Express C# 200x si sa downloadati de la: Cosmos (C# Open Source Managed Operating System) - Release: Milestone 4Si acum incepem:1. Intrati in VC#2. Click pe New Project3. Selectati CosmosBoot, iar la nume alegeti orice vreti. (idei:GutaOS,MissPiranda2000,Salam7Ultimate,etc)4. In dreapta, la Solution Explorer, dati dublu click pe Program.cs si va aparea ceva de genul:using System;using Cosmos.Compiler.Builder;namespace CosmosBoot1{ class Program { #region Cosmos Builder logic // Most users wont touch this. This will call the Cosmos Build tool [STAThread] static void Main(string[] args) { BuildUI.Run(); } #endregion // Main entry point of the kernel public static void Init() { var xBoot = new Cosmos.Sys.Boot(); xBoot.Execute(); Console.WriteLine("Welcome! You just booted C# code. Please edit Program.cs to fit your needs"); while (true) ; } }}5. Acum, Stergeti partea cu Console.WriteLine si bagati codul vostru. Din cate am observat merg aproape toate comenziile din Console.*6. Acum dati click pe Debug->Start without debugging.7. Selectati QEMU,Microsoft,Source level none,Traced assemblies all,Miscellanous allways show this window, compile il.8. Click pe build9. Acum asteptati ceva vreme10. Aici e OS-ul.Concluzie: E mult mai usor decat in asm sau c. Orice incepator ar putea sa faca asa ceva, insa nu prea vad cum ar putea cineva face un OS functional in el. Sper ca v-a placut. Edited February 5, 2010 by cp/m Quote
HellScream Posted February 8, 2010 Report Posted February 8, 2010 am oproblema,desi nu stiu eu C mai deloc, totusi stiu ca imi da o eroare legata de versiune. Cand termin de instalat Milestone 4 imi spune ca versiunea nu suportadeschidereafisierelor .vs . Am Visual Express C# 2008. Rog un pic de ajutor in problema asta Quote
cp/m Posted February 8, 2010 Author Report Posted February 8, 2010 Nu am nici cea mai vaga idee. Ai facut tot ce am zis eu acolo? Quote
HellScream Posted February 8, 2010 Report Posted February 8, 2010 da,am instalat Visual Express C# 2008, fara probleme. Cand sa pun Milestone4 imispune canu este compatibil cu versiunea mea de Visual Express C# . ce versiune sa incerc? Quote
cp/m Posted February 8, 2010 Author Report Posted February 8, 2010 Eu am VC#2008 am reinstalat cosmos de pe linkul dat, si totul merge ok. La instalare o sa-ti zica ceva ca are harmfull code. Acolo da-i sa continuue. Quote