Jump to content
!_30

[Tutorial] Ce drq ii ala socket ?

Recommended Posts

Posted

Ca tot observ ca acest detaliu , se foloseste incorect , si eu il foloseam incorect , deci recunosc nu ma ascund dupa balarie , ca toti am fost si vom fi n00bi mult timp , sau chiar pentru intodeauna in aceasta lume murdara si cruda , a dogurilor si dependetei de internet ..Deci hai sa explicam pe itnelesul tuturor de drq e ala un socket , si nu ma iau de incepatori , ca si eu am fost , si sunt..:rotfl:

E o chestie mai complcaita decat portul deci tineti gura acolo in spate si ascultati si intrebari apoi ce drq nu ati inteles.

Ce e ala socket ?

-este un "file handle" special , folosit de un proces pentru a cere informatii / servici de retea de la OS.

Care e structura adresei

-un socket address este formata din

*protocol , IP local , proces local  

-multi ati auzit de SOCKETURI , scoketuri TCP , trebuie sa stiti ca doua procese comunica intre ele prin aceste TCP socket's ? clar ?

-deci practic ca eu , adica PC-ul meu sa comunice cu al tau , foloseste aceste socketuri , ca sa faca legatura si intre procese , deoasrece eu cand iau shareul de la tne , trebuie sa fac ca procul meu de uploada , sa fie ca eu uplaodez de la tine , sau ceva de genu.Trebuie facuta legatura si intre procese ca altfe;l nu merge treraba.

-ori comunica doua procese locale intre ele , ori doua procese remote , dupa doua calculatoare interconectate intre ele , si daca se vrea asta se face printr-un socket.

-hai sa va dau un exemplu , ca tot sunteti mari proratisiti , ProRAT stiti si voi , ca acest prorat sa paote face treaba buna , va da un program nu , cu care creati un server nu ? serverul defapt e o implementare de socket { scris in C si nu numai } , care permite proceselor computerueleo remote sa fie interceptate si sa comunice cu pc-ul tau sa sa faci tu screen shot la desktopu lui si sa te crezi mare hacker ? deci ati itneles ce e ala socket , TCP socket ? ce am zis mai sus aia e ..

Socketurile TCP sunt identificate , daca comunica cu alt socket remote de combinatia unica , un fel de adresa de socket , daca o putem numi asa , desi e cam impropiu spus.

TCP+Local IP + Local PORT + REMOTE Address IP , remote PORT

Cam asta e cu socketurile , te ajuta sa fi mare shukar , hacker sau ce vrei tu ..

:rotfl: