Jump to content
Flubber

Probleme intampinate la sistemele de operare in special Windows

Recommended Posts

Citind mai de mult un e-book (pdf) despre Asterisk (server pentru telefonie care ruleaza pe Linux) am dat peste niste informatii destul de interesante si anume, codul binar pe care il foloseste un calculator pentru a interpreta cuvinte s.a.m.d. (01010101 -- ala) este redat de voltaj, un "spike" volt ar insemna 1 pe cand nul (nimic) 0, este asemanator pulsurilor pe care le vedeti care le monitorizeaza un aparat special in spital, tepii respectivi " ...^...^ " . Acei autori care au scris cartea respectiva au mentionat ca

neavand o impamantare buna a circuitului unde functioneaza calculatorul, in special sursa de la care isi trage curentul poate duce la erori [heh, si noi dam vina pe Windows pentru toate erorile (ironie banuiesc desi este plauzibil)], deasemenea un rol bun o are si sursa calculatorului care trebuie sa alimenteze cu un curent CURAT
... este destul de interesant fiindca suna plauzibil. Voi ce spuneti? Pareri, opinii si asa mai departe sunt bine venite, discutati!

citisem mai demult o stire cum ca o universitate din US a reusit sa sparga un sistem de criptare alterand curentul trimis la procesor (astfel ca 0 devenea 1 si invers...) (bine aveau o sursa modificata de ei si o placa de baza care tot asa o modificasera pentru a dovedi ca experimentul respectiv poate duce la spargerea oricarei criptari daca alimentarea e compromisa...

Da, imi amintesc si eu acea stire. Postata de begood.

RSA authentication is susceptible, they say, to changes in the voltage supplied to a private key holder. The researchers – Andrea Pellegrini, Valeria Bertacco and Todd Austin -- outline their findings in a paper titled “Fault-based attack of RSA authentication” to be presented March 10 at the Design, Automation and Test in Europe conference.

Foarte interesant. Ma intreb oare ce altceva mai poti face cu schimbarile acestea de voltaj, ce altceva poti obtine cu efectele respective?

Interesant, multumesc!

Hardware hacking, ultima frontier? :-D

Nu mai merge link-ul (rapidshare), am postat aici sa nu-l inviu...

Da, rapidshare.de este kaputt

Uite pe ifile.it

http://ifile.it/1dqx6na/30620___ebook.silence_on_the_wire_a_field_guide_to_passive_reconnaissance_and_indirect_atta.1593270461.zip

E relativ veche cartea, dar pun pariu c? hackerii din viitor vor folosi tehnici de genul.

Ah, ?i dac? da?i de vreo carte al c?rui link de download a expirat, da?i *bump* ?i se rezolv?. E ontopic.