Jump to content

Birkoff

Active Members
  • Posts

    1451
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

Everything posted by Birkoff

  1. ma amuza chestiile astea, daca careva din voi apuca o carte de acum 50-100 ani sa vedeti cum se scria atunci si cum era atunci gramatica corecta o sa va cruciti (poate in scenetele lui caragiale o sa vedeti ceva de gen). limba romana (ca orice limba de altfel) e dinamica, se schimba de la an la an, pentru asta apar dex-uri noi odata la cativa ani (sau in fiecare an cred, nu stiu sigur), parerea mea e ca atata timp cat esenta a ceea ce ai vrut sa spui e inteleasa, poti sa scrii cum vrei (mai putin cand scrii un document oficial sau un articol oficial ori o carte, atunci e obligatoriu sa scrii corect) da, corect e cu filosof, eu acum 35 ani la scoala am invatat cu z si asa mi-a ramas in memorie si asa il folosesc. Daca cauti pe google carti vechi de filosofie, o sa le vezi si cu z si cu s, deci asa cum e acceptat si in dex. oricum, deviem de la topic.
  2. daca folosesti un citat al unei persoane celebre, macar ai bunul simt si specifica cui ii apartine din respect pentru acea persoana respectiv citatul este dintr-o discutie a filozofului Petre ?u?ea cu gardianul sau.
  3. eu si acum (dupa 5 ani) stau cu manualul php deschis ca nu tin minte ordinea parametrilor la functii (sau numele exact la o functie) si ma uit sa vad exact inainte sa o folosesc (noroc cu autocorectorul din editor ca imi sugereaza el ce trebuie) la fel si la bootstrap sau jquery stau cu paginile de documentatie deschise ca sa vad numele claselor si ordinea parametrilor cred ca mai sunt altii in situatia mea care retin greu numele sau ordinea
  4. Birkoff

    Vizite pe site

    pai daca esti fraier... vizitele nu iti aduc vanzare, oricine poate pune un redirect care sa trimita vizitatorii la tine pe pagina (pe site-urie de filme mi se deschid vre-o 3-5 pagini in bg, dar le inchid imediat in 5 secunde ca nu ma intereseaza... invata despre marketing online, despre campanii targetate, despre cum sa atragi persoane interesate de produsele tale prin site-uri partenere, prin vouchere si sistem de referral si atunci o sa ai vanzari, nu vizite de 5 secunde de pe site-uri care nu care nu te ajuta cu nimic. Eventual, fa cursuri de marketing online (sau incepe cu ce exista pe youtube).
  5. 1) a fost doar o curiozitate pentru mine 2) daca vrei sa vezi cum se practica si care sunt rezultatele, trebuie sa mergi intr-un grup organizat (yoga, qigong etc) si sa urmezi instructiunile profesorului respectiv care le preda, nu iti pot spune eu pe forum ce si cum (vezi ce am scris mai inainte legat de a cunoaste calea) - trebuie doar sa vezi care grup/cale este compatibila cu aspiratiile tale si sa o urmezi 3) unul din rezultatele cele mai evidente e ca devii rezistent la factorii de stress, te poti concentra mai bine la job si vezi lucrurile din alte perspective (printre alte rezultate care nu are rost sa le mentionez aici public) - desigur, practicand nesupravegheat (fara indrumarea unui specialist) exista si reversul medaliei, probleme psihice, halucinatii, depresii, chiar si paralizii temporare ale muschilor (in cazuri extreme, extrem de rare de altfel) 4) aici iti dau dreptate, forumul nu e un loc unde sa discuti astea
  6. @Matthew pentru ce te intereseaza? Esti dependent si vrei sa scapi de problema asta si crezi ca printr-o astfel de meditatie vei reusi? Daca da, gresesti, ai nevoie de ajutor specializat, meditatia de una singura nu te va scapa de dependintele tale. Daca nu, spune-mi de ce te intereseaza si vad cum te pot ghida daca stiu.
  7. 1) da, sunt de acord cu tine, una e sa citesti despre cale, sa auzi despre cale, sa cunosti totul despre cale, si cu totul alta e sa mergi efectiv pe acea cale, sa o urmezi pana la final... (calea poate fi marul din exemplul tau, sau calea de a invata un nou limbaj de programare (pana nu faci cateva zeci de aplicatii nu poti spune ca stii cu adevarat cum e limbajul ala (respectiv calea aia) chiar daca inainte ai citit zeci de carti despre asta...) 2) da, la constiinta de sine, ceea ce tu ai specificat ca si constienta, la ea ma refeream de fapt, oricum, ideea era alta, ideea era dependenta umana... 3) i-am dat in mesajul meu destule informatii pentru a merge mai departe, daca e destept intelege, daca nu, o sa caute in continuare.
  8. 1) te-ai uitat prea mult la filme gen matrix, stakler, animatrix, etc si ai inceput sa crezi lucrurile numite "preudostiinta" 2) uite articolul asta - O nou? teorie a fost demontat?. Lumea în care tr?im nu este o imens? hologram? - FOTO asa cum teoria aia a fost demontata, in timp se vor putea explica stiintific si alte teorii (teoria stringurilor, teoria lumilor paralele, teoria matrix etc) 3) nu crede orice citesti/vezi/auzi pana nu intelegi cu adevarat fenomentul respectiv si eventual nu il poti reproduce tu insuti. Daca nu il intelegi sau nu poti sa il reproduci, gandeste-te, te ajuta respectiva teorie/fenoment in viata de zi cu zii, iti schimba viata in bine sau mai rau te zapaceste? 4) la fel, spiritual, adevarul e doar o perceptie, fiecare poate vedea adevarul in alt fel si sa creada cu tarie in perceptia lui despre adevar, de aici si diversele probleme aparute de-a lungul istoriei legate de diferite culturi religioase (pe vremuri a fost evul mediu unde daca nu erai crestin erai ars pe rug, acum istoria se repeta cu islamismul) In realitate, nimeni nu poate percepe acel "adevar" spiritual in totalitatea lui, pentru ca mintea umana nu e facuta pentru asta, vei percepe doar o parte a lui nu intregul. 5) zici ca lucrurile trebuie sa se schimbe... secretul e meditatia interioara, iar cand spun meditatie, nu spun sa stai sa te gandesti la ceva anume si sa te focusezi doar pe o idee, ci dimpotriva, meditatia adevarata e lipsa oricarui gand/dorinte/idei, care e greu de atins de omul de rand (calugarii care se retrag in pustiu si taie orice legaturi cu lumea stiu despre ce e vb) - in budhism mai e cunoscuta ca fiind iluminarea, nirvana, iar in crestinism, cartile sfintilor parinti descriu aceasta cale pe larg. 6) legat de "cred ca rolurile s-au inversat, masinile au preluat controlul si tin oamenii dependenti" -> dimpotriva, masinile nu au consiinta, omul e cel slab si dependent si nu se poate detasa de dorinte si iluzii (in definitiv, viata materiala e o iluzie, cum te nasti, asa si mori, nu iei cu tine nimic material, iluzioriu, dar 99% se lupta toata viata pentru lucruri materiale care cred ei ca ii fac mai fericiti cand de fapt ii fac mai dependenti)
  9. am lucrat pe un cms personal (versiunea 4) pe care il folosesc la toti clientii mei si pe care de la an la an il imbunatatesc... ca inspiratie, ar fi emag/pcgarage/phpbb + diverse cerinte ale clientilor pe care le-am implementat in timp. Oricum, modulul de shop e mereu in schimbare, am o lista intreaga de improvementuri de adaugat in continuare, dar le fac eu in timp. Sistemul de template e inspirat din smarty, cms-ul permite multi template, cu sau fara bootstrap (dar obligatoriu jquery). cms-ul e modular, astfel ca la fiecare client pun doar modulele folosite de acel client (ce e in pozele alea fiecare sectiune ar fi 1 modul, exemplu facturier, administrare shop, modulul de continut, modulul de administrare referral, newlettere, etc) Daca lipseste un modul, pur si simplu linkurile si meniurile asociate acelui modul nu se afiseaza nicaieri (dinamic). ca si librarii, jquery/bootstrap (optional)/clasa mea sql din semnatura/o clasa aes pentru criptari si cam atat, restul e cod php astfel ca si un incepator poate intelege ce e prin cod fara mari batai de cap. Sistemul e gandit mvc, dar pe viitor vreau sa il trec pe mva, imi ofera mai multe avantaje la sincronizarea modulelor intre diferiti clienti. Am avut ceva probleme la sistemul de filtre dinamice si la sistemul de reduceri si vouchere (daia am si pus ultima poza acolo ca sa vezi complexitatea) dar la final se merita, clientii sunt foarte multumiti de rezultat.
  10. in cat timp crezi ca il poti face pe al tau la complexitatea unui opencart sau magento (ma refer la facilitati) uite cam ce are al meu, poate te inspira
  11. sincer, si eu inainte lucram fara bootstrap, acum m-am indragostit de el, si ma consider masochist daca nu mai folosesc bootstrap. Pur si simplu iti usureaza munca de 100 ori + e compatibil cu diverse versiuni de browser deci nu mai pierd timp sa vad daca merge ok pe mobil/tableta/pc in cine stie ce versiune de browser
  12. am vazut ca ai pus acelasi mesaj si pe pcgarage dar ti l-au sters (oricum nu era locul lui acolo). incearca si pe ArenaWeb - Index
  13. legal, daca o proprietate apartine de 2 persoane, nu se poate face nimic cu acea proprietate fara acordul scris al ambilor proprietari (adica daca tu vrei sa o vinzi, trebuie si celalalt sa isi dea acordul si semnatura). la fel, daca tu vrei sa fi unic proprietar, trebuie ca celalalt sa iti dea un act prin care renunta sau iti vinde partea lui si astfel sa poti fi tu singurul proprietar. cea mai comuna situatie e cand parintii lasa casa in proprietatea copiilor, acestia vor avea 50% fiecare (sa zicem ca sunt 2 copii), chiar daca unul sta in us si altul sta in casa respectiva, ala din us trebuie sa isi dea acordul scris pentru casa respectiva sau sa faca un act prin care transfera dreptul lui de proprietate celuilalt. la fel, nu poti inchiria/gara la banca cu proprietatea respectiva fara acordul scris al ambilor proprietari.
  14. daca esti din bucuresti, poti merge la ei la atelier si contra cost sa te lase sa te folosesti de sculele lor si eventual sa te ajute ei sa iti faci ce ai nevoie - Contact | inventeaza.ro aici e o poza din atelier - ZL-01 - Automat pentru cantarire si etichetare | inventeaza.ro
  15. eu am facut teste pe acolo, ti-am scris in celalalt forum ce am observat, nu am stat sa iau la puricat tot site-ul ca sigur gaseam mult mai multe probleme... (aia cu 23 lei ti-am zis de ea in celalalt forum)
  16. si eu iti recomand intai - limba romana (fara limba romana, nu poti cere ajutor pe comunitatile de programare si te vor lua la misto ca nu scrii corect), - apoi engleza (fara engleza nu poti avansa intr-un limbaj de programare, 99% din tutoriale si limbaj e in engleza). dupa ce stii astea 2 bine, alegi ce vrei sa inveti mai departe.
  17. nu stiu unde ai vazut tu script aia in textul din tutorial, dar daca nu te pricepi la programare si nu vrei sa inveti, poti platii pe cineva sa iti faca ce vrei daca iti permiti 20 euro, ma poti contacta pe pm/email si discutam (programatorii buni nu sunt ieftini, cei ieftini nu sunt buni)
  18. si cum vrei sa urmareasca cati se inscriu in urma reclamei lui? e chestie de marketing, trebuie sa urmareasca unde e mai mare potential si sa se focuseze ulterior pe ninsa respectiva
  19. Formular de contact ultima parte din tutorialul ala cred ca te intereseaza pe tine... spor
  20. 1) aproape toate planetele sistemului solar (si unii sateliti) au atmosfera, doar ca nu toate atmosferele planetare sunt compuse din oxigen si restul comusilor de pe pamant (Adica e irespirabila pentru oameni) - cat priveste densitatea, imagineaza-ti ca si pe pamant cu cat urci mai sus la munte cu atat e mai rarefiata atmosfera si nu poti respira bine, asa e si pe marte (cam cum e pe everest) 2) toate planetele cu atmosfera au si un fel de anotimpuri, dar difera foarte mult temperaturile (pentru planetele mai apropiate de soare normal ca temperaturile "vara" sunt mult peste limita suportabilitatii la om... 3) orice planeta si satelit este bombardata de radiatii cosmice (inclusiv pamantul) dar cu cat campul geomagnetic al acelei planete este mai puternic si atmosfera mai densa cu atat radiatiile respective la nivelul solului sunt mai slabe si mai putin periculoase pentru om. 4) campul geomagnetic este dat de compozitia nucleului si de alte aspecte (printre care si temperatura, marimea, densitatea etc) (campul geomagnetic difera de campul magnetic, vezi wiki) 5) se banuia de mult ca pe unii sateliti exista apa in stare lichida dar nu existau dovezi concrete pana acum - teoria generala presupune ca unde exista apa in stare lichida exista si viata microbiana.
  21. in ziua de azi, browserele papa multa memorie (cu cat mai multe taburi, cu atat mai multa memorie) in general, un sistem adus la zi ar trebui sa aiba minim 8gb ram (din care 4-6 va ocupa sistemul de operare + antivirus si ce ramane e ocupat de aplicatiile deschise) (recomand sa ai minim 16 gb ram ca sa nu te doara capul + ssd) in ce priveste cealalta problema a ta cu mirosul de ars, e posibil de la caldura sa se topeasca vre-un fir care atinge un radiator incins, daca ai umblat prin el de curand, mai desfa pc-ul odata si verifica sa nu stea cablurile rezemate de radiatoare altfel risca sa se topeasca si sa faca scurt (eventual strange-le gramada cu un elastic sau un zip sa nu stea imprastiate) in ce priveste setarile din bios legate de frecventa, daca ar fi gresite ti-ar da blue screen sau freeze, deci cat timp merge inseamna ca sunt ok.
  22. https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_e-book_formats doc, rtf, html, epub astea stiu sa fie citite de majoritatea dispozitivelor, deci poti incepe cu open office (sau ms office)
  23. ia si citeste, mai inveti si tu ceva - Tagul LABEL si atributul ACCESSKEY
  24. pai ce treaba au aplicatiile instalate cu driverele? eu de obicei nici nu intru in windowsul clientului, rulez un windows de pe stick, tot din el fac transferul datelor si driverele. sistemul original poate fi varza sau virusat, eu nu il pornesc, iau ce imi trebuie separat (double drive are optiune sa extraga driverele si de pe un alt hdd nu doar de pe sistemul de baza, doar ii dai calea catre directorul de windows si se descurca el)
×
×
  • Create New...