Jump to content
Sign in to follow this  
rampart

Programare Neuro Lingvistica >:D<

Recommended Posts

NLP sau Programare Neuro-Lingvistica este o metoda destinata imbunatatirii comunicarii cu cei din jurul nostru. Precum o modalitate „autentica” de folosire a creierului, NLP-ul de asemenea ajuta la cresterea increderii in sine, la dezvoltarea personala si la invatarea modurilor de rezolvare a conflictelor.

Ce este NLP-ul?

NLP-ul sau Programarea Neuro-Lingvistica a fost inventata acum aproape 30 de ani de catre doi californieni. Este un mod de psihologie aplicata care are in program dezvoltarea personala, ofera solutii practice pentru o comunicare eficienta, ofera dezvoltarea increderii in sine si managementul conflictelor.

NLP-ulse bazeaza pe urmatoarea ipoteza: fiecare comportament poate fi schimbat ori invatat. Obiectivul NLP-ului este cel de a reprograma creierul adaugandu-i noi potentialuri, si la fel cum numele lui indica, NLP-ul se sprijina pe capacitatea de comunicare. Este vorba de fapt despre identificarea comportamentului nostru si a reflectiilor noastre pentru a incepe sa le inlocuim cu unele pozitive. NLP-ul permite imbunatatirea capacitatii noastre de negociere, de a invata, de a indruma, de a comunica, de a evolua, de a alege, de a conduce, de a ne cunoaste. Nu uitati ca NLP-ul este o functie autentica a creierului.

Cui se adreseaza?

NLP-ul este foarte mult folosit in companii pentru a ajuta personalul sa se adapteze la noile schimbari. De asemenea, ea ajuta angajatii sa aiba relatii mai bune intre ei, ca agentii de vanzari sa isi vanda mai repede produsele, ca cei cu responsabilitati sa conduca mai bine. Chiar si sportivii se pot folosi de NLP, chiar si profesorii pentru a-si imbunatatii modalitatile de predare, de explicare si de a-si imbunatatii relatiile cu elevii.

NLP-ul nu se refera numai la lumea profesionala, ci propune o schimbare si in plan personal si familial, el imbunatatind relatiile intre partenerii de viata. NLP-ul ajuta la imbunatatirea situatiilor unde exista probleme, fobii sau comportamente inadaptate. NLP-ul ajuta la infruntarea unor situatii precise, a unor probleme concrete.

Cum putem obtine fomarea in NLP?

Exista mai multe carti care au fost scrise pe acest subiect. Ele contin numeroase exercitii si de explicatii, insa ele nu pot oferi o modalitate excelenta de formare.

Iti recomandam sa apelezi la un specialist in NLP. Iti poti propune un tel pe care sa il atingi in 10 sesiuni de sedinta. De asemenea exista cursuri de formare in NLP, cursuri propuse si sustinute de diferite organizatii care au recunoastere la nivel mondial.

Cateva „unelte” ale NLP-ului

Miscarile ochilor. Ochii se vor uita in sus cand te vei gandi la o imagine, la dreapta sau la stanga cand te vei gandi la un sunet, si jos cand te vei gandi la un sentiment, la o emotie.

Pentru un dreptaci: ochii interlocutorului se vor duce in dreapta cand va vorbi despre un fapt trecut adrevarat, la stanga cand isi va imagina lucrul respectiv, cand il va inventa sau cand il va reconstrui.

Aveti grija insa ca aceste miscari pot fi controlate de actori sau de oamenii politici.

Canalele de comunicare. Comunicare noastra cu ceilalti se face prin cele cinci simturi, insa fiecare avem o modalitate specifica. De exmplu, putem considera despre cineva ca are o comunicare vizuala atunci cand aceste acorda o mare importanta imaginilor atunci cand comunica. Aceasta persoana se exprima cu un vocabular specifi: „vad ca...”, „este clar ca..”.

Persoanele auditive sunt cele care au in registrul vocabularului termeni precum „inteleg ca..”, „aud ca...”.

Persoanele kinestezice sunt cele care simt mereu nevoia de a palpa, care pun mana pe produse.

Daca veti identifica unul din aceste comportamente la interlocutorul vostru, atunci veti putea adopta acelasi comportament iar comunicarea vostra se va imbunatatii.

Articol preluat de pe: Ce este NLP-ul si cu ce ne ajuta?

Nu am mai facut eu nici o descriere fiindca baietii, sau ma rog, femeile de acolo, ating subiectul foarte bine.

Am atasat aici niste ebook-uri in limba engleza, sunt FOARTE TARI!

Momentan, astea le am pe comp, se poate sa fie la nivel mai avansat, cui i se pare ca sunt de un nivel prea avansat cautati pe torrente NLP Practitioner Courses.

Here they come:

4shared.com - free file sharing and storage

John Grinder & Judith DeLozier - Turtles All The Way Down.pdf - 4shared.com - document sharing - download

4shared.com - free file sharing and storage

4shared.com - free file sharing and storage

Updated links: Archive.zip - 4shared.com - online file sharing and storage - download

Sunt banate titlurile respective.

"NLP-ul sau Programarea Neuro-Lingvistica a fost inventata acum aproape 30 de ani de catre doi californieni." - Neinformatii pacii se refera la John Grinder si Richard Bandler, daca vreti sa cautati mai multe chestii facute de ei pe net, cum ar fi DHE (Design Human Engineering) si NHR (Neuro Hypnotic Repatterning)

ENJOY IT!

Edited by rampart

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Pentru un dreptaci: ochii interlocutorului se vor duce in dreapta cand va vorbi despre un fapt trecut adrevarat, la stanga cand isi va imagina lucrul respectiv, cand il va inventa sau cand il va reconstrui. " stiam chestia asta deja,parca am citit-o undeva.Oricum mersi mult de carti :D,am sa ma apuc de citit maine dupa ce termin cu un examen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...