Cheater Posted March 6, 2011 Report Posted March 6, 2011 Un tip r?t?cit în de?ert ajunge, cu ultimele resurse de energie, la o cas? izolat?. Bate la u??, dar nu r?spunde nimeni. “?i t?cerea e un r?spuns” î?i zice ?i apas? pe clan??. U?a se deschide ?i în?untru vede o mas? plin? cu de toate ?i un pat, în care st?teau dezbr?ca?i un tip ?i o tip?. “Salva?i-m?! Da?i-mi o gur? de ap?”. Cei doi se uit? unul la altul ?i nu zic nimic. “?i t?cerea e un r?spuns” î?i spune omul, apoi se repede la mas? ?i bea o sticl? de ap? dintr-o înghi?itur?. “Acum c? am b?ut, mi s-a f?cut foame. Pot s? m?nânc pu?in?” Cei doi iar se uit? unul la altul ?i tac. “?i t?cerea e un r?spuns” zice omul, apoi se a?eaz? la mas? ?i m?nânc? pe îndelete. Desface ?i-o sticl? de vin ?i apoi una de whisky, dup? care se ridic? ?i d? s? plece. “Mul?umesc, mi-a?i salvat via?a. Am mâncat, am b?ut ?i, dac? v?d c? sunte?i a?a de toleran?i, îndr?znesc s? v? cer s?-mi permite?i s? m? joc pu?in cu doamna”. Cei doi se uit? din nou unul la altul, nu zic nimic, a?a c? omul se dezbrac?, pentru c? “?i t?cerea e un r?spuns”, apoi se suie în pat ?i îi d? un dop femeii. “Mul?umesc. Sunte?i cei mai ospitalieri oameni de pe p?mânt. O s? spun ?i la al?ii” zice omul, în timp ce iese pe u?? ?i î?i vede de drum. Tipul se uit? dezgustat la femeie ?i îi spune: “E?ti o curv? ordinar?!”, la care femeia strig? extaziat?: “Tu ai vorbit primul! M?ta-i curv?!”. De dou? s?pt?mâni încoace, Radio 21 ne-o trage pe toate p?r?ile, fiind convin?i c? nimeni nu va deschide gura, ca nu cumva Radio 21 s? ob?in? publicitate. Radio 21 se bazeaz? pe faptul c? orice scandal genereaz? publicitate, iar publicitatea negativ? tot publicitate r?mâne, adic? oamenii vor uita repede despre ce a fost vorba, îns? vor re?ine numele de Radio 21. Pervers? mi?care! Pe acest principiu, ei caut? cu tot dinadinsul s? provoace scandal, în timp ce toat? presa se face c? nu vede, numai ca s? nu le ofere publicitate gratis.Dar noi, românii, ce vin? avem de am ajuns s? fim folosi?i de Radio 21 pentru a ob?ine profit ?i, în acela?i timp, s? fim ignora?i de toat? presa, numai pentru c? aceasta refuz? s? intre în jocul ini?iat de Radio 21? Noi nu mai avem sentimente, onoare, demnitate? Am ajuns o cantitate neglijabil??Cum limita bunului sim? a fost dep??it? demult, milioanele de români ?oca?i de aceast? campanie ?i-au pus întrebarea fireasc? dac? avem vreo lege care s?-i belesc? pe cei de la Radio 21. Din nefericire, întrebarea lor a r?mas doar retoric?, pentru c? cei care aveau obliga?ia s? o fac?, adic? reprezentan?ii no?tri, parlamentarii, politicienii, ale?ii locali ?i institu?iile statului, nu au f?cut-o. S? fie doar o coinciden?? cu faptul c? ap?rarea onoarei românilor nu genereaz? ?pag?? Eu îns? merg mai departe ?i presupun c? aceast? justificare, aparent logic?, nu este decât un scenariu conceput pentru a fi folosit drept paravan pentru o ac?iune de demoralizare subliminal? de amploare.Zi-i de o mie de ori unui om c? e incapabil ?i î?i va pierde toat? încrederea în sine, zi-i unei femei de o mie de ori c? e urât? ?i nu va mai ie?i din cas?, zi-i unui copil de o mie de ori c? e o ru?ine s? fii român ?i tot restul vie?ii va c?uta s? devin? orice altceva! Ce dovad? mai clar? poate exista în sprijinul acestui scenariu decât lipsa oric?rei reac?ii din partea a?a zisei societ??i civile specializat? în a face hau-hau pentru cea mai mic? discriminare sau ofens? identitar?? Unde au fost Mircea Toma ?i ai s?i ?igani, autonomi?ti ?i poponari g?l?gio?i, pl?ti?i de Soros ?i UE? Unde au fost deontologii de la HotNews, Adev?rul, OTV, Realitatea, ProTV ?i ceilal?i? Cum se face c? cei care ?i-ar târî-o ?i pe m?-sa prin tribunale dac? l-ar face pe un singur ?igan „cioar?”, nu au zis nici pîs când o întreag? na?iune a fost violat? la vedere? Sau poate c? lor le-a pl?cut! Sau poate au descoperit c? nu se mai simt “români”. Sau poate sunt necondi?ionat de acord cu afirma?ia “Românii n-au valoare”. Nu cumva ei au fost e?antionul din care s-a tras concluzia c? “Românii nu sunt buni la pat”, pentru c? nu s-a f?cut public niciun studiu care s? fi ajuns la aceast? concluzie? Cel pu?in pe mine nu m-au verificat! Iat? îns? c?, în afar? de cei câ?iva care au pus mâna pe mijloacele de informare în mas? ?i care î?i pun ?i nevestele la b?taie, numai ca s? stea în capul mesei, mai exist? ?i al?i români, care nu tolereaz? niciun atentat la identitatea ?i imaginea lor. De fapt, majoritatea românilor nu s-ar fi l?sat angrena?i în jocul stupid de a se ab?ine s? ia atitudine numai pentru a nu face reclam? lui Radio 21, ?i i-ar fi bubuit pe to?i cei care au contribuit la aceast? campanie, chiar din prima zi în care au umplut Bucure?tiul cu mesajele lor provocatoare. Numai c? românii sunt oameni cu bun sim? ?i tem?tori de lege, ?i nici nu s-au gândit s?-?i creeze structuri de ap?rare la astfel de agresiuni, pentru c? s-au bazat pe institu?iile statului lor.Iat? c? s-au în?elat! A venit momentul ca cei care î?i doresc un alt viitor pentru aceast? ?ar? s? fac? un pas înaite ?i s? î?i asume riscul de a nu fi aprecia?i.Ce înseamn? un alt viitor? Simplu: ce nu ne place azi s? facem s? dispar? mâine. Azi, Radio 21 încearc? s? fac? bani terfelind mândria noastr?, deci un alt viitor înseamn? ca toat? lumea s? ?tie c? mesajele lor def?im?toare la adresa românilor sunt dezagreate ?i c? este o mândrie s? iei atitudine împotriva acestora. ?i ce satisfac?ie mai mare po?i aduce unui român decât s? vad? cu ochii lui cum cei care îl batjocoresc sunt plesni?i peste bot?Cu acestea în gând, am ales s? “supliment?m” panoul publicitar ce con?inea “Românii n-au valoare”, aflat la intrarea în Bucure?ti dinspre autostrada Pite?ti, cu mesajul nostru: “Afirma?ia asta nu ne place”. Am ales o modalitate artistic? modernist? de a ne transmite mesajul ?i Picasso însu?i ne-a cerut prin vibra?ii energetice s? îl accept?m drept mentor. Patru arti?ti, patru culori: Mihai Tociu – ro?u, Doru Lala – galben, Andrei Roncea – albastru ?i Mihai Rapcea – verde, fiecare cu propor?ii de diluant proprii ?i cu stiluri de aruncat culorile diferite. A?tept?m comentarii, note ?i recenzii pentru oper?. Cum împreun? cu arta apare ?i dorin?a de afirmare, ne-am asigurat recunoa?terea oficial? la Sec?ia de Poli?ie 21, unde am depus, noi, cei patru arti?ti, un Autodenun?, pentru care am primit num?rul de înregistrare 708/05.03.2011. Ne-am oprit cu pictatul la un singur panou, deoarece nu suntem egoi?ti ?i vrem s? îi l?s?m ?i pe al?ii s? se exprime. Totu?i, ?ine?i cont de faptul c? panourile sunt în num?r limitat! Iat?, deci, o modalitate simpl? prin care pute?i încerca s? nu mai l?sa?i t?cerea s? vorbeasc? pentru voi ?i, dup? sute de ani de toleran??, s? nu mai permite?i celui care v? intr? în cas? cu burta lipit? de spate s? v? goleasc? masa ?i, bonus, s? v? electrizeze consoarta.Intra?i în grupul celor care nu se joac? de-a “m?ta-i curv?”!Urmeaz? textul autodenun?ului pe care vor trebui s? îl completeze ?i s? îl înregistreze la poli?ie cei care doresc s? fie premia?i de Asocia?ia Toleran?? Zero cu câte un tricou ?i o ?apc?:Autodenun? C?tre Sec?ia de Poli?ie nr. …….. Subsemnatul ……., CNP………., CI serie….. num?r ………… domiciliat în ……………., luând act de lipsa de interven?ie a institu?iilor statului ?i a administra?iei publice locale fa?? de agresiunea produs? la adresa identit??ii române?ti, manifestat? prin expunerea în spa?iul public a unor afi?e cu mesaje degradante ?i ofensatoare la adresa persoanelor de na?ionalitate român?, mi-am asumat responsabilitatea de a îndrepta aceast? stare de fapt prin alterarea grafic? a respectivelor afi?e într-o modalitate care s? transmit? privitorului starea de spirit c? mesajul ini?ial este dezagreat. În fapt, în data de ……, în jurul orei ……, am aruncat cu vopsea de culoare …….. în panoul publicitar situat la adresa ……………………….. care con?inea mesajul: ……………………. Consider c? aceast? fapt? este o ac?iune civic?, complementar? activit??ii institu?iilor statului, executat? pe baz? de voluntariat, de care sunt mândru ?i pentru care nu solicit nicio recompensare material?. Fa?? de cele de mai sus, v? solicit s? ac?iona?i conform prevederilor legale. Data:……………………. Semn?tura:…………………….. Filmul complet al ac?iunii ?i interviuri luate la cald g?si?i aici: AUTODENUNT in Operatiunea Picasso: Asta e Romania – Romanii au valoare. Contra campaniei impotentilor de la McCann-Erickson – Radio 21. Simply positive, nu-i asa? FOTO/ VIDEO/ INFO | Victor Roncea Blogsursa: Mihai Tociu Blog Blog Archive Radio 21 vrea s? ne juc?m de-a “m?ta-i curv?” Quote