failb0x Posted May 31, 2011 Report Posted May 31, 2011 Salutare!Am si eu o problema cu "tigania" asta de limbaj.Am de facut un program care sa calculeze Aria,Perimetru si Semi-Perimetrul unui Triunghi,Patrat si Dreptunghi!Pana aici totul e ok.Mi s-a cerut sa pun 3 casute in care sa introduc 3 valori iar programul sa decida daca e Patrat,Triunghi sau Dreptunghi,in functie de numarul de valori introduse(daca sunt 3 sa bifeze Triunghi si sa afiseze aria si celelalte,daca introduc 2 egale sa bifeze patrat si 2 diferite sa bifeze dreptunghi).Am facut pana aici.Problema e urmatoarea:Mi se mai cere ca atunci cand se bifeaza triunghi,patrat sau dreptunghi sa afiseze in dreapta o imagine respectiv un patrat,un triunghi sau dreptunghi.Cum fac acest lucru? ...Ma poate ajuta cineva?Daca e necesar dau si codul sursa Quote
emiliano Posted June 1, 2011 Report Posted June 1, 2011 ai nevoie de un checkbox si un controler care sa iti afiseze imaginea.Apoi cu un if rezolvi...if conditie afiseaza imaginea x...ceva de genu nu stiu delphi dar sper sa te ajute Quote
totti93 Posted June 1, 2011 Report Posted June 1, 2011 La prima conditie: Daca introduci 3 numere, matematic nu inseamna ca e triunghi... E triunghi doar daca: a + b >= c && a + c >= b && b + c >= a. Asta a fost doar o specificare.Nu stiu Delphi... Quote
failb0x Posted June 1, 2011 Author Report Posted June 1, 2011 La prima conditie: Daca introduci 3 numere, matematic nu inseamna ca e triunghi... E triunghi doar daca: a + b >= c && a + c >= b && b + c >= a. Asta a fost doar o specificare.Nu stiu Delphi... stiu asta . am pus conditia asta Quote
mike_vio Posted June 2, 2011 Report Posted June 2, 2011 (edited) Folosesti un Tcanvas cu care afisezi triunghi, patrat si ce mai vrei, apoi tot cu el le poti umple cu culoare TCanvas.FloodFill(X,Y,Color,Fillstyle)Daca vrei mai fain, pui fisiere imagine pe care le incarci cu Tpicture.http://www.delphipages.com/forum/search.php?searchid=412944 Edited June 2, 2011 by mike_vio Quote