alex_cismas Posted June 25, 2011 Report Posted June 25, 2011 In afara de Academia Tehnica Militara, unde dau, ma gandesc cu indarjire sa dau si la Constructii.. As dori sa stiu daca eu dau la UTCB, pot sa fac proiectare, mi`ar placea sa fiu inginer proiectant, ideea este ca nu stiu sigur unde trebuie sa dau.As dori si eu daca se poate, un inginer proiectant sa imi zica si mie cam cum e viata lui, si deasemeni cineva care a terminat UTCB la Inginerie Urbana si dezvoltare rurala. Este un pas foarte important din viata, si nu as vrea sa fac ceva sa regret, de aceea oricine imi poate da informatii este binevenit biggrin.gif. Multumesc mult. Quote
Nytro Posted June 25, 2011 Report Posted June 25, 2011 La Academia Tehnica Militara nu e tocmai "frumos"... Din mai multe motive:- nu ai foarte multa libertate: nu prea poti lipsi de la cursuri, se verifica camerele uneori, nu ai voie sa iesi de capul tau, sa vii mai tarziu de 23:00 parca, trebuie sa iesi cu invoire, o gramada de chestii- trebuie sa stii si o sa fii forjat cu o gramada de matematica si fizica. Daca vrei sa mergi acolo pentru informatica, nu e alegerea potrivita- da, o sa iesi cu salariu, venit stabil, dar trebuie sa semnezi contract pe 10 ani, si nu poti sa iti dai demisia, cred ca te pun sa platesti daune- la fel cu facultatea, daca vrei sa o abandonezi, trebuie sa platesti cat ai stat- va pun brom in mancare/bautura, in ceai am inteles ca sa nu vi se mai scoale. Sa nu mai aveti asa chef de sex- dimineata trezirea, dati ture pe acolo si tot felul de alte prostii, pe langa datul cu matura prin curte- trebuie sa purtati uniformele alea urate, vara muriti de cald, iarna degerati- salariile nu sunt foarte mari, sfatul meu e sa dai la STS, probele fizice sunt date la misto dar cele scrise sunt mai grele, la MApN am inteles ca nu sunt salarii foarte mariSunt multe motive pentru care iti recomand sa nu te duci acolo, dar e alegerea ta. Eu iti spun parerea mea si ce am vorbit cu persoane de acolo, cunosc mai multe. Quote
HellScream Posted June 25, 2011 Report Posted June 25, 2011 Eu, dupa ce am terminat liceul am incercat cu facultatea. Am facut 3 ani, si apoi am realizat ca ies un nimeni dar cu diploma. Asa ca m-am reprofilat. M-am dus la Campina la scoala de politie.Sunt in ultimul an, si nu imi pare rau. Stiu ca ies "tablagiu", dar am salar fix, si ma doare in cur. Personal, am ales asta doar pt salar si micile avantaje date de uniforma. Imi bag pula in el grad, in ea avansare. Nu vreau sa devin ceva gen " Comisaul Moldovan", "swat" sau alte avioane. E greu, e ceva futai, ai si de invatat, in special legi, dar merita. Cel putin asa gandesc eu. Sincer, nu prea inveti parte de informatica decat minimul. O utilizare de windows, si de office. dar macar cand termini, ai o meserie, ai un viitor, cat de cat sigur. Nu mai stai pe la cozi interminabile cu cv-ul in mana la cersit locuri de munca. No offece, dar la noi nu exista "BURSA LOCURILOR DE MUNCA:, exista cersit in grup dupa un loc de munca. Stiu ca ma plimb ca dementul pe strazi 8 sau 10 ore pe zi, dar salarul e salar. Asta in teorie, acum au taiat astia salariile, dar tot e ok. Am facut un calcul, si o sa am undeva la 13-14 mil in mana fara bonuri. Sincer nu pot cere mai mult de la plimbat pe strazi, dat amenzi la baietii cu sticla de bere din fata blocului, sau din parc, si de spart dintii cu pulanul unuia care comenteza. Repet, eu nu vreau sa devin superman in plitie, tablagiu imi ajunge, am carnet, stau in masina, nu imi ingeata curul etc. Acum depinde si ce asteptariai tu. Si sa nu te iei dupa faza cu conduita si morlaul politistului ca mori repede. Din experienta iti spun, ca nutrece seara la noi in cmin, sa nu bem, sa nu facem o tabla, un poker etc. Totule sa nu bei peste masura, si sa nu te prinda cu bautura ofiterul de servici. Dar vinul in Cola, merge de minune, la fel ca si votca in fanta sau CAPI, sau ce mai vrei tu. Ai un viitor in fata, alege cu grija.Eu vad lucrurile asa. Faclutate= diploma + dreptul de a cersi un lco de muncaCampina= politist, tablagiu, injurat de toti, dar cu un viitor asigurat, cu un salar fix, si cu un statut social cel putin mediu.O ultima varianta foarte buna pt tine ar fi sa iti faci bagajul si sa fugi din tara cat se mai poate. Dute amice, dute unde vezi cu ochii, ca aici e najpa treaba. Aici nu se mai uita nimeni la diploma. Se uita la ce stii sa faci. Crezi ca eu am vre un act care sa ateste ca sunt priceput la info? Eu un atestat de Tehnician Electrotehnist. Asta am iesit din liceu. Am intrat la RDS prin proba de lucru. Am luat locul a 3 masteranti la info. Stiau aia teorie de mureai. Pacat ca in momentul in care au fost pusi sa puna o mufa la o fibra........s-a terminat cu spectacolul. Deci ai grija ce faci.....in tara nu conteaza diploma. Quote
alex_cismas Posted June 26, 2011 Author Report Posted June 26, 2011 Eu nu cred ma ca s`ar juca cu asemenea substante pe copii.. Este foarte periculoasa ca substanta. Quote
wvw Posted June 26, 2011 Report Posted June 26, 2011 Eu nu cred ma ca s`ar juca cu asemenea substante pe copii.. Este foarte periculoasa ca substanta.Bromul? Quote
CyberneticGOD Posted June 26, 2011 Report Posted June 26, 2011 incearca o facultate de business „Administrarea Afacerilor” (in limba romana si in limba engleza). parerea mea Quote
FlaVirus Posted June 26, 2011 Report Posted June 26, 2011 eu o sa dau admitere la UMC si probabil, pentru siguranta, o sa ma inscriu si la Ovidius, la management sau relatii internationale Quote
HellScream Posted June 26, 2011 Report Posted June 26, 2011 si la ce va ajuta?Fara suparare dar nu inteleg. Cu ce meserie iesi din facultatile astea?? Niciodata nu am inteles. Quote