Jump to content
Dragos

[GTop] Social SEO

Recommended Posts

  • Moderators

- Ce va influenta mai mult SERP, Facebook sau Twitter ?

SERP - Search Engine Page Results reprezinta rezultatele in motoarele de cautare.

Daca e sa incepem cu parerile logice, atunci influenta in Google, o va avea mai mult Twitter, din cauza discutiilor contradictorii care exista la ora actuala intre cei doi gianti, probleme care nu au dat semne ca se vor rezolva candva curand. Totusi, aici trebuie sa luam in considerare si numarul de utilizatori ai fiecarui serviciu: 100 mil. Twitter vs 750 mil. Facebook. Contrar logicii, se pare ca lucrurile care evolueaza bine pe Facebook, au rezultate bune si in Google/Yahoo/Bing. Un continut de calitate care primeste likes, care este shared, comentat si are activitate, poate duce la tweets / linkuri adaugate / analiza pozitiva a continutului si deci o promovare mai activa in mediul social care rezulta in vizitatori aditionali.

Sugestia noastra: Desi sunt multe sisteme de social bookmarking, acestea pot consuma timp. Recomandam folosirea acestui timp in perfectionarea relatiilor cu Facebook SI Twitter. Daca alocati resursele pe care in mod normal le-ati folosi pentru a promova un material prin alte canale -> pentru a imbunanati relatia cu Facebook si Twitter. Sansele sunt mult mai crescute pentru performante imbunatatite la rezultatele din cautari.

- Metode de imbunatatire social SEO

Optimizarea prezentei sociale e ca si cum ai optimiza un magazin in viata reala. Daca ai un set de rafturi, pe cat mai multe din rafturi pui un produs, cu atat mai mult vei avea expunere la produsul respectiv, si mai multi clienti vor fi atrasi, sau vor vedea acel mai produs mult mai rapid, iar rezultatul = vanzari / profit. Acelasi lucru e valabil si in online.

Sa zicem ca aveti 1 domeniu, si acel domeniu apare pe primul loc in Google pentru un anumit keyword. Nu ar fi cool daca si al doilea rezultat si al 3-lea e ocupat tot de ceva care va promoveaza tot pe dumneavoastra ? Mai jos sunt 3 metode prin care puteti face exact asta:

1 - Oferiti link catre Twitter / Facebook din indexul site-ului. Nu e o gluma. Facebook si Twitter nu pot fi ignorate. Daca Google contorizeaza in fiecare zi peste 2 miliarde de cautari, Facebook are 750 milioane de membri. Nu e prea departe nu ? Trebuie sa va ganditi ca aceiasi membri care folosesc aceste servicii, sunt potentiali clienti/vizitatori. Oferind linkuri, cresteti sansele pentru ca profilele respective sa se ridice in motoarele de cautare.

2 - Folositi numele produselor dumneavoastra in posturi. Asa cum adresele web care contin numele produsului care este prezentat in pagina au importanta in SEO, la fel mentionarea numelui in posturile de pe FB / Twitter au acelasi efect.

3 - Get Likes. Likes (Facebook) / +1 (Google) - sunt extrem de relevante, pentru ca ele sunt semnale cum acel continut este de calitate si mai multi oameni au considerat ca merita atentie. Cea mai usoara metoda de a primi likes, este de a scrie continut de calitate, sau pur si simplu sa iti faci vizitatorii sa discute (chiar si discutiile contradictorii sunt productive) si cel mai important - sa zambeasca.

Acum ideile sunt trecute pe foaie, dar de unde sa incepem ?

Vizitatorii site-ului dumneavoastra deja sunt obisnuiti si probabil cei care revin zi de zi au incredere, asa ca antrenati-i sa intre in cercul dumneavoastra social. Invitati-i sa se conecteze, sa dea like, follow pe twitter, sau sa vada pagina companiei/produsului.

Incercati sa folositi pluginuri usoare de folosit pentru utilizatorii dumneavoastra. Nu incercati sa puneti pluginuri care ofera 50 social bookmark tools, pentru ca nimeni nu o sa stea niciodata sa dea click de 50 ori la un articol sa il promoveze. In schimb incercati sa va concentrati pe un buton de like/send/share si unul de Tweet. Incercati sa faceti butoanele vizibile, mari, si sa atraga atentia. Este mult mai bine sa aveti obiecte in pagina la care va puteti astepta sa aiba rezultate, decat sa le inghesuiti si sa sperati ca cineva nu va fi confuz, si va incerca sa dea toate acele 50 clickuri.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...