Jump to content

Dragos

Moderators
 • Posts

  2574
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  48

Dragos last won the day on December 5 2021

Dragos had the most liked content!

Reputation

610 Excellent

1 Follower

About Dragos

 • Rank
  Registered user
  Contributor

Profile Information

 • Gender
  Male

Converted

 • Biography
  Think outside of the box
 • Location
  Brasov

Recent Profile Visitors

6909 profile views
 1. <html> <head> <title> Numere crescatoare </title> <script type="text/javascript"> function scrieText() { var x = []; x.push(prompt("Alege un numar?", "")); x.push(prompt("Alege un numar?", "")); x.push(prompt("Alege un numar?", "")); x.sort(); document.getElementById('Ordinea').innerHTML = x[0] + " " + x[1] + " " + x[2]; } </script> </head> <body> <h1 align="center">Ordinea crescatoare a numerelor preferate</h1> <INPUT TYPE="button" name="buton" onclick="scrieText()" value="Afla ordinea"> <div id="Ordinea"></div> </body> </html> Te rog nu-ti pune aici toate temele de la scoala sau facultate. Sau, daca faci asta, da-le la oameni ceva, un ban, un piscot in schimb. //closed
 2. Daca vrei sa o afiseze ca pop-up, folosesti alert(). Daca vrei sa o afiseze in pagina, poti declara un div si se agati de el prin innerHTML. <html> <head> <title>Ora exacta</title> <script type="text/javascript"> function scrieText() { var timp = 13 var time = 13 var raspuns = prompt("Ora exacta este?", "13"); if (timp < 11) { salut = "Buna dimineata"; } else if (time < 18) { salut = "Buna ziua"; } else { salut = "Buna seara"; } document.getElementById('mesaj').innerHTML=salut; alert(salut); } </script> </head> <body> <h1 align="center">Ora exacta in Romania</h1> <input type="button" name="buton" onClick="scrieText()" value="Afla ora"> <div id="mesaj"></div> </body> </html>
 3. @CheBrowser M-am uitat peste site si am vazut asta Che Browser is a desktop application. It substitutes the browser fingerprints and the hardware fingerprints for your PC. If you create multiple accounts on any website from the same PC and don't want to be banned, then you should use the Che Browser. Am cateva intrebari: Care sunt fingerprint-urile hardware pe care le substituie browser-ul? Ce facem cand e un ban pe IP? Are browser-ul VPN sau proxy? Ce serviciu? Un VPN/proxy de la un server din beciul blocului sau foloseste unul comercial? In afara de anti tracking (care e disponibil pe cam toate browserele), de ce ai avea nevoie sa modifici celelalte valori? De ce browserul tau si nu un Chrome / Edge cu mai multe profile si plugin-uri 3rd party?
 4. Majoritatea aplicatiilor de chat (Teams, Zoom, GoToMeeting, Google Chat) au optiune de screen sharing (impartasire / partajare ecran) prin care poti sa redai in timp real ce se intampla pe un monitor pe care l-ai selectat. Nu e o camera propriu-zisa, ci o optiune din aplicatie.
 5. Advent of Code is an Advent calendar of small programming puzzles for a variety of skill sets and skill levels that can be solved in any programming language you like. People use them as a speed contest, interview prep, company training, university coursework, practice problems, or to challenge each other. https://adventofcode.com/2021
 6. E ciudat sa ai o aplicatie de clienti in prod accesibila din Internet si sa nu ai macar un TOTP MFA pus. Si-o merita.
 7. Las si eu cateva sfaturi pentru urmatorii HRi care vor sa angajeze persoane pe IT. Ca HR reprezinti compania; persoana pe care vrei sa o recrutezi poate ca nu a auzit pana acum de compania ta si tu o sa-i lasi prima impresie. O impresie proasta merge mult mai usor din vorba din vorba si s-ar putea sa te trezesti cu surprize la urmatoarele runde de interviuri. Trebuie sa ai un minim de intelegere a termenilor de IT in functie de jobul pe care recrutezi. Nu intelegi ceva din cerinte, intreaba TL-ul pentru care recrutezi sau intereseaza-te de la ceilalti colegi care sunt pe pozitia respectiva. Daca angajezi pe programare, uita-te la ce limbaje a pus respectivul sau respectiva pe LinkedIn. Daca nu are, intreaba. Nu veni cu C# din start cand candidatul a facut Bash, PS, Python, etc. in ultimii ani. De cele mai multe ori o sa zica nu din comoditate si, in cazul in care il vrei pe omul respectiv, trebuie sa vii "cu o oferta de nerefuzat" ca sa invete ceva nou. Asta e echivalentul din a trece de la recrutare la management-ul angajatilor (training-uri, consiliere, evaluarea performantelor, etc.). E in aceeasi arie dar nu e acelasi lucru. Uita-te la experienta anterioara si daca ai nedumeriri, intreaba. Este iritant pentru potentialul candidat sa-l descalifici pentru ca iei in considerare doar ultimul job si nu te uiti la experienta anterioara sau nu vrei sa intelegi ce a facut omul inainte de jobul actual. Vezi punctul 1. Interviul trebuie sa fie agreat de ambele parti si trebuie sa aiba un rezultat constructiv. Nu-l intereseaza pe candidat ca tu trebuie sa-ti faci norma de x interviuri pe saptamana si un apel sau Teams/Zoom/GoToMeeting doar de dragul de a prezenta jobul dupa care sa-l intrebi daca vrea e mizerabil. Da-le oamenilor un timp de gandit offline, mai ales celor care nu cauta activ un nou loc de munca.
 8. Cateva sugestii: Scoate-ti aplicatiile 3rd party pe care nu le folosesti (s-ar putea una sa incerce sa se logheze pe contul tau) Vezi daca telefonul tau e rootat / jailbreak-uit sa nu ai vreo surpriza de malware Pe aceeasi idee, vezi sa nu ai instalate prostii de aplicatii care fac keylogging sau se uita la alte aplicatii Schimba-ti emailul la cont Daca ai gmail, poti sa-ti pui un punct in adresa de email si tot la tine ajunge, de exemplu daca am adresa de email dragos.popescu@gmail.com, dr.agos.popescu@gmail.com va fi si ea valida si va trimite emailurile catre acelasi inbox Daca ai bagat MFA-ul cu Google Auth, iti sugerez sa treci pe Authy pentru ca datele sunt salvate in cloud si daca pierzi telefonul nu pierzi accesul
 9. Ai gust normal sau ai alte gusturi fata de cele obisnuite? Acum cateva luni cand am avut covid, simteam ca mancam pamant in loc de carne si nu aveam deloc pofta de mancare. Am prins covid la mare cand toata faleza din Mamaia era fara masca. Nu tu restrictii, nu nimic. Cateva simptome din ce am avut: fara gust si miros pentru cam o saptamana senzatie de lehamite tuse persistenta oboseala imediat dupa orice fel de exercitiu fizic (scos rufe, spalat vase) Cu restrictiile de acum, o sa crestem in continuare numarul de infectati cu persoane in varsta pentru ca nu au nici un fel de restrictie in biserica. Daca tot suntem o tara BOR si nu una laica (cum ar trebui), de ce nu avem un proiect de lege ca oamenii sa aleaga sa transfere taxa din salariu/pensie pentru asigurarea medicala catre biserica? Asa macar contribuie toti care vor la catredrala vietii / wonder sa tina 200 de ani si sa ne scape de covid.
 10. De acum 10 ani de la DefCamp Bran
 11. Dragos

  BTC account

  Daca vrei un wallet in blockchain, foloseste exodus.com. E simplu de folosit si suporta zeci (daca nu sute) de crypto. Nu folosi site-urile de marketplace ca si cont principal unde sa-ti stochezi crypto-urile ca o sa te trezesti cu surprize (taxe de pana la jumate la retragere, site-ul pica peste noapte, etc.)
 12. Cu Mortal Team, ceva ceva suna cunoscut, dar nu-mi amintesc sincer Parca @SirGod era admin acolo. hacking.3xforum.ro s-a transformat in hackpedia.info
 13. Cred ca warezbb era mai nou decat RST. Parca erau pax, benny si black admini acolo. Si da, kw3rln e bunicul Tin minte ca forumul avea la inceput un url gen rstcrew.net sau rstcrew.org.
 14. Dragos

  Down

  Din ce am citit prin stiri si reddit, s-au grabit sa updateze un BGP si si-au crapat infrastructura, zona DNS si serviciul lor de registrar. Pot sa comunice in interior intre ei, dar nu au acces in afara in Internet. Un hotfix pus aiurea mi se pare mai plauzibil decat un ddos sau o “miscare oculta” care a dat peste Facebook dupa interviul cu whistleblower-ul din state. Nu mai suntem in vremurile SuperNova Si totusi, nu o sa fie inginerul ala nici primul, nici ultimul care sa dea un update netestat in prod.
 15. Si asa nu mai arati nici buletinul cand te duci sa votezi sau cand iti faci un contract cu banca? Iti cumperi un buletin cu crypto si il faci pe sediul cabinetului dentar? Nu e sanatos sa fii paranoic.
×
×
 • Create New...