Jump to content

Dragos

Active Members
 • Content count

  2381
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Dragos last won the day on August 30 2017

Dragos had the most liked content!

Community Reputation

368 Excellent

1 Follower

About Dragos

 • Rank
  Registered user
 • Birthday 06/20/1994

Profile Information

 • Gender
  Male

Converted

 • Biography
  Think outside of the box
 • Location
  Brasov

Recent Profile Visitors

1543 profile views
 1. Problema HTML

  ModSecurity ajută la blocări de SQLi, XSS, etc. pe baza unor reguli presetate. Pe hosting shared, nu ai cum să modifici din păcate aceste reguli ca să îţi faci excepţii, poţi doar să activezi/dezactivezi WAF-ul.
 2. Problema HTML

  Şterge <p>-ul acela şi încearcă din nou. S-ar putea să te blocheze modsecurity. Dacă ai nevoie să trimiţi în $_POST['descriere'] cod HTML, dezactivează modsecurity din cPanel sau ce panou ai şi mai încearcă o dată.
 3. Trilulilu Downloader functionabil :)

  https://rg3.github.io/youtube-dl/
 4. web development

  Dupa cum ziceau rsn mai sus, programarea in sine nu o sa dispara, pentru ca cineva trebuie sa dezvolte CMS-urile. Iti recomand sa inveti sa folosesti CMS-urile populare, gen Wordpress sau Joomla, sa intelegi cum functioneaza, ce teme sa folosesti si cand, cand trebuie sa folosesti plugin-uri si cand trebuie sa le dezvolti tu. Fiecare client are necesitatile sale si de multe ori am ajuns sa dezvolt un plugin de la zero decat sa instalez 5 si sa-i fac instructaj cand sa foloseasca unul si cand sa foloseasca altul. In unele cazuri, precum site-uri simple de prezentare, am preferat sa folosesc un CMS deja existent pe care am adaugat o tema si cateva plugin-uri. Atata timp cat arata bine, pe vizitator nu-l intereseaza daca e Wordpress sau de la zero. Cand vorbim de o infrastructura mai mare, gen ERP, am preferat sa-l dezvolt de la zero pentru a acoperi cat mai bine necesitatile clientului. Asadar, aplicatiile de creat site-uri, ca vorbim de Dreamweaver sau de un CMS, usureaza munca unui web developer sau web designer, nicidecum nu o inlocuieste.
 5. Infractiuni informatice

  Asta cu arestatul preventiv pentru atacuri cibernetice sa zicem ca e asa si asa, dar faptul ca nu mai au voie procurorii sa se foloseasca de datele pe care le-au extras din calculatorul tau si pentru care nu au mandat, mi se pare super aiurea. Este pe de o parte o protejare a vietii private, dar pe de cealalta parte doar complica metodele existente. Pur si simplu mai dau baietii veseli inca 2-3 telefoane sa mai scoata un mandat si gata, proba se poate folosi. Astia dau legi care se anuleaza unele pe altele, legi pe care doar ei le inteleg si legi ce iarta mai ceva ca Dumnezeu.
 6. Triviador Database

  La prima prima versiune de hack pentru ConQUIZtador, un user de pe forum a decriptat swf-ul şi a demonstrat că în momentul când se trimiteau întrebările, se trimitea şi răspunsul într-o variabilă pe care scriptul o lua şi afişa (link). Când a apărut ConQUIZtador Killer, staff-ul ConQUIZtador a reparat deja bug-ul să se trimită răspunsul o dată cu întrebarea, el trimiţându-se la final pentru a verifica răspunsurile userilor. Slick a făcut o aplicaţie care timp de câteva zile a stat şi a învăţat întrebările şi răspunsurile de la sute, poate mii, de jocuri, astfel încât să aibă cât de cât o bază de date stabilă, dar nu avea cum să fie completă, mai ales că era locală. Din ceea ce pot vedea în video-ul amicului tău, modul de funcţionare e oarecum identic cu CQ Killer, are o bază de date în care caută întrebarea pentru răspuns şi, dacă nu ştie întrebarea, atunci o salvează undeva centralizat.
 7. Ajutor port forward

  Port forwarding nu poți face fără acces la router pentru că trebuie să îi setezi calea către calculator. O variantă ar fi să folosești un server sau serviciu care intermediază conexiunea. La ce ai nevoie mai exact?
 8. Ajutor!!

  Nu stiu cat de relevante sunt diplomele emise de Link Academy. Lucrul avatajos la ei e ca te lasa sa dai gratuit si certificarea recunoscuta international pentru profilul pe care il urmezi (zend, lpi, etc.). Ai un cont principal pe platforma de cursuri si o aplicatie mobila pe care poti citi mai usor notificarile de la profesorii lor si poti completa intr-o oarecare masura cursurile alocate. Sunt doua lucruri, asta e modul lor de lucru, nu ai cum sa-l schimbi.
 9. Ajutor!!

  Ceea ce este pe site la ei nu bate cu ce este pe contract, asa ca din punct de vedere legal termenii de pe site sunt nuli. Verifica atenta penultimul paragraf de la Articol 6 din contractul de scolarizare: "In cazul in care, dupa intrarea in vigoare a acestui contract, beneficiarul doreste sa rezilieze contractul, poate sa faca acest lucru daca isi indeplineste toate obligatiile financiare mentionate in articolul 4 al acestui contract. Partile contractante sunt de acord ca in cazul in care beneficiarul nu-si indeplineste cu regularitate toate obligatiile mentionate in acest contract, LINK group sa inceteze asigurarea serviciilor reglementate prin acest contract. In cazul mentionat in aliniatul anterior al acestui articol, se considera ca toate creantele, ajunse sau nu la scadenta, pe care LINK group le are sau le poate avea de recuperat de la beneficiarul serviciilor asa cum au fost stabilite prin acest contract, ajung la scadenta in ziua in care beneficiarul renunta singur, din proprie vointa, la pregatirea profesionala, respectiv inceteaza sa-si plateasca una sau toate obligatiile stabilite prin acest contract. In acest caz beneficiarul pierde dreptul la reducerea oferita pentru inscrierea efectuata in perioada de preinscriere, definita in articolul 4 al acestui contract si se obliga sa plateasca pretul intreg al serviciului". Este un paragraf abuziv cu care ai fost de acord in momentul semnarii contractului. Legal e cu dus si intors. Legea pentru protectia consumatorului (OG 130/2000) permite sa renunti unilateral la contract (Art. 4), dar ai Art. 4, Par. 2 care poate fi interpretat: Intreaba cel mai bine un avocat. Prezinta-i situatia si intreaba-l ce poti face.
 10. salut ,

  am nevoie de ajutorul tau 

 11. Vand domeniu filmeon24.ro (roltd pe viata)

  RoTLD a anunţat în august trecerea la taxa anuală şi vor expira anul viitor toate domeniile mai vechi de 5 ani pe principiul data înregistrării + 5 ani (toate detaliile aici). În cazul tău, domeniul expiră în decembrie 2020. Nu vreau să-ţi stric bişniţul, doar vreau să explic ca să nu fie confuzii sau discuţii mai târziu.
 12. Pagini cu continut dinamic in PHP

  Google nu iti ghiceste pana la ce ID merg paginile, ci, cand incepe sa mearga prin crawler din pagina in pagina, incepand cu indexul, dupa care, dupa ce considera ca a terminat cu toate paginile, merge la urmatorul site. Poti afisa pe o pagina toate linkurile din site ca sa-i fie mai usor sa ti le indexeze (imi scapa numele la tipul acesta de pagina). EDIT: Se numeste sitemap https://en.wikipedia.org/wiki/Site_map
 13. Fake Webcam

  Încearcă https://obsproject.com/. L-am folosit prin martie pentru livestream pe YT și a mers super ok. Merge pe Win, Mac și Linux. Poți să setezi o ieșire de cameră în care să fie ce vrei tu, camera proprie, o imagine, un video și la fel și pentru sunet.
 14. Vitamin Aqua comanda

  Sticla se găsește și în Mega Image. Încearcă să dai comandă prin emag. EDIT: Acum am văzut prețul la emag. Îți sugerez să iei legătura cu Distrib SRL, firma care deține site-ul, și să negociezi cu ei. Datele de contact le găsești pe Google.
 15. Java Spaghetty code

  Nu fiți răi, toți am început de undeva.. Conceptul de spaghetti code se referă la cod nearanjat, greu de citit și înțeles. Uite câteva sugestii pentru eliminarea spaghetti code-ului: mută secțiunile de cod care fac ceva anume în metode separate (ex. înregistrarea de useri să fie într-o clasă useri, alături de alte metode precum logare, verificare șamd) adaugă comentarii la cod, la început de clasă, la început de metodă și în metodă unde consideri util (îți zic sigur că după 6 luni de zile nu o să mai înțelegi ce e acolo indiferent dacă scriptul e scris de tine sau nu) aranjează metodele în clasele corespunzătoare verifică ca variabilele și metodele să aibă nume corespunzător (de ex. pentru o metodă care verifică logarea unui utilizator, nu o numești haiCuTata(String[] omulAlaNebun, String[] parolaDacaSioMaiAminteste)) importă doar clasele de care ai nevoie, nu imporți tot java.* dacă nu ai nevoie de toate funcțiile de pe acolo deobfuschează codul prin beautify sau alte funcționalități din IDE-ul pe care îl folosești rescrie metodele care nu fac sens sau care nu sunt optimizate
×