Jump to content
Dragos

Google adauga pe pagina de rezultate un nou sistem de avertizare asupra malware-ului

Recommended Posts

  • Moderators

Google va integra pe pagina de rezultate ale cautarii un nou sistem de avertizare asupra malware-ului, care sa notifice utilizatorii despre posibilitatea ca dispozitivele lor sa fie infectate, relateaza Cnet.

Compania a declarat ca a luat aceasta masura dupa ce a descoperit o serie de pattern-uri neobisnuite ale activitatii pe Internet, fenomen ce indica o mutatie de malware care determina computerele infectate sa trimita trafic pe Google prin intermediul serverelor proxy.

Potrivit unei postari pe Twitter a inginerului Google Matt Cuts, acest tip de malware afecteaza numai computerele care ruleaza pe platforma Windows. Sistemele pot fi testate ruland o cautare pe internet dupa orice cuvant.

Utilizatorii care ajung pe pagina de Google prin intermediul serverelor proxy malitioase vor putea observa o notificare in partea de sus a listei cu rezultate, prin care sunt avertizati de existenta unei posibile infectii.

“Speram ca prin adoptarea acestor masuri de notificare a utilizatorilor al caror trafic este generat prin aceste servere proxy sa ii putem ajuta sa isi updateze antivirusul software si sa inlature infectiile,” a declarat Damian Menscher, inginer securitate Google.

Centrul de ajutor Google ofera de asemenea sfaturi referitoare la scanarea sistemelor de malware si inlaturarea infectiilor. Software-ul malitios este adesea creat pentru a intrerupe activitatea normala a computerului si a aduna informatii private despre utilizator.

Sursa: Google adauga pe pagina de rezultate un nou sistem de avertizare asupra malware-ului | New IT News - Sursa ta de ?tiri IT

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...