co4ie Posted September 28, 2011 Report Posted September 28, 2011 Mi-am bagat nasul acum prin G+ varianta mobile, pentru Android. Incercasem sa ma joc cu aplicatia asta chiar atunci cand s-a lansat, dar s-au jucat cei de la Google de-a va-ti-ascunselea cu ea. Aparea pe siteul G+, dar in market, nimic Asta e clipul lor de prezentare, sa vedeti cum arata:Va anunt din start ca era sa ma frig putin cu varianta mobile! La inceput te intreaba daca vrei sa-ti uploadeze pozele doar pe wifi, pe wifi si mobile networks sau sa-ti dea disable la upload automat. Obisnuita de Microsoft cu “click next” pana ti se face rau, tot dadeam acolo wifi, ok, contul meu de mail, ok, totul era ok! Dupa vreo 2 minute de procesare informatiei in backgroundul mintii mele… Stai. Cum upload automat? Deci el by default vrea sa-ti uploadeze toate pozele si clipurile pe care le faci cu telefonul pe G+. HELL NO!!! Daca ati dat ok, ca zombiul de mine, aveti butonul de “menu” si gasiti acolo setarile pentru “Instant upload”.Pe home screenul aplicatiei ai 5 iconite: Stream/ Messenger/ Photos/ Profile/ Circles. Pretty decent so far. Si apoi da click pe ceva. Orice! Nu stiu cum vi se pare voua, dar dupa pasul asta… Arata totul atat de bine, de clar, de curat, de logic, incat imi vine sa plang! It’s the stuff social media should be made of. As indrazni sa zic ca-mi place mai mult lookul aplicatiei mobile decat a site-ului original.On a different note, ma oftic de mor ca nu pot sa fac print screenuri. Zic de atata timp ca rootez nenorocirea asta, dar lenea-i mare… Si revenind!Stream:In afara de evidentele postari ale persoanelor din cercurile tale, ai si un checkin. Foarte frumusel si simplu si ala, iti detecteaza locatia si ai optiunea de a scrie un comment, sau atasa o poza si atat. Nu’s fan location apps, dar pe asta l-am incercat cu-n scop. In partea de sus apar doua optiuni: nearby si Incoming. Nearby iti afiseaza prietenii care posteaza aproape de locatia ta. Incoming… No idea! I had no freaking idea ce face incoming. And then I googled it And this gets interesting. Se pare ca incoming iti afiseaza posturile oamenilor care nu sunt in cercurile tale, dar care te-au adaugat pe tine in cercuri. Ideea lor e sa-i tina pe astia separati (nu ca Facebook, unde dai un accept si aia e). Insa sa ti-i mentina cumva in vedere, ca poate ai omis sa adaugi pe cineva interesant. And finding cool new people is what social media is about.Messenger (initial numit Huddle):Ma asteptam sa fie integrat GTalk-ul aici. But they played it smarter. Poti sa chat-uiesti cu oricine din address book-ul tau (incepi sa le tastezi numele/ mailul si apar cu autocomplete). Sau poti selecta cercuri intregi – la fel, incepi sa tastezi denumirea cercului. Tineti cont ca asta e messenger, nu streamul unde bagati update-uri. Deci nu deranjati lumea de-aiurea.Photos:Aici sunt 4 categorii: From your circles/ Photos of you/ Your albums/ From your phone. Aceleasi optiuni ca pe site-ul Google+, doar ca acolo cand intri in photos iti afiseaza automat pozele din prima categorie. Aici selectezi ce vrei sa vezi inainte. Ceea ce pentru mine functioneaza mai bine.Profile:Ai laic! Spre deosebire de app-ul de Facebook, unde nu poti sa editezi nimic (nu ai optiunea de a sterge ceva ce-ai postat, de a-ti editezi profilul, nimic!), aici poti sa faci ce vrea veverita ta. Bine, ca sa zic tot adevarul, nu poti edita toate informatiile de profil, dar macar poti sa-ti schimbi poza. Poti sa moderezi commenturi, sa stergi updateuri jenante pe care le-ai postat din greseala etc. Selectezi postul si ai in coltul din dreapta sus 3 punctulete, care reprezinta meniul/ optiunile.Circles:Daca te arde sa editezi ce prieteni ai in care cercuri, while on the go (nu stiu, esti in tren pentru 12 ore si te arde plictiseala), well.. Poti! De fapt singurul motiv serios pentru care Circles exista este ca dupa ce ti-ai organizat frumos cunostintele in cercuri (prieteni/ work/ people I ignore/ mai stiu eu ce) poti sa vizualizezi updateurile lor separat, pe fiecare cerc in parte. Which pretty much rulz, din motive usor de imaginat Ok, daca nu va imaginati ganditi-va ca poate nu vreti sa stie toata firma that you got shit faced cu oamenii din cercul “party peeps”.Acestea fiind zise, imi pare atat de bine ca Facebook face toate modificarile astea cretinoide. In felul asta poate migrati si voi mai rapid pe G+! Facebook is the new MySpace, e momentul sa ii faceti din batistuta si sa treceti mai departe.Momentan G+ mobile este available browser based cam pe orice. Insa aplicatii native sunt disponibile pentru Android (de la 2.1 in sus) si pentru iPhone (de la 4 in sus ).Sursa Quote