alexarpad2003 Posted October 30, 2011 Report Posted October 30, 2011 <?php$b=('4 3 4');$c=explode(' ',$;$a=array_sum($c) / count($c);echo $a;?>Cum pot scrie ca de exemplu daca dupa explode se gaseste caracterul '-' in array sa nu mi-l numeroteze functia count. Quote
alexarpad2003 Posted October 30, 2011 Author Report Posted October 30, 2011 Poate m-am exprimat gresit, sunt si obosit.Asa ca dau un exemplu mai concret. <?php $b=('4 3 4'); $c=explode(' ',$; $a=array_sum($c) / count($c); echo $a; ?>Imi afiseaza 4.6667Dar daca am asa<?php $b=('4 3 4 -'); $c=explode(' ',$; $a=array_sum($c) / count($c); echo $a; ?>Imi afiseaza 2.75 pentru ca imi vede 4 valori si se imparte la 4, iar eu nu vreau asta. Vreau sa pun o conditie pentru a nu-mi numerota valorea '-' daca mi-o gaseste in array. Deci sa imparta tot la 3. Quote
Rila_xp Posted October 30, 2011 Report Posted October 30, 2011 Pai si aia ti-a spus si AhEaD In loc de codul tau pui<?php $b=('4 3 4 -');$b = str_replace(" -", "",$; $c=explode(' ',$; $a=array_sum($c) / count($c); echo $a; ?> 1 Quote
GarryOne Posted October 30, 2011 Report Posted October 30, 2011 sau asa<?php $result = array();$b=('4 3 4 -'); $c=explode(' ',$;for($i=0;$i<count($c);$i++) { // initiam o bucla for, pentru a verifica fiecare element al array-ului if(is_numeric($c[$i])) { // daca elementu e numeric $result[] = $c[$i]; // il trecem in alt array numit $result }}$a=array_sum($result) / count($result); echo $a; ?> Quote