kynder Posted November 2, 2011 Report Posted November 2, 2011 am de facut o sortare folosind threaduri dar am urmatoarea problemateoretic threadurile sunt folosite pentru eficienta, right? iar eu intr-o sordare trimit unui thread cate o bucata din vectorul meu initial ce trebuie sortat, dar la final cand imbin rezultatele celor N thread-uri nu obtin o secventa ordonata (crescator,desc) deci mai trebuie sa folosesc un thread care sa imi sorteze aceste ultime bucati ale vectorului initial; acest thread asteptand terminarea celor N threaduri.deci unde e eficienta?daca aveti o alta varianta pentru implementarea sortarii folosind thread-uri va rog postati aicile: c++, scuze ca nu am mentionatalgoritmul cerut e merge-sort si il am deja implementat (in metoda secventiala), eu vreau sa stiu cum fac in thread-uri, adica folosesc un thread in plus care sa astepte dupa celalalte N ? Quote
em Posted November 2, 2011 Report Posted November 2, 2011 (edited) Ce limbaj? C++ cu openmp sau java cu Thread?LE: Vezi algoritmii Odd-Even transposition sort sau Row-Column sort. Daca nu te descurci cu implementarea da un reply.LE: Eu nu cred ca poti paraleliza merge sort in felul asta eficient. Dupa ce fiecare thread isi va termina bucata lui vei ramane cu un vector mare sortat pe bucati. Si apoi sa faci ce? Iar merge sort?PS: Hai sa nu mai dam edit la posturi ca sa permitem altora sa urmareasca mai usor threadul. Edited November 2, 2011 by em Quote
kynder Posted November 2, 2011 Author Report Posted November 2, 2011 asta vroiam si eu sa vad, daca exista cumva vreo alta metoda, desi nu prea vad cum pana la urma e mai eficient decat liniar, nu cu mult , dar totusi, e mai eficient deci asta e.astept inca raspunsuri Quote