nighthawk Posted December 3, 2006 Report Posted December 3, 2006 Am si eu niste cursuri de algoritmica de la facultate. Poate is utile cuiva. Pt mina au fost http://web.info.uvt.ro/~dzaharie/*nu cred ca are si quick sort, nui la nivelul ala, dar nah pt incepatori e OK**mai is ceva cursuri pe akolo pe site.Desi daca e sa invetzi algoritmi mai bene citesti Donald Knuth ( numa ca nu e in romana ). Se gasesc pe torrente toate 3 volume. Quote
zbeng Posted December 3, 2006 Report Posted December 3, 2006 METODA QUICK SORTMetoda Quick Sort faca parte din clasa metodelor avansate desortare si s-a dovedit ca este cea mai rapida metoda de sortare bazata pe interschimbarea elementelor.Aceasta metoda se recomanda a se folosi in special in cazulsirurilor care sunt foarte "amestecate" (sir cvasi aleator).In acest caz se poate observa in mod special superioritateametodei QuickSort.Algoritmul in pseudocod este:QuickSort(inceput,sfarsit) i=inceput j=sfarsit temp=a[(i+j)/2] repeta cat timp a<temp executa i=i+1 sf cat timp cat timp a[j]>temp executa j=j-1 sf cat timp daca i<j atunci schimba a,a[j] sf daca daca i<=j atunci j=j-1 i=i+1 sf daca pana cand i>=j daca inceput<j atunci QuickSort(inceput,j) sf daca daca i<ultimul atunci QuickSort(i,ultimul) sf dacaIdeea acestei metode de sortare este aceea de a alege un pivot sia-l pozitiona pe acesta pe locul corespunzator conform ordinii. Odataacel element fixat se realizeaza acelasi lucru si pentru subsiruriledin partea dreapta si stanga.Complexitatea este de O(n*ln(n)) in mediu desi poate ajunge sila O(n^2). Quote