escalation666 Posted December 5, 2006 Report Posted December 5, 2006 Un exploit este un program care se foloseste de erorile si bug-urile din alte programe, permitand unui atacator sa dea anumite comenzi luand controlul asupra calculatorului afectat, sau escaladand privilegiile sale de local user pana la nivel de superuser sau administrator (in Windowz) sau root (Linux).Exploiturile sunt de obicei destinate pentru a fi compilate pe platforme Linux, dar pentru cei care folosesc Windows salvarea vine din partea programului Cygwin. Acest program contine 2 parti :- cygwin1.dll care actioneaza ca un Linux API emulator conferind windowzului functionalitatea sporita a linuxului.- o colectie de tools care confera un look de linux.Pentru a-l instala : downloadati-l, lansati-l in executie si urmati pasii de pe situl : '>http://www.eecg.utoronto.ca/~aamodt/ece242/cygwin.html Urmatorul pas este sa scanam calculatorul pe care vrem sa-l compromitem pentru a afla ce porturi deschise are. Scannerul Nmap este o buna alegere. (sau chiar WinNmap pt cei care au oroare la comenzi)Start-run-cmd-cd program filesnmapeu de obicei folosesc comanda: nmap –sS –O ip #sau( -sV pt a afla si versiunea sist de operare) (-vv pt a afisa informatii despre versiunea de daemoni)dar daca vreti sa folositi si alte caracteristici ale lui Nmap cititi manualul de utilizare.Sa zicem ca ati gasit un Windows SP1 fara patch-uri si cu portul 135 deschis corespunzator serviciului RPC DCOM.Acest exploit este mai vechi dar inca se mai foloseste, si in plus acest tutorial ofera know how-ul necesar pentru a folosi alte exploituri mai noi. Pentru a gasi exploituri trebuie cautat in bazele de date cu exploituri de pe siturile de la linkuri utile. Codul sursa al exploitului RPC DCOM il gasiti cautand cu ajutorul motorului de cautare google.Dati copy-paste in Notepad si salvati fisierul cu extensia .c Il savati in C:cygwinhomeAdministrator.Deschideti programul Cygwin si dati urmatoarea comanda pentru a compila exploitul$ gcc numeexploit.c –o numeexploitpentru a vedea comenzile exploitului :$ ./numeexploit -uRulati exploitul si tocmai ati dobandit un remote shell pe calculatorul respectiv.Se observa ca exploiturile destinate a fi compilate in linux contin de obicei:#include <sys/types.h>#include <sys/socket.h>#include <sys/stat.h>#include <netinet/in.h>Exploiturile in python incep de obicei cu urmatoare sintaxa:#!/usr/bin/pythonExploituri destinate a fi compilate in windows,contin de obicei:#include <stdio.h>#include <windows.h>#include <winsock.h>Exploiturile pt framework-ul metasploit:(contin unele din urm module, si trebuie precizat ca fisierele au extensia .pm)Msf::Exploit::Msf::Socket::TcpEXploituri in perl:#!/usr/bin/perlsau#!/usr/bin/perl -w Exploituri in php:incep cu <?si se termina cu ?>de asemenea iti dai seama din context(comentariile celor care au realizat exploitul, dar si din functiile folosite de php)Exploituri se pot compila (sau sunt interpretate) cu programe cum ar fi : Borland C++ sau Perl,Microsoft Visual C++,Python,gcc etc. De asemenea, recomand sa invatati niste programare, si sa cautati tutoriale despre buffer overflows. Quote
hanibal Posted December 9, 2006 Report Posted December 9, 2006 si foarte interesant...acu m-am lamurit si eu ce e ala exploit :@ Quote
Crhistmas Posted December 10, 2006 Report Posted December 10, 2006 Io tot am probleme cu installu pentru ca nu sunt aceleas poze...si m apune sa-mi aleg dintr o lista mare de situri unu de unde sa-si ia XXXX files aveti idee care este cel mai bun de acolo ? Quote
Dr4k3 Posted December 10, 2006 Report Posted December 10, 2006 ms de tut mult de tot...eu l-am cerut ;) Quote
51lv3r Posted December 15, 2006 Report Posted December 15, 2006 A cui a fost ideia sa faca site-ul....sa-i dea D-zeu sanatate. Quote