Jump to content
Nytro

Tails (Incognito OS) - foloseste computerul fara sa lasi urme pe internet

Recommended Posts

[h=1]Tails (Incognito OS) - foloseste computerul fara sa lasi urme pe internet[/h]de Radu Eftimie | 29 decembrie 2011

De la bun inceput trebuie sa precizam ca a folosi un sistem de operare care nu lasa urme pe internet si care iti asigura in mare parte cel mai eficient anonimat nu inseamna ca poti face tot ceea ce iti trece prin cap fara sa tii cont de regulile si de legile care guverneaza spatiul virtual. Nu.

Sistemul de operare pe care vi-l prezentam astazi este dedicat celor care doresc mai multa intimitate atunci cand folosesc internetul, nimic mai mult. Daca vreti, va asigura mai mult un confort psihic, daca sunteti genul care isi face griji ca datele personale introduse la autentificarile pe retele sociale, mail, messenger si alte astfel de servicii pot fi urmarite si retinute de anumite servere.

Tails - The Amnesic Incognito Live System este un sistem de operare bazat pe Linux (Debian) si care poate fi rulat pe orice computer in sistem "live", adica direct de pe un mediu extern precum un CD sau un memory stick.

Ce este Tor?

Tail functioneaza prin intermediul retelei Tor, care asigura anonimat online si care va permite sa navigati pe orice site de pe internet in mod incognito, fara sa lasati urme.

Mai exact, toate conexiunile la servere externe pe care le accesati cand folositi Tails sunt fortate sa devina active doar prin Tor, un server care va pune la adapost de monitorizarea pe care o folosesc anumite retele, care va incalca, nu de putine ori, intimitatea online, avand ca pretext ca nu pot functiona altfel.

Tor, care poate fi descarcat individual si folosit pe sisteme de operare precum Windows, Mac, Linux/Unix si Android, previne tentativele de localizare, dar si monitorizarea comportamentului utilizatorilor de internet, metode deja folosite de majoritatea advertiserilor, de exemplu.

Aveti in vedere, insa, faptul ca Tor nu poate rezolva toate problemele legate de anonimatul online si se concentreaza pe transferul de date.

htw1.png

Tail Incognito OS este un sistem de operare complet, gratuit, care poate functiona independent de sistemul de operare preinstalat pe un PC. Ofera o interfata grafica familiara utilizatorilor de distributii Linux (KDE) si este bazat pe Debian Linux.

Sistemul vine cu mai multe aplicatii utile preinstalate: un browser web, client de mesagerie intantanee multi account - Pidgin, client de email, o suita office, editor de sunet si imagini etc.

The Amnesic Incognito OS ofera aproape toate aplicatiile de care aveti nevoie pentru o utilizare zilnica normala.

t2.png

Tails este configurat special pentru a nu utiliza hard disk-ul PC-ului, chiar daca exista partitii swap pe HDD. Folosit in sistem "Live", Tail utilizeaza doar memoria RAM pentru a stoca anumite informatii, iar in momentul in care opriti sau reporniti calculatorul, toate aceste date sunt sterse din memorie in mod automat. Astfel nu veti lasa urme nici legate de utilizarea Tails pe un anumit PC si nici legate de ceea ce ati facut pe PC-ul respectiv. Acesta este de altfel si motivul pentru care dezvoltatorii l-au denumit "Amnesic".

Cel mai important aspect dupa asigurarea anonimatului online este ca Tails nu permite recuperarea de date dupa repornirea unui calculator, iar acest lucru este extrem de important in momentul in care folosit date "sensibile" pe PC.

Nu uitati - Tor poate fi utilizat pe orice sistem de operare, iar Tails - The Amnesic Incognito OS ofera o integrare excelenta.

Descarca Tails - The Amnesic Incognito OS

Un tutorial si alte informatii pentru instalare se gasesc AICI

tails-screenshot-3.jpg

incognito_live_cd_screenshot.jpg

38957-0-f7cd761926a0ccb961383bfd6464ad50.jpg

Sursa: Tails (Incognito OS) - foloseste computerul fara sa lasi urme pe internet | Hit.ro

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...