Jump to content
buRn

Ce este un ip ?!

Recommended Posts

Posted

IP este o prescurtare de la Internet Protocol !

In generatia de azi toti stiu decat cuvantul hack( Exemplu : am luat ip-ul unuia cum pot sa-l "hack"-uiesc ? )

Ei bine eu zic ca ar fi mult mai bine sa sti macar cateva despre IP la ce foloseste/de unde provine etc.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IP-ul este un protocol prin care se poate transmite diferite informati. Acest protocol nu se ocupa cu transmiterea "SIGURA" acestor date/informati cum vreti sa le spuneti , insa exista protocoale care se ocupa cu asigurarea informatiilor.

Internet Protocol (IP) este scrisa in sistemul zecimal cu un punct intre fiecare numar de 3 de 2 sau 1 . Sa luam ca exemplu ip-ul : 156.86.59.1 ! Inregula ? Mai departe.

In primul rand trebuie sa stiti ca o parte din IP arata din ce retea sunteti iar a doua parte arata al catelea host este IP-ul tau ! Ne intoarcem la ip-ul de sus : 156.86.59.1 , Suntem din reteaua 156.86 si suntem hostul numaru 59.1

De asemenea Ip-urile sunt grupate pe 5 clase , CLASA A ; CLASA B; CLASA C; CLASA D; CLASA E, dar numai 3 din cele 5 clase sunt folosite pentru comunicare ! iar celelalte 2 sunt folosite cu alt scop , cu ce mai exact sincer nu stiu :) Oricum nu ne intereseaza !

In acest moment va intrebati cum adica pe clase? Ei bine fiecare clasa are ip-urile el in continuare va voi arata.

Clasa A :

incepand de la ip-ul 1.0.0.0 detine toate ip-urile pana la ip-ul 127.255.255.255

Clasa B :

128.0.0.0 pana la 191.255.255.255

Clasa C :

192.0.0.0 pana la 223.255.255.255

Clasa D :

224.0.0.0 pana la 239.255.255.255

Clasa E

240.0.0.0 pana la 255.255.255.255

ATENTIE :

Nici o data nu va exista ip mai mare de 255.255.255.255 ! Cel putin in ziua de azi

Ce rol are ip-ul ?

Pentru a indentifica un terminal / un pc pe net acesta are nevoie de o denumire / cod pentru autentificare !

De unde unde primim acest IP ?

De la ISP-ul nostru / FIRMA DE UNDE AI NETU !

Daca toti am pune dupa capu nostru un ip la nimereala , poate sasi puna o gramada de conexiuni la internet !

Am incercat sa ma exprim cat mai bine , imi cer scuze pentru greseli ! Tin sa-i multumesc lui !_30 Caci de la el am invatat