Jump to content
Dr4k3

Primii pasi in cracking

Recommended Posts

Vreau sa sa va bucur: toate TOOL-urile de care aveti nevoie pentru a face primii pasi in crackuirea programelor exista la sigur pe Web în varianta warez, adica crackuite si gata de start. Cum le gasesti? Simplu, mergi la Altavista si dai un search....Atît. Urmariti linkurile de jos pentru detalii asupra produselor.

--------------------------------------------------------------------------------

Automate4 (Unisyn Software - recorder si inerpretator de macros-uri la nivel de SO - pentru primele jmekerii

Soft ICE (Numega) - un puternic debuger - pentru crackuieli adevãrate

WDasm - un sourser si un debuger pentru aplicatii 16/32 biti

Win-eXpose-Registry si Win-eXpose-I/O 2 programe care va permit sa monitorizati programul la operatiile de citire/scriere în Registry, respectiv în fisiere

TechFacts 95 - un bun monitor pentru sistemul de operare

HEdit - daca ati ajuns la procesul final, adica daca aveti nevoie sa modificati codul programului pe care-l crack-uiti, exista sute de programe de tipul asta si este o problema de gust pe care-l folositi.

(citeste articolul de mai jos semnat de iRQ9 pentru a vedea la ce-ti folosesc)

--------------------------------------------------------------------------------

"De ce i-a trebuit lui mos Ion SoftIce-ul?"

de iRQ9

Ei bine,

va veti întreba de ce aveti nevoie pentru a începe sa crack-uiti programe chiar acum. Înainte de aceasta puneti-va întrebarea daca în general aveti nevoie de vreun tool special pentru aceast scop. Cele mai stupide protectii pot fi ocolite fara nici o interventie în codul programului. Personal prefer aceasta metoda, adica "medicina naturista" . Bineînteles, daca aceasta nu da rezultate, mai mult ca sigur ca programul va ajunge pe "masa de operatii" ... si atunci începe adevarata distractie...

Probabil ca ati întîlnit macar o data în viata un program care da posibilitatea de a fi evaluat sa zicem timp de 30 zile. Si probabil ati întîlnit destule dintre ele care pot fi trase pe sfoara printr-o simpla schimbare a datei de sistem. Exemple sunt nenumarate... Sa zicem ca ati încercat deja sa "automatizati" acest proces, adica nu umblati singuri sa schimbati data înainte si înapoi, ci ati descoperit asa unelte cum ar fi Automate4 de la Unisyn Software, sau oricare alt program capabil de a executa macros-uri la nivelul sistemului de operare. Eu mi-am scris chiar singur un program în Vbasic :), care se numea Smart Launch(zip, 8kB), si care primea în linia de comanda anumiti parametri care-i permiteau sa schimbe data de sistem, sa lanseze programul, iar apoi s-o schimbe frumos înapoi... O multime de programe au fost prostite în acest fel...Ma gîndesc acum ca producatorii sau au fost stupizi de-a binelea sau au prevazut acest lucru... adica s-au gîndit ei ca...fructul interzis e mai dulce.. dar sa fim atenti sa nu-l facem prea inaccesibil...:)

Toate bune si frumoase pîna la acest moment... pîna nu dai de programe ca WinHacker95 sau VisualPage de la Symatec-un bun editor pentru pagini web. Da, ele într-adevar folosesc o protectie mai deosebita... Adica nu pot fi prostite atît de simplu. Am încercat astfel metoda clasica, vorba poetului "sa dau timpul înapoi...", VisualPage m-a detectat imediat si, desi eram abia la ziua a 14-a din 30 în termenul de evaluare, mi-a interzis folosirea programului în continuare. Bineînteles prima idee care mi-a venit a fost sa reinstalez programul. VisulaPage însa nu m-a uitat..., adica, padla, si-a lasat amprenta pe HARDUL MEU!!, nu conteaza ca doar de putini bytes :)... conteaza ca a lasat.. Si eu am fost stupid destul, sa nu monotorizez procesul de instalare... Adica sa nu vad si eu ca omul ce dracarii mai scrie programul asta prin fisiere, prin Registry si care din ele le lasa dupa dezinstalare... Ei bine ce ma fac în acest caz? Solutia simpla - mergi la un prieten si instaleaza pe calculatorul lui (virgin din punctul de vedere al lui VisulaPage ), numai ca de data asta foloseste un program care monitorizeaza instalarea (TechFacts95,de exemplu) vezi care fisiere, sau înregistrari din registry au fost adaugate modificate de VisulaPage, vezi care din ele au ramas dupa dezinstalarea programului. Distrugele. Atât.

Dupa 30 de zile problema va reaparea ...Repeta procedura , acum stii ce sa faci...

Aceste artificii nu sunt însa crack-uiala adevarata, asa considera multi crackeri de vaza... Cum sa scapati de protectie definitiv, cum sa faceti ca programul sa poata fi utilizat vesnic si de cei mai putin instruiti..Urmariti site-ul nostru penru afla.

P.S. Si totusi pentru ce i-a trebuit lui mos Ion Soft-Ice-ul ? Probabil ca el nici nu i-a trebuit nicicind - era prea ocupat cu taiatul porcului, ca sa mai apese din cind in cind si Ctrl-D.

ALL CREDITS GO TO iRQ9

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...