hanibal Posted December 19, 2006 Report Posted December 19, 2006 Tutorial scris de Bl00D rAvEn Cred ca ati observat la mai multe sit-uri cum afiseaza in josul paginii timpul de incarcare al paginii.Acest timp este de fapt timpul in care s-au executat toate instructiunile si toate functiile necesare afisarii unei pagini.Cum se face?Foarte usor : Folosim functia microtime () si alte functii ajutatoare. Functia microtime () returneaza timpul in format Unix, incluzand milisecundele.Definim functia get_time () :function get_time (){ $t = explode(" ", microtime ()); // separam valoare returnata $t = $t[1] . $t[0]; // concatenam sirurile obtinute anterior return $t;}Apelam o data functia la inceputul scriptului, dar nu inainte de a o defini, si inca o data la sfasitul scriptului, dupa ce efectuat toate instructiunile si am apelat toate functiile. Apoi afisam diferenta dintre cele doua valori, obtinand astfel timpul scurs intre cele doua apelari :<?phpfunction get_time (){ $t = explode(" ", microtime ()); $t = $t[1] . $t[0]; return $t;}$s = get_time()//--cod php//--cod php//--cod php//--cod php//--cod php//--cod php$e = get_time()echo "Pagina s-a incarcat in ", round (($e - $s)/10, 6), " secunde";Functia round () o folosim pentru a nu afisa toate zecimalele timpului de incarcare, ci numai atatea cate sunt specificate de al doilea parametru.Sper ca am fost destul de explicit si de clar.Bafta la lucru ! Quote