Spyked Posted March 18, 2012 Report Posted March 18, 2012 Salutare,as avea o problema.Deci, curand am achizitionat un laptop la mana a doua. Defectul acestuia este ca nu merge sa bag HDD intern deoarece are un firicel rupt prin interior.Am cumparat un hdd intern si un Rack pentru acesta SATA prin USB. L-am conectat la laptop, mi-l detecteaza dar nu pot instala nici un windows pe acesta. Deci HadDisk-ul este intern, dar este facut extern prin rack.Am fost la un amic, am bagat hdd-ul meu la el in laptop, am instalat windows 7. la el mergea perfect, iar cand am conectat hdd la mine prin usb apare o eroare.In momentul de fata, pe hdd am LINUX.Deci, are cineva idee cum as putea instala windows ???Multumesc Quote
wildgenin Posted March 18, 2012 Report Posted March 18, 2012 Salutare,as avea o problema.Deci, curand am achizitionat un laptop la mana a doua. Defectul acestuia este ca nu merge sa bag HDD intern deoarece are un firicel rupt prin interior.Am cumparat un hdd intern si un Rack pentru acesta SATA prin USB. L-am conectat la laptop, mi-l detecteaza dar nu pot instala nici un windows pe acesta. Deci HadDisk-ul este intern, dar este facut extern prin rack.Am fost la un amic, am bagat hdd-ul meu la el in laptop, am instalat windows 7. la el mergea perfect, iar cand am conectat hdd la mine prin usb apare o eroare.In momentul de fata, pe hdd am LINUX.Deci, are cineva idee cum as putea instala windows ???MultumescSalutDaca ti-l detecteaza, de ce nu poti instala windows-ul pe el?Fii mai explicit, ce anume nu merge?Daca ti-l "vede" bios-ul ar trebui sa mearga.Daca nu-ti merge unitatea optica, poti incerca sa instalezi de pe stick. Quote
Spyked Posted March 18, 2012 Author Report Posted March 18, 2012 La windows XP cand dau sa instales de pe laptop la mine pe hdd prin stick se copiaza filele.. apoi apare blue screen...iar la windows 7 cand am instalat la altcineva pe pc si am pus la mine hdd cand se incarca windowsul se bloca.. aparea pt o sec ecran albastru apoi se bloca....iar daca vreau sa instalez windows 7 direct prin usb de la mine zice ceva de usb si port ca nu merge Quote
Spyked Posted March 18, 2012 Author Report Posted March 18, 2012 SIncer, sunt cam paralel in acest domeniu...Sunt constient ca prin usb se va mai pierde din viteza de transfer. Deci in acest moment am instalat Ubuntu pe laptop si ma gandesc ca sigur ar fi vreo solutie sa pot instala cumva si windows. Quote
wildgenin Posted March 18, 2012 Report Posted March 18, 2012 La windows XP cand dau sa instales de pe laptop la mine pe hdd prin stick se copiaza filele.. apoi apare blue screen...iar la windows 7 cand am instalat la altcineva pe pc si am pus la mine hdd cand se incarca windowsul se bloca.. aparea pt o sec ecran albastru apoi se bloca....iar daca vreau sa instalez windows 7 direct prin usb de la mine zice ceva de usb si port ca nu mergeInstalarea de pe stick a windows-ului xp, de exemplu, este putin diferita fata de instalarea de pe cd (plec de la ideea ca stick-ul este pregatit corespunzator pentru a se putea instala de pe el, de exemplu cu aplicatia wintoflash)Pentru a instala win xp de pe stick, prima data bootam de pe stick si alegem prima optiune "1st text mode setup" apoi bootam tot de pe stick si alegem a 2-a optiune "2nd GUI mode setup" (spre deosebire de instalarea de pe cd cand doar prima data dam sa booteze de pe cd).Sa instalezi windowsul pe un calculator si apoi sa muti hardul pe calculatorul tau si sa mearga ... este putin probabil. Quote
jojo123 Posted March 18, 2012 Report Posted March 18, 2012 (edited) Nu prea am inteles problema ta.Vrei sa instalezi pe un dispoziv USB sau de pe un dispozitiv USB ?//cea mai buna solutie e sa repari laptopul daca e problema doar de un fir Edited March 18, 2012 by jojo123 Quote
Spyked Posted March 18, 2012 Author Report Posted March 18, 2012 L-am dus la un servis si au zis ca e dezlipit undeva un firicel cat firu` de par si nu se poate lipi // deci eu vreau sa instalez windows pe un dispozitiv prin USB. nu de pe un dispozitiv USB...Eu am HDD intern iar printr-un rack l-am facut HDD extern prin usb. Quote
pyth0n3 Posted March 18, 2012 Report Posted March 18, 2012 Nu putem da raspusuri pe presupuneri , fa o specie de core dump , prezinta datele de log vei avea un raspuns concret si la subiect,Problemele sunt 2.1.Nu reuseste sa scrie fisierele de instalare intrun port (USB) sau (IEEE 1394)2 Nu reuseste sa faca boot dintrun suport extern (USB) Quote
lizard Posted July 25, 2012 Report Posted July 25, 2012 Deci, m? ajut? cineva ?try this:Download Windows 7 Ultimate USB Stick Edition v2.0 by iMortaluz [multi-language] Torrent | 1337x.orgtotusi e si alta versiune, dar acuma nu am timp sa o caut. e v4.0 or something ceva iesit in 2012.windows nu e facut sa il poti instala pe altceva decat hdd intern, deaiea e nevoie de VHDhope it helps. cheers Quote
wildchild Posted July 25, 2012 Report Posted July 25, 2012 Pe XP capeti BSOD pentru ca nu il poate instala in modul Enhanced sau AHCI, decat pe compatibil sau ata. Quote
PassaMan Posted July 25, 2012 Report Posted July 25, 2012 Windowsul la bootare reseteaza toate conexiunile USB, trebuie putin modificat si dupaia instalat.Eu am modificat Windowsul dupa un tutorial, si asa folosesc Windows Xp de pe un HDD extern sau stick .O sa caut tutorialul dinou si o sa il postez aici. Quote